Aihe: Aurinkolasit hakusessa - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista

Aurinkolasit hakusessa

Etusivu Foorumit Välineet Aurinkolasit hakusessa

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Ajattelin ostaa uudet aurinkolasit ihan golfia ajatellen. Onko teillä kokemuksia linssien eri värin suhteen? Suosituksia otetaan vastaan.

  tästä valkkaamaan. Golflaseissa on yleensä 2:t linssit mukana, tummemmat ja oranssit. Tulet huomaamaan että molempia tarvitaan. Itse käytän laseja ’tuulilaseina’ silmät kun vuotaa helposti. Saat varautua 300,- pietiin jos kunnolliset hankit.

  KaM

  Jotkut sanoo että oranssinruskeat linssit tuo pinnan muodot hyvin esille.
  Omasta kokemuksesta en kyllä oikein eroa huomannut.Ja sehän huono puoli ton värisissä linsseissä on,että ne ei oikein aja asiaansa aurinkolaseina,eli eivät ota pois sitä auringon kirkkautta.Mutta jos tykkää,niin mikä ettei.
  Ite oon pelannut viimeiset 5v aina aurinkolasit päässä,poislukien sadekeli.
  Ihan Ray Baneja oon käyttäny,polaroidut ’siniset’ muovilinssit tummuudella 3,koska ovat huomattavasti kevyemmät kuin lasiset.Mulla toimii ainakin mainiosti.
  Kannattaa valita mahdollisimman suorat linssit niin minimoi optiikan taittovirheet.Ja tietysti istuvat sangat.
  Missään nimessä ei kannata ottaa niin sanottuja ’liukusävy’ linssejä (tummemmat ylhäältä kuin alhaalta),vetää meinaan svingatessa syvyysnäön yllättävän sekaisin.

  Itse ostin keväällä 30e maksaneet Bliz-aurinkolasit oransseilla linsseillä, eikä minulla ole noista mitään pahaa sanottavaa. Istuvat hyvin päähän, kontrastit korostuvat hienosti, en ole havainnut mitään taittovirheitä, eivätkä nuo tosiaankaan ole haitanneet breikkien luvussa tms. Eikä noihin mitään naarmujakaan ole tullut, vaikka joskus on palloa joutunut etsimään oksaisemmistakin paikoista.

  Toki ko. valmistajalta saa myös yli 400e olevia laseja, mikäli hintalappu epäilyttää.

  KaM kirjoitti: (27.6.2013 0:49:11)
  Jotkut sanoo että oranssinruskeat linssit tuo pinnan muodot hyvin esille.
  Omasta kokemuksesta en kyllä oikein eroa huomannut.Ja sehän huono puoli ton värisissä linsseissä on,että ne ei oikein aja asiaansa aurinkolaseina,eli eivät ota pois sitä auringon kirkkautta.Mutta jos tykkää,niin mikä ettei.

  Olen itse käsittänyt, että noita oranssisävyisiä laseja ei ole tarkoitettukaan auringonpaisteeseen, vaan pilvisemmälle kelille. Tällöin nuo tuovat kyllä selvästi kirkkautta maisemiin.

  Kuten joku jo sanoikin, kannattaa varautua vähän isompaa summaa laittamaan, jos kunnolliset haluaa.

  Jos lasit on kovasti kaarevan sorttiset, niin niissä todennäköisesti on sylinterivääristymää laidoilla, johon kyllä nopeastikin sopeutuu ’normaalitilanteessa’, mutta puttilinjoja lukiessa voi tulla yllätyksiä ja tulleekin. Pään kallistelut eri suuntiin aiheuttaa breikkien joko häviämisiä tai lisääntymisiä riippuen, miten katselukulma muuttuu.

  Aika moni tour-pro näyttää riisuvan aurinkolasinsa ainakin putatessaan, mutta myös muissa lyönneissä. En tiedä, miten laseroidut silmät ja 0-linssiset aurinkolasit käyttäytyy, mutta mikä tahansa linssi taittaa valoa, vaikkei sitä huomaakaan. Aivot tekee tarvittavan biasioinnin silmänräpäyksessä.

  Mulla on kentällä pääasiallisesti päässä Maui Jimin Banyanit. Ovat äärimmäisen kevyet ja istuvat hyvin päähän sekä himmentävät juuri sopivasti. Eikä kyllä linssin taso kalpene kenellekkään. Ei heijasta, ei vääristä. On mulla pöytälaatikossa parit Oakleytkin, kasa reiskoja ym, mutta ei ne ole läheskään yhtä hyviä.

  Maui Jim Banyan

  Ai nii, edit: linssinä tuo Maui HT.

  Vanhahko ketju niin nostetaan uudelleen tätä kysymystä ilmoille.

  Eli aurinkolasi suosituksia nimenomaan golfiin.

  Oakley tietysti monen suosikki.

  Onko Suomen säässä parempi tuo prizm golf vai prizm dark golf?

  Muita merkkejä/malleja mitä suosittelisitte?

  Eilen ostin Synsamilta golfaurinkolasit Oakley Prizm. Niitä suosittelivat golfiin.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
Vastaa aiheeseen: Aurinkolasit hakusessa

Etusivu Foorumit Välineet Aurinkolasit hakusessa