23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista

Avatut kentät-Lakeside

Etusivu Foorumit Yleistä Avatut kentät-Lakeside

Esillä 23 viestiä, 1 - 23 (kaikkiaan 23)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Tottakai joka ikinen golfklubi haluaisi avata kenttänsä niin pian kuin mahdollista, mutta rajansa kaikella!!! Eilen kävin Lakesiden pelaamassa, ja olihan kyllä hirveä kokemus!!! Ruohoa ei missään, pelkkää hiekkaa väylillä ja greenit olivat kuin kyntöpeltoa ja tästä riemusta sai vielä maksaa 40€!!! Pidän kentästä muuten paljon, mutta nyt oli ilmassa kyllä niin suuri rahastuksen tuoksu, että oksat pois, Pirkanmaan muut kentät kun ovat kiinni. Eí millään pahalla Lakeside, mutta kenttänne kärsii näistä nyt saamistanne green fee-euroista koko kesän. Järki käteen!!! En voi tällä hetkellä Lakesideä suositella edes vihamiehelleni!!!

    En voi olla vastaamatta nimimerkki Juspalle. Mielestäni kentän kunto oli ihan hyvä. Kuiva ja pelattava. Greenien vertaaminen kynnöspeltoon on aivan tuulesta temmattu vertaus. Jopa pelaamani 10 paaria eilisellä kierroksella osoittakoon Juspan arviot kentän kunnosta vääräksi. Varmasti käyn uudelleenkin pelaamassa, jos nyt sääkin vähän muuttuisi kesäisemmäksi.

    No jos sitä nyt vertaa Teijo, Salo, Wiurila…niin ei jää paljon kehumista…Kyllähän se greenien pompottaminen nyt aika kokemus oli…aivan täyttä lottoa…suosittelen 10 parin jälkeen laittamaan lottorivin vetämään 🙂

    Olin eilen pelaamassa kyseisellä kotikentälläni ja yhdyn kyllä Juspan mielipiteeseen, että kentän kunnossa ei ole vielä kehumista. Raffista oli paljon parempi pelata kuin väyltä…ja greenit nyt oli mitä ne yleensäkin on kentän avausvaiheessa ollut.

    Itselläni on pelioikeus, joten green feetä en maksanut, ja ehkä sinunkin kannattaa hieman tarkastella kenttää ennen sinne säntäämistä tai jos tulet kauempaa niin kysyä joltain tutulta? Omasta mielestäni olisi ihan hyvä, jos green fee-hinnat olisivat nyt alhaisemmat.

    Vai on siella vedetty pakastevihanneksia nenuun, kun ei kentta Pirkanmaalla ole ollutkaan viela kesakunnossa. Mitakohan Herrat odottivat kentalta…? Mielestani on aivan alytonta valittaa, jos Lakeside nyt on edes auki, eli kannattaisi olla hyvillaa siita ja mussuttaa vaikka Riveriin jotta aukaisisivat kenttansa (vai mita Jussi?). Mielestani on aivan ihailtavaan jotta Lakesidessa on ymmarretty, etta pelaajat haluavat pelaamaan ja avattu kentta kunnon puutteista huolimatta. Kyllahan kentaa voisi pitaa kiinni paljon pitempaan, jonnekin vaikka kesakuun loppuun, niin olisi varmaan hyvassa kunnossa kun arvon Herrat ja J tulisivat pelaamaan, mutta mielestani on hyvin asiakaslahtoista ja rohkeaa avata kentta jo nyt ja paastaa pelaajat kesagriineille pelaileen. Mita tuohon maksuun tulee, niin uskoisin etta pelaajia riittaa tuollakin hinnalla ja pelaajia, jotka eivat odota mitaan Augustaa, vaan sita etta paasevat nyt jo pitkan talven jalkeen hieman ulkoiluttaan mailojaan. Eli jos tuo fee tuntuu liian suurelta kentan kuntoon nahden, niin kannattaa varmaan odotella tuonne Juhannuksen jalkeen, ja avata kautensa vasta silloin. Tuota Juspan kommenttia, etta kentta karsii, en oikein nyt ymmarra, tarkoittaako han etta kentan kunto karsii pelaamisesta, vai etta nyt Lakesidessa pelaamassa kaynyt ajattelisi Heinakuussa, etta enpas mene sinne, kun oli niin huonossa kunnossa silloin kun Pirkanmaan muut kentat eivat viela paastaneet ketaan nurmeaan tallaamaan?

    Ja jos hiekoitetulta vaylalta lyominen tuottaa tuskaa, kannattaa ottaa yhteytta lahimpaan PGA-prohon, niin eikohan se siita lahde… (kyl sul Jussi ainakin pitais lahtee, vahan kiukkua peraan vaan, niin…!) Eli koittakaanhan nyt siitakin huolimatta, etta vaylat hiekkaiset, pitaa pallo vaan siina lyhyeksi leikatulla =) Elikka vaikka itse en ole Lakesidea tana vuonna pelannutkaan, enka pelaa ennen Juhannusta, niin haluaisin nostaa hattua kentalle joka tajuaa avata ovansa heti kun siihen on mahdollisuus!

    ihanko oikeasti luulet, että jäsenistä muodostuvat ja jäsenten valitsemat johtokunnat ja kenttämestarit pitää kenttiä suljettuna vain jäseniä kiusatakseen?

    Nimetön

    Onnittelut Rauma-Golfille upeasta uudesta takaysistä, hieno suunnittelu ja griinit tähän aikaan vuodesta aivan uskomattoman hyvässä kunnossa!

    Avajaiskilpailussa lumisadekin lakkasi sopivasti kymppi-tiille siirryttäessä. Vanhakin oli ekaa kertaa ulkona ja väänsi pelkästä mielihyvästä kuusi paria.

    Kyllä nyt on niin, että seuraavana päivänä (kisat la-su) pelattu Yyteri jäi pahan kerran kakkoseksi, vaikka ilmasto on molemmille sama.

    En todellakaan tieda missa kentalla toimitaan nain kuin tuossa viestissasi kuvaat, etta jasenten valitsemat toimikunnat olisivat vaikuttamassa tuohon kentan avaamis-asiaan. Minun nahdakseni nama paatokset tekevat toimitus-/toiminnanjohtaja seka kenttamestari. Ja esimerkiksi kenttamestareilla on tukku selityksia tahan juttuun, miksi kenttaa ei voi viela avata, kun ruohokaan ei ole viela vihreaa… Eli esim. Lakesidessa on monena aiempana vuonna pitkitetty kentan avaamista, kunnes kentta on ollut ’vihrea’. Nythan on loistava mahdollisuus seurata tana vuonna, kun Lakeside nyt paastaa pelaamaan nain aikaisin tuon kuntoiselle kentalle, sita miten se vaikuttaa kentan kuntoon myohemmin kesalla. Tassa siis kannattaa verrata kentan kuntoa aiempiin vuosiin, ei vielakaan Augustaan. Mielestani tama etta pelaajat paasevat heti lumien sulettua palaamaan ei vaikuta kentan kuntoon myohemmin kesalla. Tasta hyvana esimerkkina vaikka taalla parjattu Meri-Teijo, joka avaa kentan heti kun on saatu lumet ja pakkaset vaistymaan, ja silti esimerkiksi viime kesana, olisikohan ollut kesakuussa oli Meri-Teijon griinit varmasti Suomen parhaassa kunnossa!

    Joten en luule, etta ketaan naita juttuja kiusallaan tekee, mutta ei naissa kiinni olevissa kentissa kovin asiakaslahtoistakaan tama ajattelu ole. Silla kyllahan jokainen meista haluaa jo paasta pelaamaan, ja useimmat ymmartavat myos avoinna olevien kenttien puutteet. Mutta kyllahan se on monessa paikassa (myos Lakesidessa, ainakin aiemmin) hienoa ajattelua, etta saastellaan kenttaa myohemmaksi ajankohdaksi, mutta ainakin viela on ollut niin, etta kylla se talvikin sielta taas tulee ja ainakin minulle on ihan sama missa kunnossa kentta on lumipeitteen alla.

    Ilmeisesti minut tunnet, ja koville taitaa ottaa palautteen saaminen. Riveri ei ole auki koska se ei vielä ole avattavassa kunnossa, myönnän sen, mutta ei missään nimessä ole Lakesidekään!!! Yhtään ei haittaa vaikka riveri kiinni onkin niin kauan kunnes se on pelattavassa kunnossa (viime vuonna avattiin 27.4 ja kenttä oli kokonaisuudessaan lähes kesäkunnossa ja ennen Lakesideä, joten kiirekkös tässä…)

    Ole hyvä ja vedä happea välillä, eiköhän sitä nyt jokainen kuitenkin mielipiteensä saa esittää???

    Golfyhdistys tai -yhtiö valitsee hallituksen jäsenet käytännössä kerran vuodessa, vaikka yhtiöjärjestyksessä lukisi mitä. Tyhmempikin hallituksen jäsen ymmärtää erota viimeistään siinä vaiheessa, kun ei saa tili- ja vastuuvapautta. Toiminnanjohtajan/toimitusjohtajan valitsee hallitus, erottamisperusteeksi riittää vääränväriset sukat, eikä sitäkään syytä tarvitse edes kertoa. Kenttämestari ei mahda mitään, jos yhdistyksen hallitus ilmoittaa kentän avatuksi ja alkaa myydä green-feetä.

    Ennenaikaisen kentän avaamisen vaikutuksista on saatavissa kansantajuista tutkimustietoa, voisit lukea vaikkapa golf.fi:stä artikkelin ’Miksi golfia ei pelata jäätyneellä tai kuuraisella nurmella’

    ts

    Aina ei kyse ole kentän kärsimisestä sinänsä eikä siitä onko se pelikelpoinen(silloinhan Suomessa kentät aukeaisivat heinäkuussa), vaan siitä, että tarpeelliset kevät työt on saatava tehtyä ennen avaamista.

    Jos kentällä ei tarvita esim. täydennyskylvöjä se voidaan avata aiemmin kuin jos niihin on tarve. Malttakaa ja antakaa niiden kenttien herätä ja henkilökunnan tehdä oma työnsä, he ovat siinä ammattilaisia eivätkä varmasti jarruta kiusan teko mielessään.

    Tossa kun puhut kaytannosta, niin kertoisitko missa todellakin toimitaan nain? Eli kerrohan ihmeessa missa toimikunnat tai hallitus paattavat kaytannossa kenttien avaamis ajankohdasta? Uskoisin etta juuri kenttamestarin mielipidetta kuuntelevat jokainen toimikunta ja hallitus naissa asioissa, niin kuin muissakin kentanhoito asioissa, ja kenttamestari yhdessa toimitusjohtajan kanssa nama paatokset avaamisesta tekee. Normaalisti kentillahan ei ole kovaa kiiretta avata, koska jasenet ovat maksaneet yleensa jo kausimaksunsa ja nain ollen kentalla kassassa rahaa ilman Vieraspelaajiakin.

    Mita tulee tuohon mainitsemaasi artikkeliin, niin juuri sita hieman haluaisin kritisoida ja kyseenalaistaa tuolla Meri-Teijo esimerkilla. Selvahan on etta Teijossa kesa on pidempi, mutta siella leikataan nurmea ja pelataan kolopalloa heti kun olosuhteet sen sallii ja silti sen kuntokehitys ei siita karsi. Mielestani on hyva etta nyt Lakesidessa on ollut kanttia myoskin kyseenalaistaa noita uskomuksia ja tuloksen me kaikki naemme sit kauden mittaan.

    Ja Jussille; Totta kai myos vasurit saavat mielipiteensa kertoa…=) Ja ei kylla tama kritiikki ota lainkaan koville, silla en Lakesidessa edes itse pelaa, joten antaa menna kritiikkia vaan, mutta mielestani tassa ei ole oikein sijaa kritiikille. Ja kun kerran maltat odottaa kesakelaja, niin eihan sulla sit oo mitaan hataa.

    Niin toimitaan käytännössä joka paikassa, toinen asia on se, että johtokunnat luottavat kentänhoitajien mielipiteeseen, koska ne ovat hyvin perusteltuja.
    Kentän avaaminen ei myöskään ole sellainen pikkujuttu, joka hoituu tuosta vaan sen mukaan, mitä lämpömittari aamulla näyttää. Kenttä-, ravintola- ja toimistohenkilökuntaa ei voi palkata per heti, avaamisen edellyttämiä tavarantoimituksia ei voi aikaistaa käen käänteessä.
    Meri-Teijo on rakennettu erityisen hyvälle maapohjalle, sen maantieteellinen sijainti on myös niin hyvä kuin Suomessa vain voi olla ainakin varhaisen avaamisen suhteen. Sitä ei voi tässä suhteessa pitää malliesimerkkinä; vaikka Tiger Woods pystyy oikaisemaan jonkin väylän lyömällä 250 metriä ilmassa veden yli, aika harvan kannattaa ottaa siitä mallia.

    Niin elikka kaytannossa kentan avaamisesta ja sen ajankohdasta paattaa toimitusjohtaja ja kenttamestari, eiko? Kentan avaaminen ei mielestani vaadi noita kaikkia luettelemiasi juttuja, eli kyllahan kentta voi olla vaajaavainen myos klubin osalta, ja sen ainakin meikalainen hyvaksyy ja ymmartaa. Eli viralliset avajaiset voidaan sitten jarjestaa myohemmin, kun kaikki kunnossa. Mutta en kylla itse asiakkaana malttaisi millaan odotella jonkun Cola kuorman saapumista klubin ravintolaan, jotta paasisin pelaan jos kentta on jo muuten ’ulkoiltavassa’ kunnossa.

    Tuo on aivan totta, etta Meri-Teijo on sijainniltaan hieman erilainen, mutta se ei mielestani mitenkaan selita sita, etta jos siella pelataan kuuraisella nurmella ja viela leikataan (jopa suht. lyhyeksi) nurtsia, niin siella silti kentta ei mene tasta miksikaan, vaan on loistavassa kunnossa kesalla. Kesahan ei ole mitenkaan muusta maasta poikkeavaa aikaa Teijossa. Eli kun Pekka ’Woods’ Sinkkila nuijii Meri-Teijossa isolla nuijalla, niin ei kai kaikkien muiden tarvi ottaa valilyontia rauta seiskalla…? ; ) Mutta niin kuin sanottu loppu kesasta olemme kaikki viisaampia tan Lakesiden suhteen.

    Ja ts:lle just noinhan pitaa ajatella, etta perhanan golffarit siella hairitsevat kenttamiesten tyontekoa…? =)

    …eniten tässä päähän ottaakin se että viitsitään pyytää täysi green fee surkeassa kunnossa olevalta kentältä! Rohkenen nimittäin suuresti epäillä, ettei monikaan pelaaja sinne nyt keväällä toista kertaa mene täyttä hintaa maksamaan, jos kerran kentän kunnon on ehtinyt kokemaan…

    Ei scr…olisi oikein mukava tietää oikea henkilöllisyytesi kun kerran minut tunnet… juspa80@suomi24.fi ottaisi tiedon mielellään vastaan… (ps. vaikka e-mail osoite onkin juspa, en kuitenkaan ole sama joka tämän ketjun on aloittanut…joku on solunnut nimimerkkini…prkl…)

    ts

    Eipä niinkään työntekoa, mutta juuri levitetty siemen/ katekerros joka on itämässä ei paljon auta jos se kulkee kenkien mukana griiniltä muualle.

    T.P

    Erittäin mielenkiintoinen aihe, josta itse kullakin on varmasti ’oikeata tietoa.’ Sallittakoon siis ei-pirkanmaalaiset kommenttini:

    Pelikausi täällä Pohjolassa on valitettavan lyhyt, joten jokainen viikko on tervetullut roudan ja ensilumen välissä. Täysin toinen asia on green-feen hinnoittelu eli jaloillaan voi toki äänestää, jos se puoli ei tyydytä. Vaihtoehtojen tarjoamisen ei tulisi loukata ketään.

    Jos kotikentästä on kyse niin suuri osa jäsenistöstä todennäköiseti aloittaisi kauden viikkoa-kahta aikaisemmin ja talven tullessa lopettelisi ajoissa eli jäsenistön paine kentän aukipitoon lokakuun puolivälin jälkeen ei liene kovin suuri. Pickalassa toistakymmentä vuotta pelailleena hämmästelen viimeiseksi auki olevan Seasiden takaysin erinomaista kuntoa aina seuraavana keväänä. Ovat ilmeisesti rakentaneet kentän käyttöä varten…eikä sitä n.1400 jäsenen+vieraspelaajien pelaamisella ole vielä saatu pilalle.

    Toki löytyy niitäkin jotka haluavat säästää kenttää kauden lopetuskisaan, mutta perustelut ovat aika ohuet. Ruotsissa(jossa lajikulttuuria on kertynyt hiukan enemmän) muuten pelataan kelin eikä kalenterin mukaan, kesän tullen kentät ovat moitteettomassa kunnossa.

    Omituista tämä Meri-Teijon kehuminen. Kenttä tosiaankin elää kevään Greenfee maksuillaan. Kesäisin kenttä on melkoisen surkeassa jamassa. Ja itse asiassa toisenkäden tietona voin kertoa, että ainakin viikko sitten putin kallistusten lukeminen oli siellä pomppujen takia täysin ajan tuhlausta.

    Toisvottavasti tämä aikainen aloitus ei pilaa Lakesidea samaan kuntoon, se kun on kesäisin ollut todella mainiossa kunnossa. Pakko näin Riveriläisenä hampaat irvessä myöntää. Ja kyllähän Riverissäkin kiertämään pääsi samaan aikaan luin Vammalassakin, tosin talvigreeneille, mutta tuloshan on sama. Greenfeet kuulemma vieraille 20€, eli alle puolet normaalista.

    …aivan…eiköhän me Riveriläisetkin kevään mittaan vielä päästä (toivottavasti) hyvin talvehtineille greeneille… 🙂

    T.P

    Pari faktaa Teijosta: Siellä pelattuja isompia kisoja on leimannut pelaajien tyytyväisyys kentän kuntoon, griinit ovat erityisesti saaneet kiitosta. Kyseessä SM-lyöntipeli 2001 heinäkuu, Midi 2001 syyskuu , FGT 2002 toukokuu. Aika hämmästyttävää verrattuna ’Golfholistin’ käsitykseen k.o. kentän kesäkunnosta.

    Tämän hetkisestäkin taitaa olla yhtä monta mieltä kun on pelaajiakin, katsokaapa viestilistalta ’Missä kunnossa Teijo’- mielipiteet…

    Samaan hengenvetoon on todettava kentän ylimielinen suhtautuminen green-fee pelaajiin, joihin itse kuuluun.

    Nopeata ruohonkasvua Riveriin ja Vammalaan toivotellen !

    En ymmärrä tuota valitusta kentän kunnosta. Kenttähän on aina kaikille samanlainen. Minkälainen sen pitäisi olla, flyygelin kansi vai?

    Swingerin kanssa olen aivan samoilla linjoilla, eli itselleni ei ainakaan ole mitaan hyotya kentan kunnosta, kun talvi tekeen tuloaan. Ja mita Meri-Teijoon tulee, niin kyllahan se on joka vuonna ollut ylivertaisessa kunnossa muihin kenttin nahden kevaisin, joten en oikein ymmarra noita joidenkin odotuksia kenttien kunnosta tahan aikaan vuodesta. Mikali sit haluaa tahan aikaan vuodesta pelata taydellisessa kunnossa olevilla kentilla, niin tervetuloa vaikka tanne Aasiaan, jossa kenttien kunto on sita luokkaa, ettei Suomessa ole ikina ( ainakaan niin kauaa kuin Suomi nyt sattuu sijaitsemaan talla pallolla siella napapiirilla!) =).

    Joten teille jotka eivat kesta pelata nailla vajaavaisilla kentilla, niin ei muuta kun golfkausi kayntiin sit Juhannuksen jalkeen!

    Mita sit tulee green fee hintoihin, niin nehan nyt ovat aivan alyttomalla tasolla joka kentalla Suomessa, mutta niin kuin vanha viisaus opettaa; ei se ole tyhma joka pyytaa, vaan se joka maksaa…

    Tolla etta kentat kaikille samanlaiset taas ei ole mitaan tekemista tan keskustelun kanssa, silla eihan tassa nyt mistaa tuloksista tai kilpailuista puhuta, kai?

    Hyvia peleja kaikille kenttien kevatkunnosta huolimatta!

    Jopas on keskustelun poikinut kun kaverilla ei kulkenut kauden avajaisissa. Kentälle menoon samoin kuin lyönteihin tehdään päätökset siellä mailanvarressa.

    Jos kenttä on huonossa kunnossa, niin ei pidä mennä pelaamaan. Rangelle sitten vaan.

    Keväällä varsinkin tuollaisen talven jälkeen Suomessa kentät ovat , ilman muuta kevään kylvöjen ja hiekotuksen jälkeen eri kunnossa kuin kesällä.

    Tuntuu joistakin pelaajista olevan riemastuttavaa naputtaa joka asiasta jonka kokevat kentällä. Suosittelen tuollaisille kavereilla siirtymistä pitkänmatkan juoksuun, saa itse määrätä koko ajan.

    Minusta Pirkanmaalla Lakeside palvelee golffareita esimerkillisesti, varmasti Lakesiden kenttämestari on ammattimies joak tietään milloin voi kenttänsä avata ja PITÄÄ SEN HUIPPUKUNNOSSA koko kesän.

    Lakesidessä on keväällä tehty mainioita kentän kunnostus toimenpiteitä, kuten siivottu pahimpia risukkoja ,jen. Oletan pelin nopeutuvan kun pelaajien ei tarvitse etsiä palloja, vaan voivat pelata nopeammin. Haastetta noissa siistityissä kohdissa riittää, kuten #9 greenin oikea puoli jos sinne joutuu…..

    Uuden kentän rakentaminen etenee vauhdilla, joten onpa rakentumassa mahtava Golfkeskus Pirkanmaalaisille ja myös Satakuntalaisille…..

Esillä 23 viestiä, 1 - 23 (kaikkiaan 23)
Vastaa aiheeseen: Avatut kentät-Lakeside

Etusivu Foorumit Yleistä Avatut kentät-Lakeside