Aihe: Bägin kuljetus - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista

Bägin kuljetus

Etusivu Foorumit Välineet Bägin kuljetus

Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #265453 Ilmoita asiaton viesti

  Finnairin sivulta:

  ’Golfvarusteet

  Yksi setti golfvarusteita saa sisältää mailojen ja golflaukun lisäksi yhden parin golfkenkiä. Normaaleilla reittilennoilla golfvarusteet kuljetetaan veloituksetta, mikäli ne sisältyvät lipussa sallittuun matkatavaramäärään. Jos matkatavaroiden yhteispaino ylittyy, golfvarusteille lasketaan erikoisylipainohinta, jota sovelletaan vain yhdelle golfvarustelaukulle asiakasta kohti.

  Golfvarusteista veloitetaan seuraavasti:

  Suomesta Viroon, Pietariin, Riikaan ja Tukholmaan ylipainona kuljetettavasta golfvarustelaukusta, joka saa painaa enintään 15 kg, veloitetaan 15 euroa, ja mualle Eurooppaan 30 euroa.

  Euroopasta Kaukoitään ylipainona kuljetettavasta golfvarustelaukusta, joka saa painaa enintään 15 kg, veloitetaan 70 euroa.

  Kappaleperusteisilla lennoilla veloitetaan 50 % normaalista 1 kollin ylipainohinnasta.

  Kotimaanlennoilla veloitetaan normaali ylipainomaksu.

  Lomalennoilla veloitetaan 50 euroa menopaluulennosta.

  Finnair Plus Platinum- ja Gold -asiakkaamme saavat kuljettaa veloituksetta yhdet golfvarusteet.’

  #265454 Ilmoita asiaton viesti

  Kannattaa tarkastella myös OneWorld:iin kuuluvien lentoyhtiöiden käytäntöjä. itse lensin irlantii ja varasin lennot AirLinguksen kautta, jolloin bägin kuljetus oli ilmaista. Itse matka tapahtui Finnairin konella aivan samalla tavalla kuin jos olisin varannut lennon suoraan finskiltä.

  #265455 Ilmoita asiaton viesti

  Sattumoisin kysyin tänään Air Francelta bägin kuljetuksen hintoja.

  Vastaus: 96€, mutta Atlantin ylitse lennettäessä saa kuljettaa kaksi pakaasia, max 32 ilmaiseksi ja toien saa olla bägi. Eli Amerikkaan ei maksa mitään mutta Eurooppaan 96€ – mielenkiintoista.

  #265456 Ilmoita asiaton viesti

  finskillä vain silloin jos ei muilla pääse.ihan sama kun menee postiin tai elantoon.

  #265457 Ilmoita asiaton viesti

  Atlantin yli lennettaessa yleinen kaytanto on, etta jokaisella matkustajalla saa olla kaksi matkalaukkua (yleensa juuri) pikkasen reilun 30kg per laukku. Laukun sisallolla ei ole valia, joten golf-bagi menee toisena.

  Euroopan sisaisilla lennoilla saa olla vain yksi bagaasi per matkustaja ja painoraja on alhaisempi. Irlanti puolestaan on sen verran kova golf-matkakohde, etta tuo AirLinguksen ilmainen bagin roudaus ei tule yllatyksena. Jotenkinhan niitten on kilpailtava Ryanairin kanssa…

  #265458 Ilmoita asiaton viesti
  KL

  Mistä on Golfinn onkinut tietonsa Euroopan sisäisten lentojen matkatavaramääristä? Lennän työni puolesta Euroopassa aika paljon enkä koskaan ole kuullutkaan, että pakaasien määrää olisi rajoitettu. Vain paino ratkaisee ja siitäkin selviää rahalla, jos painoa on liikaa.

  #265459 Ilmoita asiaton viesti

  Tosiaan, kuten PT tossa kysyikin, mistä moinen ’tieto’ Euroopan lennoista?

  Jotain rajaa tuolle kaikkien alojen erikoisasiantuntemukselle.. Joku voi vaikka uskoa moista bullshittiä.

  #265460 Ilmoita asiaton viesti

  Pakaaseja saa olla vaikka 20, jos yhteispaino jää alle sallitun. Sallitun raja taas riippuu reitistä, lentoyhtiöstä, matkustusluokasta ja/tai asiakkaan bonuskortin statuksesta. Ja tietysti puhelahjoista, koneen täyttöasteesta ja pärstäkertoimesta. Jos tietää, että on paino-ongelmaa, kannattaa valita nuori miesvirkailija jotka ovat joustavimpia. Naiset ja varsinkin vanhemmat sellaiset ovat pahimpia pilkunviilaajia.

  Bägi kuuluu painokokonaisuuteen, eikä siitä mene erillistä maksua, jos kokonaispaino on sallitun rajoissa. Jos taas bägin paino menee yli, sitä voidaan kohdella joko ylipainona, tai veloittaa siitä Finskin uuteen tyyliin könttähinta. Se on normaalia ylipainomaksua selvästi halvempi, jos kamaa on ilman bägiä jo muutenkin sallitun ylärajoilla.

  Paras keino huijata ylipainoasioissa on tsekata ruumaan se limitin verran ja yrittää ottaa pokkana kaikki mukaan käsimatkatavarana, jopa golfbägi mailoineen. No, bägihän tökkää sitten heti turvatarkastukseen, jossa voi esittää tyhmää.

  Virkailijat nimittäin ystävällisesti toimittavat liiat/vaaralliset tavarat ruumaan, ilman mitään uusia punnituksia tai lisämaksuja. Parasta on vielä mennä viime tipassa koneeseen, jolloin kellään ei ole aikaa alkaa miettiä paino-asioita.

  Tai sitten päästävät koneeseen vaikka minkä painoisten käsipakaasien kanssa. Itse onnistuin kerran tsekkaamaan koneeseen siten, että ruumaan meni se sallittu 20 kg, mutta käsimatkatavaraa oli 55 kg. Bägiä ei onneksi silloin ollut mukana…

  #265461 Ilmoita asiaton viesti

  Toi 55 kg käsimatkatavaraa on aika haasteellinen juttu. Pakko nostaa hattua. Sen kantaminen ’kevyen näköisesti’ etusormen varassa tsekkauksen ohi vaatii järjettömät sormilihakset ja hyvän pokan.

  Ja selityskin oli varmaan valmiina kiinnijäämisen varalle? Ai 5 kiloa käsimatkataraa?? Mä katoin netistä varmaan väärin jotta 55..

  #265462 Ilmoita asiaton viesti
  NPu

  Jyrkkä Draw, eri lentoyhiöillä on eri käytännöt.

  Itse olen lentänyt jonkin verran Tampereelta eri puolille Eurooppaa Blue1/SAS lennoilla ja ruumaan saa laittaa vain kaksi laukkua. Golf-varusteille on omat taksansa kun kokonais paino ylittyy, mutta yleensä kohtelu on aika reilu eli vaikka paino hieman ylittyisi niin lisämaksuja ei peritä.

  #265463 Ilmoita asiaton viesti

  No, eihän se vanhalle pioneerille nyt ole temppu eikä mikään. Pari ryhtinappia ja yksi tellu. Kevyttä.

  #265464 Ilmoita asiaton viesti

  Mitä brother sekoilee? Oikein pelästyin, Irlantiin kun olen menossa ja vieläpä Euroopan sisäisesti ja Finskillä. Ei viime vuonna pakaasien lkmäärää laskettu ja painonkin kanssa oli meiniki rentoa mennen tullen Vantaalla ja Dublinissa.

  Odotan samanlaista kohtelua myös tasan neljän viikon kuluttua!

  Ja näin se kulkee: mennessä bägi ja matkakassi ruumaan. Takaisin tullessa matkakassissa Irlantiin kulkenut vahvistetulla olkahihnalla varustettu olkalaukku, joka on täytetty irlantilaisilla mallasviskeillä, viedään käsimatkatavarana huolellisesti varjellen matkustamoon. Bägi ja matkakassi ruumaan. Pettämätön suunnitelma!

  #265465 Ilmoita asiaton viesti

  Maanantaina maksoin bägistä 30 e matkalla Eurooppaan. Matkalaukku painoi 17 ja bagi 13. Sallittu painoraja oli 20 kg. Kiintä kesäylipainohinta oli sitten toi 30 erkkiä.

  Ensin vähän harmitti, mutta sitten tein seuraavana päivänä oman ennätykseni 93, joten kyllä kannatti maksaa.

  #265466 Ilmoita asiaton viesti

  Atlannin lennoilla todellakin noilla bagaasien lukumäärällä on ainakin Air Francella merkitystä. Virkailija kysyi että onko mukana yksi vai kakis matkalaukkua. Jos olisi kaksi, bägistä menisi se 96 € – jos yksi, niin bagi ilmaiseksi. ja näin riippumatta kapsäkkien painosta (kunhan yksikään ei ole painoltaan yli 32 kg). Mielenkiintoista on tiestysti vielä se, että päästäkseni Atlannin lennolle on ensin siirtolento HKI-CDG eli Euroopan sisäinen. Mutta uskon kyllä saavani bägin mukaan ilmaiseksi.

  Muiden tavoin ole siinä käsityksessä ja kokemuksessa, että Euroopassa merkitsee vain kaman paino ei kollien lukumäärä.

  Eli heinä-elokuun taitteessa Montrealin kentät saavat tuta Papan tykitystä… Onko muuten vinkkejä mitä kenttiä kannattais pelata, kun on kaksi pelipäivää käytettävissä muun toiminnan ohessa? Hotelli on downtown ja ranskan kieli ruosteessa.

  #265467 Ilmoita asiaton viesti

  No joo, menin hatailemaan sikali, etta LUULIN lukijan tajuavan, etta silloin kun lahdetaan lomalle tmv, niin silloin se laukku on aikalailla sen maksimimaaran painoinen… josta siis paattely, etta yksi laukku. Selitin asian siis huonosti, pahoitteluni.

  Toki siis lennoilla mennaan kilojen mukaan ei kappalemaarien. Toki taman tajuan 8 vuotta Euroopassa asuttuani ennen tanne tuloa.

  Kiitos vaan arvonimesta Jyrkka D! 😉

  #171564 Ilmoita asiaton viesti

  Onko kenelläkään kokemusta/tietoa miten juniori saisi turvallisesti kuljetettua bägin fillarilla? Onko tarkoitukseen sopivia kärryjä? Jos on niin mistä löytyy? alfred

  #306664 Ilmoita asiaton viesti

  Hei,

  Kun et tuohon kysymykseen hintahaarukkaa laittanut niin tuossa yksi mahdollisuus

  http://www.bikestation.fi/shop/perakarryt/tavarakarryt/weber-monoporter-hopea

  Kaverilla, joka harrastaa pitkänmatkan pyöräilyä on vastaava ja kehuu huomattavasti paremmaksi kuin kaksipyöräistä kärryä.

  T. Simo

  #306665 Ilmoita asiaton viesti

  iskän autolla

  #306666 Ilmoita asiaton viesti

  Luulis, että kolmipyöräisestä ilmapyörillä varustellusta kenttäkärrystä näppärästi mokoman tuunaisi, jos vaikkapa sateenvarjopidikkeestä nivelen…

  Tiedän yhden Vespamiehen, joka vetää bägi selässä. Itsekin olen kevarilla kerran sitä kokeillut. Matkaa oli satakunta kilometriä. Täytyy tunnustaa, ettei peli sen retuutuksen jälkeen kulkenut. Kokemusta rikkaampana palasin vesisateessa takaisin.

  Pidempiaikainen moottoripyöräily melkein mid-tour-ikäisellä kevarilla aiheuttaa kyllä lieviä kontrolliongelmia pelkästään kahvikuppia pidellessä, saati sitten pelatessa.

Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Välineet Bägin kuljetus