Aihe: Apuneuvoista - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

Apuneuvoista

Etusivu Foorumit Yleistä Apuneuvoista

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #190712 Ilmoita asiaton viesti

  Jenkeissä pelaamiseni rajoittuu Dallasin ja San Diegon alueille. Erityisesti SD:n kentillä on auton käyttö yleistä, joskus jopa pakollista lähinnä pitkien siirtymisten ja/tai suurten korkeuserojen takia, kuten tarinan kierroksella tämän vuoden maaliskuussa. Ykkösellä avattuamme aloin ihmettelemään autossa olevaa suurta (n. kahden kämmenen kokoista värinäyttöä). Näytölle löytyi näppäimiä, jolla sai liikuteltua kursoria ja annas olla, GPS:llä varustettu kenttäkarttahan se siinä. Lähetin oli joka väylän kupin pohjalla ja vastaanotin autossa. Näyttö antoi reaaliajassa etäisyyden lipulle ja griinin lähellä vielä 3D-kartan griinistä. Ja mikä tärkeintä myös hätänappi (lue: kaljakärryn kutsunappi) oli myös varusteena. Kieltämättä helppo tapa kenttähenkilökunnalle valvoa pelaajien liikkumista ja etenemistä. Lisäksi laite laski koko ajan ihannepeliaikaa ja ilmoitti minuuteissa etenemisemme (min. jäljessä/edellä). No, pelasimme sääntöjä noudattaen kierroksen lyöntipelinä ja kuten pitikin, asiakas voitti. Tarkkaa sääntöä en muista mutta muistaakseni ko. mittalaitteiden käyttö on kielletty ja golfin hengen vastaista. Mitä sääntöä siis rikoin(mme) ja mikä olisi ollut oikea rangaistus (pari rankkua/reikä, itseni sulkeminen kierrokselta, …).

  #522928 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Jenkeissä tosiaan on useillakin kentillä autoja joissa on etäisyydenilmoitin ’vakiovarusteena’ tosin 3d efekteistä en ole vielä kuullutkaan..

  Vaikken mikään sääntöguru olekaan niin mittauslaitteiden käyttö on ainakin SGL:n ja EGA:n järjestämissä kilpailuissa kieletty.. Rangaistus on pelistä sulkeminen.. Jenkkien kisoja en ole pelannut mutta luultavasti välineet ovat sallittuja ’klubikisoissa’, joissa nämä ko. laitteet ovat kaikkien käytettävissä?!?

  BTW. Suunto on valmistamassa (en tiedä onko jo tullut markkinoille) ns. golfareiden kelloa, jossa käytetään sitä samaista GPS-järjestelmää etäisyyden ’arviomiseen’, siihen voi käsittääkseni ladata eri kenttien ’koordinaatit’ ja se sitä kautta ilmoittaa matkan seuraavan viheriön keskipisteeseen..

  Että saa sitä kohta Suomessakin!!!

  En tiedä kuinka hyvin sitä pystytään kontroloimaan ketkä käyttää ’kelloa’ hyväkseen ja ketkä ei!?!?

  ainakaan klubikilpailuissa!!!

  #522929 Ilmoita asiaton viesti

  Sama juttu oli Mijas’n kentällä Espanjassa. Mutta eikö toi ole verrattavissa, jos kastelulaitteiden kansissa on esim. Suomessa mittoja greenin keskelle (puuttuu tietenkin se ’hätänappi’, joka saisi tietenkin olla jossain päin väylää). Ja saahan mukana olla tarkka väyläkarttakin, jossa mitat.

  Säännöistä en niin tarkkaa tiedä, mutta ehkäpä kilpailuissa mainitsemasi auton käyttö on kiellettyä.

  #522930 Ilmoita asiaton viesti

  Tällaiset apuvälineet eivät ole verrattavissa kentällä oleviin kiinteisiin mittapaaluihin ja kastelulaitteiden kansiin. Nehän ovat kiinteitä mittoja, eivätkä suoraan kerro pallon etäisyyttä griinille. Sen sijaan GPS:llä voi mitata suoraan pallon ja griinin välisen matkan.

  Sama logiikka pätee neuvomisessakin. On sallittua kertoa pelikaverille esim. matka väyläbunkkerin reunasta griinille mutta kiellettyä kertoa matka kaverin pallolta griinille.

  #522931 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Tässä vastaavaa keskustelua golf.fi sivuilta:

  Etäisyysmittarikiikarin käyttö

  Saako etäisyysmittarikiikaria käyttää golfkilpailuissa apuvälineenä matkan mittaamiseen väylältä lipulle? Jos ei, niin mikä sääntö kieltää tämän?

  Vastaus:

  Ei saa. Sääntö 14-3 ’Keinotekoiset välineet ja epätavalliset varusteet’ kieltää tämän. Luonnollisestikin ns. Stroke Saver eli väyläopas on sallittu (myös silloin, kun nämä tiedot on tallenettu johonkin elektroniseen aparaattiin). Mutta varsinaiset mittausvälineet ovat kiellettyjä.

  Erkki KM Leppävuori

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Apuneuvoista