16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Audi Tourin pelihitaus

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Audi Tourin pelihitaus

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 32)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Moi kaikille Audi Tourin kisat ovat osoittautuneet hyvin järjestetyiksi ja mielekkäiksi tapahtumiksi, mutta eräs asia häiritsee ainakin allekirjoittanutta aivan valtavasti. Joka kisassa on käsittääkseni ollut valvoja / tuomari paikalla, mutta toivottoman hitaaseen pelinopeuteen ei ole ikinä puututtu. Takavuosien viisituntiset kierrokset eivät ole nekään mahtuneet ymmärrykseeni, mutta nyt on kyllä menty jo yli ja pahasti. Sarfvikin osakilpailussa muutama viikko takaperin äänestin jaloillani, kun pelasin viimeisessä ryhmässä 13 väylää yli neljään tuntiin vain todetakseni, että 14:nnen väylän tiiboksissa oli kolme ryhmää jonossa. Eilinen Nordcenterinkin osakilpailu kesti keskikastin lähtijöillä yli kuusi tuntia, joten jotain on todella pahasti pielessä. Missä siis mättää, kun terveet aikuiset ihmiset laahustavat kentällä tuollaisia aikoja? Jos ja kun pelaajien rutiinit ja verkkainen kävelytahti aiheuttaa tällaista, miksi ihmeessä hitaaseen peliin ei puututa? Itse meinaan lähinnä antaa ylen, kun kuulen näistä ’golfkierros kestää minkä kestää’ -jutuista ja siitä, miten kisatilanteessa Sarfvikin kaltainen SEITSEMÄN (!!!) tunnin kierros on ymmärrettävissä. En tiedä onko tällaisesta urputusviestistä mitään hyötyä, mutta urputinpa kuitenkin. Olisi kiva kuulla, ovatko muut Audi Tourin kisoja kiertävät samaa mieltä. Olenko liian naiivi ajatellessani, että jos kisakutsussa ilmoitettaisiin naurettavat ’tavoiteajat’ unohtaen kierroksen ENIMMÄISkestoksi esimerkiksi neljä tai maksimissaan neljä ja puoli tuntia, niin keskivertopelaajan pelinautinto kasvaisi huomattavasti? Eikä kenttääkään tarvitsisi pitää kiinni koko päivää muilta pelaajilta vain siksi, että liian tosissaan kilpailemisen ottavat aikuiset ihmiset löntystävät kentällä kilometrin tuntinopeudella. Itsehän duffailen kisoissa hyvin harvoin muualla kuin keskikastissa tai häntäpäässä, mutta ehkä jos oikeasti kisojen voitosta pelaavat ottaisivat asian puheeksi järjestävän tahon kanssa, niin jotain tapahtuisi? Tällainen epäkohta – jos se sitä muiden mielestä on – korjattaisiin hetkessä, JOS halua korjaamiseen löytyisi. Ystävällisin kesäterveisin, Olli Rusama

    Osmond kirjoitti: (28.7.2013 11:17:30)
    En tiedä onko tällaisesta urputusviestistä mitään hyötyä, mutta urputinpa kuitenkin.

    Ei ole hyötyä, tämä urputus on jatkunut vuodesta toiseen ilman mitään vaikutusta mihinkään.

    Audi kisoista hyvä kirjoitus Osmondilta..

    Muutamia huomioita kuitenkin lisäisin keskusteluun

    on selvää, että kierros ei voi/saa kestää 5 tuntia enempää. Ongelmakohdat ovat kuitenkin kohtuu helposti vältettävissä.

    – Osmondin mainitsemat valvojat voisivat oikeasti puuttua asiaan, eikä vain kierrellä hymy huulilla autolla ympäri kenttää. Jos harrastelijat zoomaavat lyöntejään tai puttejaan tätä tahtia, ei ilanne muutu miksikään.
    – miksi kisasta toiseen lähtöajat ovat 8 minuutin välein, kun tilanne on huomattu kestämättömäksi vuodesta toiseen. Silti kilpailuohjeissa mainitaan aina vaan tuo Osmondin mainitsema pelinopeus?
    – sitten Nordcenter esimerkkiin eilisestä ’ kuulin yhdestä pelaajasta, joka oli myöhästynyt kisan aloituksesta 30 sek., jonka vuoksi hänelle lisättiin 2 lyöntiä tulokseen? Eikö 6-7 tunnin kierrosta pelaavia kavereita pitäisi rangaista auttamattoman hitaasta pelistä mielluummin kuin vastaavaa esimerkkiä? Mielestäni fokus näissä kisoissa voisikin olla enemmän pelitapojen opettamista/muuttamista ns. parempien klubipelaajien keskuudessa. Haasteena lienee myös se fakta, että kun nyt mukana pelaa entisiä maajoukkue tms. taitureita, jotka pitävät tämän Tourin kasassa riittävän tasokkaalla pelaamisellaan – meillä muilla vastuullamme ymmärtää, mikä on riittävää zoomaamista/hämmentämistä ennen lyöntiä. Tosiasia on kuitenkin, että nämä muut osuvat ’venttiiliin’ 3 lyöntiä kymmenestä ja sitten päivittelevät huonoa päiväänsä lopun kierrosta.

    Parasta näissä kisoissa on ehdottomasti hyvähenkinen pelaajaryhmä ja näiden ’muiden’ pieni mahdollisuus kammeta edes kerran kesässä Top10 joukkoon.

    Rohkeutta järjestäjille toimia vaadittavalla tavalla 😉

    T. Hannu

    Tämä näyttää olevan tämänpäivän tapa. On täysin käsittämätöntä, että kierros voi kestää lähes kolme tuntia kauemmin kuin normaalivauhtinen kierros (neljä henkeä ja max. 3,5 tuntia). Vika on luonnollisesti päässä, joka on siitä ikävä paikka vialle, että se on parantumaton. Vaikka tuomarit sunmuut valvojat kiertelevät kisoissa kentällä, ei asialle tehdä yhtään mitään. Ainoa kunnollinen ratkaisu olisi vetää turpaan näitä hitaita toheloita.

    Samaa mieltä kierrokset ovat kestäneet vuodesta toiseen tolkuttoman kauan. Fakta on kuitenkin se , että valtaosa pelaajista hinkkaa reilusti yli 80 lyönnin tuloksia. Muutama harva pääsee paarin tuntumaan. Eli järin taitavasta porukasta ei ole kyse.

    Ehdotan ratkaisuksi seuraavaa:

    Muutetaan peli tasoituksettomaksi piste bogiksi. Peliä jatketaan kullakin reillä niin kauan kun bogipiste on mahdollista saada. Eli kun tupla on kasassa niin pallo taskuun ja jatkaa ei saa.

    Paremmuus ratkeaa ihan samalla tavalla, peliajassa päästäisiin varmaan alle neljän tunnin.

    Muilta osin kuin pelinopeuden osaltahan on kyse ihan mukavasta kiertueesta.

    Mä pistin Auditourin omalta osaltani pakettiin jo viime vuonna, jälleen yhden tosi hyvin järjestetyn 5,5-tuntisen freamin jälkeen. Vaihdoin vielä varmuuden vuoksi Audin mersuun, kun niin vitutti.

    Audi tourin ongelma on se, että siellä pelaa ihan perustuuppareita (joiden hcp:t on kotikentän viikkokisoissa laskettu tasolle 3-7) jotka luulee olevansa Tiger Woodseja ja ne ylipelaa joka tilanteen. Varsinkin griineillä nysvätään aivan käsittämättömän kauan.

    Itse olen ihan samanlainen tuuppari ja saatan pelata kaikkea välillä 72-100, mutta hitaaksi pelaajaksi ette mua saatana pääse haukkumaan. Mä en ole tänä(kään) vuonna tainnut merkata edes kymmentä kakkosputtia. Henki päälle vaan. Kyllä ne putit voi missata nopeemminkin.

    Itse en ole Auditourilla pelannut. Kierrosajat kyllä kuulostavat todella pitkiltä. Jos tuntuu, että greeneillä ’nysväämiseen’ kuluu suurin osa ajasta, niin voisiko Audi-tourin kisoissa soveltaa sitä perus 40 sekunnin sääntöä? Ottaisi tämän vaikka seuraavassa kisassa selkeästi esiin ja varoitetaan siitä pelaajia etukäteen, että tämän suhteen olisi nollatoleranssi. Silloin kaikille olisi asia selvä. Kisan jälkeen tilannekatsaus miten ajankäyttö greeneillä kehittyi ja sen myötä jatkojohtopäätökset.

    KL

    Onko Audi Tourilla käytetty oikeita tuomareita vai kunkin kilpailukentän valvojia?

    Mä muistan kuinka ehkä 5 vuotta sitten Aurassa soitin jo 6.väylän kohdalla Markkaselle, kun edessä mönki eteenpäin semmonen ryhmä että venäläiset turistitkin oli niiden rinnalla Malisen Jaskan veroisia pikamenijöitä. No, Markkanen tuli paikalla ja ajoi autollaan ongelmaryhmän vieressä 2 väylää saamatta MINKÄÄNLAISTA muutosta aikaan. Rundi kesti sen perinteisen 5,5h.

    Jos ei tuomarilla ole munaa antaa varoitusta ja sen jälkeen liputtaa ne etanat kentältä helvettiin, niin mitä sillä tuomarilla tekee. Ei mitään. Ei Auditourilla kukaan mitään sääntöjuttuja kysele.

    Lavantauti kirjoitti: (28.7.2013 14:55:46)

    Jos ei tuomarilla ole munaa antaa varoitusta ja sen jälkeen liputtaa ne etanat kentältä helvettiin, niin mitä sillä tuomarilla tekee. Ei mitään. Ei Auditourilla kukaan mitään sääntöjuttuja kysele.

    Juuri tästä munattomuudesta on kyse. Muutama etana ulos tämän tästä ja homma saattaa parantua, jos ei muuten niin siitä syystä, että ryhmässä on yksi pelaaja vähemmän arpomassa puttilinjoja.

    Mainitut ajat on älyttömiä. Toivotaan että madollisimman moni jättää osallistumatta. Ehkä joku jossain herää. Mutta mikä olisi mielestänne sopiva max. aika moisille piirikunnallisen tason kisoille noin ylipäätään? While we are young! Vai miten se pelinopeus kampanjan slogan jenkeissä menikään?

    Ehdotus 1: Golfin sääntöihin (tai ainakin jokaikisen kentän paikallissääntöihin ja harrastajakisojen kisasääntöihin) 20 sekunnin maksimiaika siitä kun bagi pysähtyy pallon viereen siihen kun pallon on oltava ilmassa. Tai muuten tulee rankku.

    Ehdotus 2: Alle metrin puttien merkkauskielto, paitsi sen verran että pallon voi tarvittaessa putsata ja laittaa vivat kohdilleen jos sellaisia pallossaan käyttää. Mutta jatkaa pitää heti.

    Osallistun välittömästi sellaiseen kisaan jos joku toteuttaa. Nämä 6 tunnin kisakierrokset ovat omalta kohdaltani suurin dealbreakeri kisoihin osallistumiselle. Maku menee koko kisoista.

    Chip Greenside kirjoitti: (28.7.2013 15:15:32)

    Lavantauti kirjoitti: (28.7.2013 14:55:46)

    Jos ei tuomarilla ole munaa antaa varoitusta ja sen jälkeen liputtaa ne etanat kentältä helvettiin, niin mitä sillä tuomarilla tekee. Ei mitään. Ei Auditourilla kukaan mitään sääntöjuttuja kysele.

    Juuri tästä munattomuudesta on kyse. Muutama etana ulos tämän tästä ja homma saattaa parantua, jos ei muuten niin siitä syystä, että ryhmässä on yksi pelaaja vähemmän arpomassa puttilinjoja.

    Jep ja juuri kuten sanoit: ARPOMASSA.
    Luulisi ihmisen olevan niin fiksu, että jos ne lyönnit eivät onnistu ja putit eivät mene sisään vaikka kuinka pohtii niin kannattaisi tehdä asiat jotenkin muuten. Tuloksetkin voisivat jopa parantua. Kuulemani perusteella ne eivät ole kummoisia?!
    Kerran olin mailapoikana mukana ja täytyy sanoa, että oli ihmettelemistä. Todella moni hieroo ihan vi..ti ja siihen perään vedetään soketti, duffi, toppi, hukki, slaissi.. siis ihan pa..ka lyönti tai putti. Rutiinien tarkoitus on auttaa ja yleensä ne tulee ihan alitajunnasta. Ei niitäpidä muistikirjan kanssa käydä läpi..
    Mun ehdotus on palkata Laura Davis mukaan, hän voi sitten laittaa vauhtia hitaisiin miehiin ja näyttää mallia..
    Ja kyllä siellä on mukana niitäkin jotka haluaisivat edetä nopeammin ja pelata golfia..

    KL kirjoitti: (28.7.2013 14:25:47)
    Onko Audi Tourilla käytetty oikeita tuomareita vai kunkin kilpailukentän valvojia?

    En tiedä Audi Tourista mutta viimeksi pelatulla Finnair Ladies Masters-kisassa oli ihan varmasti oikea tuomari, ja hän teki ihan samaa mitä näissä viesteissä on kerrottu: Ajoi hitaan ryhmän viereen ja sen mukana vähän aikaa, ja siirtyi muualle. Pelinopeus jatkui hitaana.

    Muistelinkin avanneeni tästä samasta aiheesta jo viime vuonna urputusketjun.

    Auditour-rutinaa

    pjs

    Haastajakiertueella (3 hengen ryhmät, laskennallinen peliaika reilut 4 tuntia) eräs ryhmä oli 4 väylän jälkeen jäänyt aikataulusta reilut 10 min. Kun ero ei alkanut kaventumaan, kellotin heitä aikatarkkailussa kahden väylän ajan, jonka aikana ero kaventui 12 minuutista 4 minuuttiin. Aika nopeasti alkoivat pelaamaan kun tajusivat, että 40 sekuntia on loppujen lopuksi aika lyhyt aika valmistautua, jos ei ole heti kartalla kun tulee omalle pallolle.

    Viitaten yleisempiin pelinopeus ja vastapalloketjuihin, on siis aivan ilmeistä, että lyönteihin valmistautumiseen käytetty aika ym. muu säätäminen muodostaa merkittävän osan kentällä kuluvasta ajasta (edellä mainitusta yleistäen: yli tunti kierrosajasta voi mennä säätämiseen, joka ei olisi aikatarkkailussa mahdollista).

    Tämä ei ainakaan helpota Audi tourin kaltaisissa kisoissa, joissa tekeminen on muutenkin ainakin pari pykälää surkeammalla tasolla (enemmän lyöntejä jne.).

    pjs kirjoitti: (28.7.2013 21:25:29)
    Haastajakiertueella (3 hengen ryhmät, laskennallinen peliaika reilut 4 tuntia) eräs ryhmä oli 4 väylän jälkeen jäänyt aikataulusta reilut 10 min. Kun ero ei alkanut kaventumaan, kellotin heitä aikatarkkailussa kahden väylän ajan, jonka aikana ero kaventui 12 minuutista 4 minuuttiin. Aika nopeasti alkoivat pelaamaan kun tajusivat, että 40 sekuntia on loppujen lopuksi aika lyhyt aika valmistautua, jos ei ole heti kartalla kun tulee omalle pallolle.

    Viitaten yleisempiin pelinopeus ja vastapalloketjuihin, on siis aivan ilmeistä, että lyönteihin valmistautumiseen käytetty aika ym. muu säätäminen muodostaa merkittävän osan kentällä kuluvasta ajasta (edellä mainitusta yleistäen: yli tunti kierrosajasta voi mennä säätämiseen, joka ei olisi aikatarkkailussa mahdollista).

    Tämä ei ainakaan helpota Audi tourin kaltaisissa kisoissa, joissa tekeminen on muutenkin ainakin pari pykälää surkeammalla tasolla (enemmän lyöntejä jne.).

    Hyvin pysyttiin HK:lla ajassa oltiin jopa -22 minuuttia aikataulusta edellä yhdessä vaiheessa kun kysyin. Ongelmia oli kyllä eniten sillä 17 par4:lla kun jouduttiin odottamaan, siitä olisi ollut hyvä tehdä call-hole niin olisi sekin sujunut jouhevammin. Seuraavalla kun jo ryhmä oli mennyt menojaan ennenkuin siitä 17 selvittiin. Hyvin jäi ruokailuiaikaa kierrosten välissä, vaikka oltiin toiseksi viimeinen ryhmä. Hienosti vedetyt kisat!

    k.

    Käsi on pystyssä. Virheen merkiksi.

    En yksinkertaisesti päässyt jyvälle betonibunkkeripelistä ja tein rumia lukuja muutamalla alkupään väylällä. Tästä huolimatta jo etu-9:llä ryhmämme joutui odottamaan vuoroaan, kun edelliset olivat ’liian lähellä’ avauksiensä kälkeen.

    Anteeksi.

    Itse seurasin mainittua Sarfvikin kisaa toisella silmällä klubilta. 1. ja 10. teen avauksia ihaillessa tuli mieleen, että tuo kisa ei tulle päättymään ennen iltauutisia, sillä useastakin ryhmästä ainakin joku peluri mätti avauksiaan ja ueampiakin varapalloja huolella pitkin metsiä. Taisi kulua noiden etsiskelyyn aikaa monin verroin puttilinjojen tähtäilyyn tai muuhun laahusteluun verrattuna.

    Livestream kirjoitti: (28.7.2013 12:45:50)
    – sitten Nordcenter esimerkkiin eilisestä ’ kuulin yhdestä pelaajasta, joka oli myöhästynyt kisan aloituksesta 30 sek., jonka vuoksi hänelle lisättiin 2 lyöntiä tulokseen? Eikö 6-7 tunnin kierrosta pelaavia kavereita pitäisi rangaista auttamattoman hitaasta pelistä mielluummin kuin vastaavaa esimerkkiä?
    T. Hannu

    Muuten Hannun kanssa samaa mieltä, mutta viilataan vähän pilkkua…

    Tossa ylhäällä on lainattu kaksi täysin eri asiaa. Myöhästyminen boksista meni ihan oikein, 6-3 a).

    Hidas peli taas on hieman vaikeampi kysymys… 🙂 Kilpailuohjeissa on kerrottu miten pitäisi menetellä, mutta näissä tapauksissa toimitsijoilta usein puuttuu juuri sitä munaa. Eikö pakosti sponsorikaan kilju innosta, jos ’audimiehiä’ ruvetaan kellottamaan ja liputtamaan. Ja kentän hitauteen vaikuttaa erittäin paljon toi mainitsemasi 8 min lähtöväli.

    Siis pelataanko jossain kisaa 8 min. lähtöväleillä? Se ei yksinkertaisesti toimi, kokeilkaa nyt ensin normaalilla 10 min. pacella.

    Itsekin näitä pelaillut ja harmittavaa tämä pelinopeus, kun muuten ovat hyvin hoidettuja kisoja. Vaikuttaisi, että nämä asiat jotka täälläkin on mainittu, on järjestäjillä tiedossa, mutta muutoksia ei jostain syystä ole lähdetty toteuttamaan.

    Komppaan, että ihan ensimmäisenä tuo lähtöväli pitäisi pidentää, joka on viimeisen parin vuoden aikana lähes joka kisassa todettu. Toivotaan, että herättäisiin tähän ja tehdään muutoksia/seurataan tarkemmin pelinopeutta tulevissa skaboissa.

    Rauski kirjoitti: (28.7.2013 21:45:39)

    pjs kirjoitti: (28.7.2013 21:25:29)
    Haastajakiertueella (3 hengen ryhmät, laskennallinen peliaika reilut 4 tuntia) eräs ryhmä oli 4 väylän jälkeen jäänyt aikataulusta reilut 10 min. Kun ero ei alkanut kaventumaan, kellotin heitä aikatarkkailussa kahden väylän ajan, jonka aikana ero kaventui 12 minuutista 4 minuuttiin. Aika nopeasti alkoivat pelaamaan kun tajusivat, että 40 sekuntia on loppujen lopuksi aika lyhyt aika valmistautua, jos ei ole heti kartalla kun tulee omalle pallolle.

    Viitaten yleisempiin pelinopeus ja vastapalloketjuihin, on siis aivan ilmeistä, että lyönteihin valmistautumiseen käytetty aika ym. muu säätäminen muodostaa merkittävän osan kentällä kuluvasta ajasta (edellä mainitusta yleistäen: yli tunti kierrosajasta voi mennä säätämiseen, joka ei olisi aikatarkkailussa mahdollista).

    Tämä ei ainakaan helpota Audi tourin kaltaisissa kisoissa, joissa tekeminen on muutenkin ainakin pari pykälää surkeammalla tasolla (enemmän lyöntejä jne.).

    Hyvin pysyttiin HK:lla ajassa oltiin jopa -22 minuuttia aikataulusta edellä yhdessä vaiheessa kun kysyin. Ongelmia oli kyllä eniten sillä 17 par4:lla kun jouduttiin odottamaan, siitä olisi ollut hyvä tehdä call-hole niin olisi sekin sujunut jouhevammin. Seuraavalla kun jo ryhmä oli mennyt menojaan ennenkuin siitä 17 selvittiin. Hyvin jäi ruokailuiaikaa kierrosten välissä, vaikka oltiin toiseksi viimeinen ryhmä. Hienosti vedetyt kisat!

    Olipahan hienosti järjestetty kisat Rinkussa! Pelinopeuden kannalta tekee hyvää, kun seuraavalle kierrokselle on lähtö 5h ensimmäisestä startista. Call-hole olisi saanut olla myös kolmonen, jonne 1. kierroksella saapuessamme olimme kolmas ryhmä tiillä.
    Ja sitten parannuksia.. Tuomarilta pieni bogi, kun saatiin huomautus (kylläkin erittäin asiallinen!) 4. ja 5. väylien välisellä siirtymällä pelinopeudesta, vaikka oltiin odotettu 3. tiillä 20min ja vitosella ei päästy suoraan avaamaan, koska väylä ei ollut vielä tyhjä. Mutta jos Audi touriin vertaa niin parempi näin päin 🙂

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 32)
Vastaa aiheeseen: Audi Tourin pelihitaus

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Audi Tourin pelihitaus