23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Bägi matkalle mukaan

Etusivu Foorumit Matkailu Bägi matkalle mukaan

Esillä 22 viestiä, 1 - 22 (kaikkiaan 22)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #632806 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Mitä maksaa bägin kuljettaminen reittilennolla? Pitääkö/kannattaako bägipaikka varata etukäteen? Miten Finnair on kohdellut teitä mahdollisen ylipainon suhtee?

    #641210 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    se riippuu sun händäristä.

    ei vais ruumaan vaan, matkatavaroiden yhteispaino ratkaisee.

    #641211 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Golflomalle lähtiessä ei kyllä voi finnairia suositella. Ottaa joka tapauksessa Golf-bägistä hinnan oli tavaroitten kokonaispaino sitten mitä vain. Muista lentoyhtiöistä kokemuksia Lufthansasta ja ainoastaan positiivisia, ei mitään lisämaksuja bägistä.

    #641212 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    ts

    Kyllähän Finnairilla tuota 20 kg:n euroopan lentojen matkatavararajaa on ainakin tähän asti noudatettu.En ole ainakaan itse kuullut, että reittilennolla olisi jotain bägimaksua peritty, tilauslennot ovat sitten asia erikseen.

    Muutaman sadan ihmisen kokemuksista tietoisena voin kertoa, että IHan pilkulleen eivät tuota rajaa noudata, mutta ylikilot maksaavat sitten kyllä melkoisesti. Eli 20 kg ruumaan johon jo sisältyy bägin paino ja lisäksi 5 kg taitaa olla tuo käsimatkatavaroiden paino virallisesti. Käsimatkatavaroita en tiedä juurikaan punnitun, mutta sekin mahdollisuus on olemassa. Mannertenvälisillä lennoillahan nuo kilomäärät sitten nousevat.

    #641213 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL

    No niin, taas puhutaan suulla suuremmalla….

    Periaatteessa lentokoneissa on kiinteästi määrätty tila nk. bulky luggage -matkatavaroille, kuten esim. golfbägeille. Sujuvan matkanteon varmistamiseksi on erittäin suositeltavaa varata paikka bägille matkan varaamisen yhteydessä. Riittävän ajoissa varattu paikka pitää, mutta esim. tilanteessa, jossa platina- tai kultakortillinen henkilö tulee kentälle samaan aikaan kuin tavallinen tallaaja (siis kumpikin ilman ennakkovarausta), on selvää kenelle viimeinen paikka menee.

    Ylipäätään golfmatkalle lähdettäessä on varsinkin pelaajan etu varmistaa bägin lähteminen oikealla lennolla ja oikeaan suuntaan, omien välineiden puuttuminen paikan päällä aiheuttaa paitsi lisäkuluja myös muunlaista hammasten kiristystä…

    Finnairin listahinta golfbägille reittilennolla Euroopassa edestakaisin on 50 euroa. Finnairin hopea-, kulta- tai platinakortilla ko. hintaa ei omien kokemusteni mukaan ole veloitettu reittilennoille, charterit voivat olla asia erikseen.

    #641214 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Tässä suoraan kopioitu teksti Finnairin nettisivulta:

    Golfvarusteet

    Yksi setti golfvarusteita saa sisältää mailojen ja golflaukun lisäksi yhden parin golfkenkiä. Normaaleilla reittilennoilla golfvarusteet kuljetetaan veloituksetta, mikäli ne sisältyvät lipussa sallittuun matkatavaramäärään. Jos matkatavaroiden yhteispaino ylittyy, golfvarusteille lasketaan erikoisylipainohinta, jota sovelletaan vain yhdelle golfvarustelaukulle asiakasta kohti.

    #641215 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    ts

    Suulla suuremmalla juu.

    50e / bägi on Finnairin listahinta. Oman ilmoituksensa mukaan silloin saa olla Bägin lisäksi 20kg muita matkatavaroita, jos ei sitä maksa on raja tuo 20kg.

    Näin ainakin viimeksi ovat ilmoittaneet. Tosin kokemukseni asiasta perustuu vain lukuun n. 100 pax/vuosi

    #641216 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Niin, ja hopea- kulta ja platinakorttilaisilla painoraja on 40 kg joten siihen rajaan mahtuu bägikin mukavasti. Jos ei ko. tason korttia ole on matkatavaroiden painoraja 20 kg, johon asti kulkee veloituksetta. Chartereilla aina lisämaksu.

    Samat säännöt taitaa olla suksien suhteen.

    #641217 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    En tiedä mistä KL on tietonsa kaivanut. Omalla kokemuksella reittilennoilla ei ole mikään lentoyhtiö perinyt lisämaksuja bagistä eikä suksista. (Charter-lennoilla on omat sääntönsä)

    Ylipainoa (matkatavaroilla) on ollut 0-8 kg, mutta siihenkään ei ole koskaan puututtu. Jos puututaan niin sitten menee kalliiksi, joten kannattaa pakata viisaasti ja punnita kamat kotona.

    Tämä on ainoa edes melkein toimiva konsti rajoittaa parempien puoliskojen patologista halua kuljettaa koko omaisuutensa viikonloppumatkoillekin 😉

    #641218 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    KL

    Niinpä niin, maailmassa ei ole ehdottomia totuuksia. Kuitenkin jokainen katsoo omat kokemuksensa tai kuulopuheensa sellaisiksi, inhimillisyyttä kaiketi.

    Ilman ennakkoasenteita jokainen voi lukea edellisestä vastauksestani kaikki ne asiat, joita jäljempänä tulleet vastaukset syyttä kritisoivat, joten en viitsi niitä enää tähän kirjoittaa. Sanon kuitenkin, että minulla on kokemuksia sekä teoriasta että käytännöstä ja haluan vain korostaa ennakkovalmistelujen ja -varausten merkitystä bägien kuljettamisessa. Olen törmännyt tilanteeseen, jossa bägiä ei huolittu koneeseen, koska painoraja oli täynnä. Siinä eivät auta lisämaksut eivätkä mitkään, huolimatta joidenkin kirjoittajien antamista kommenteista.

    Eli: varatkaa bägillenne paikka heti, kun olette matkanne varanneet ja kysykää kuljetuksen hinta ottaen huomioon muun matkatavaranne paino, laatu ja määrä. Ja sen lisäksi varmistakaa, että bäginne todella lähtee erikoismatkatavaroiden linjalta eteenpäin, tästäkin on henkilökohtainen negatiivinen kokemus….

    #641219 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Mä en halus pilkkuja nussuttaa, mutta mitähän se hyödyttää kattoa, että se tavara siitä hIHnalta liikahtaa…. vai kun KL et kattonu, niin ei sitten liikahtanu ?? Mistäs tiedät kun et kerran kattonu ;)?? Ja mitenkäs se liikahtaminen varmistaa, että se tulee koneeseen mukaan. Eikähän se olis ainut varma tapa laittaa ne mailat ite sinne koneeseen 🙂 ilon kautta…. no vähän tyhmä vuodatus, mutta …. no painan tota sendiä kuitenkin kun oli toi sunkin vuodtus pikkasen vailla logiikkaa

    #641220 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Paljon tärkeämpää on vielä katsoa,että mies menee oikeaan paikkaan.

    Minulle kävi aikoja sitten,että vehkeet meni kyllä Barcelonasta Malagaan ihan oikein,mutta mies meni väärään koneeseen,joka menikin Madridiin.

    Siinä sitä olikin ihmettelemistä,kun huomasin vasta ilmassa,että olin ihan väärän yhtiön koneessa ja menossa väärään paikkaan.

    #641221 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Finnair+ webista: Platinum ja Kultakortilla on seuraava etu: Golf-, hiihto- tai urheilusukellusvarusteiden kuljetus veloituksetta. Tarkennuksena todettakoon etta koskee vain Finnairin kalustolla lennettyja lentoja. Pitkaaikainen kokemus OneWorld:lla lentamisesta kertoo etteivat koskaan maksata bagia. Poikkeus tosin vahvistaa saannon: Talla viikolla Swiss maksatti 45 ekea palatessani Nizza:sta….. Eka ja viimeinen lento ’uudella’ yhtiolla.

    #641222 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Finskin uudet säännöt velvoittavat maksamaan 210€/bägi jos se ei mahdu painorajoihin. Esim Thaimaan reissulle tuo painoraja on 20kg. Eli kyllä saa lähteä melko olemattomin eväin parin viikon reissulle jos meinaa ’normaali’ painoisen bägin ja matkaromppeet pakata 20 kiloon. Tietysti voi yrittää tuota ’eihän ne ennenkään ole mitään maksanut juttua’. Mutta on noloa ruveta kentällä vähentämään muita kamoja jos virkailija ei olekaan huumorin tuulella. Siis jos ei halua maksaa tuota lähestulkoon törkeää 210 egen maksua. Ja tuo hinta muuten on ilmeisesti per suunta. Eli suoraan sanoen saatanan kallista.

    Golfvarusteet

    Yksi setti golfvarusteita saa sisältää mailojen ja golflaukun lisäksi yhden parin golfkenkiä. Normaaleilla reittilennoilla golfvarusteet kuljetetaan veloituksetta, mikäli ne sisältyvät lipussa sallittuun matkatavaramäärään. Jos matkatavaroiden yhteispaino ylittyy, golfvarusteille lasketaan erikoisylipainohinta, jota sovelletaan vain yhdelle golfvarustelaukulle asiakasta kohti.

    Erikoishinta lasketaan seuraavasti:

    Kiloperusteisilla lennoilla matkatavaroiden ylipaino 15 kg asti veloitetaan 6 kg mukaan normaalilla ylipainohinnalla. Tämän yli menevistä kiloista peritään normaali ylipainomaksu. Mikäli yhteenlaskettu ylipaino jää alle 6 kg, veloitetaan ylipainoa normaalisti vain ylimenevistä kiloista.

    Kappaleperusteisilla lennoilla veloitetaan 50 % normaalista 1 kollin ylipainohinnasta.

    Kotimaanlennoilla veloitetaan normaali ylipainomaksu.

    Lomalennoilla veloitetaan 50 euroa menopaluulennosta.

    Finnair Plus Platinum- ja Gold -asiakkaamme saavat kuljettaa veloituksetta yhdet golfvarusteet.

    #641223 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Aika monenlaista hintaa tässäkin keskustelussa on jo ehdotettu tässä yksi lisää. Minulle ilmoitettiin, että reittilennolla Hki-Bangkok edestakainen bägin max 15kg kuljetus maksaa 75€

    #641224 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Viime viikonlopun kokemukset. Lennot Finnairilla Milanoon. Kaksi henkilöä – koneen ruumaan kaksi bägiä + yksi matkalaukku paino yhteensä 38 kiloa, ei minkäänlaisia ongelmia. Reittilennoilla paino taitaa olla ainoa rajoittava tekijä noin viiden reittilennolla golfkamojen kanssa lennetyn matkan perusteella. Kaksi henkilöä saa muuten tavarat tuohon 40 kiloon + käsimatkatavaroihin aika helposti pidemmällekin matkalle.

    #641225 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Minulla on tuollainen Pt- kortti Kelmille. Yleensä kaikki on hyvin mutkatonta, paitsi Atlantassa. Saan ottaa 75kg kamaa mukaan, toisaalta Atlantassa on saivarreltu laukkujen kokonaispainon ja lukumäärän kanssa. Sielläkin taitaa vain yksi ihminen sabotoida asiakaspalvelua. Määräykset kun ovat max. 32kg/laukku ja max. 2 laukkua. Mitenkäköhän 75kg saisi kahteen max. 32kg laukkuun?

    Missään muualla ei bägistä ole ollut ongelmaa. Ei sielläkään ole mitään maksua peritty. Pelkkä suunsoitto on palkinnut riittävästi virkailijaa.

    #641226 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Itselläni on kerran peritty bägistä maksu ja silloin kysessä oli charterlento Madeiralle. Kevään keikalla Azoreille (Hki-Amsterdam-Lissabon-Pontadelgada-Horta ja samat takaisin) bägi kulki ilmaiseksi kun mahtui suurinpiirtein kiloihin, tais olla 2 hengellä vain 10kg liikaa.

    Pitkän matkan välilaskuttomilla lennoilla (esim. Tokio) ollaan paljon tarkempia lisäkiloista ja ne ei niillä lennoilla ole ihan halpoja kiloja.

    #641227 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Jos alkuperäinen kysymys koski nimenomaan Finnairia, olen minä 13.10. ja Vasuri 17.10. vastannut siihen jo suulla suuremmalla eli Finnairin omien nettisivujen tekstillä. Ja jos säännöt ovat muuttuneet ja Finnairilla on nettisivuillaan vanhentunutta tietoa, niin kyllä he joutuvat toimimaan juuri niin kuin ilmoittavat netissä. Sieltä löytyy yksiselitteiset ohjeet koskien golfvarusteita, suksia, polkupyöriä ym. erikoismatkatavaroita. Niiden ohjeiden mukaan golfvarusteet eivät maksa reittilennoilla, ellei sallitun matkatavaran painoraja ylity.

    #641228 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kerrotko mistä ja koska sait tuon tiedon, nimittäin olisi tarkoitus tehdä juuri tuo hki-Bkok lento ensivuoden alussa ja tuo 75€ vielä jotenkin menisi. Tuo Finskin kotisivuilla ollut tieto on todellakin lähes pöyrityttävä.

    #641229 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Sen Bangkokin lennon täytyy olla charter- eli ns. lomalento eikä reittilento, koska reittilennolla bägin kuljetus (kun matkatava erikoismatkatavara>urheiluvälineet

    #641230 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Eli tieto oli kotoisin Tjäreborgilta tänään aamulla sinne soittelin ja meidän reissun lähtöpäivä on 1.1

Esillä 22 viestiä, 1 - 22 (kaikkiaan 22)
Vastaa aiheeseen: Bägi matkalle mukaan

Etusivu Foorumit Matkailu Bägi matkalle mukaan