Aihe: Apua selkävaivaan! - Golfpiste.com

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][3]
KilpailuaSuomalaista

Apua selkävaivaan!

Etusivu Foorumit Yleistä Apua selkävaivaan!

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Nyt ovat hyvät neuvot kalliita. Seitsemän viikkoa on mennyt selkää potiessa, eikä se siedä edelleenkään kiertoliikettä: mitä suurtempi maila sitä suurempi tuska. Pidin golfselibaattia kolme viikkoa, jona aikana en minkäänlaiseen mailaan koskenut. Tänään yritin tauon jälkeen paluuta kentälle, mutta yhdeksän reiän jälkeen oli pakko lopettaa. Onneksi satoikin. Lääkärin diagnoosin mukaan kyseessä lienee rangan niverikko, jonka ensioireisiin on popsittu vahvaa tulehduskipulääkettä kahden viikon kuurina. Arkiaskereissa kipua ei enää tunne, mutta pelatessa se palaa. Onko tässä enää toivoa vai täytyykö vaihtaa golf biljardiin tai perhostukseen? Lue lisää: Golfpiste

  Itse podin kolme vuotta sitten selkää koko kesän ja pelaaminen onnistui vasta syksyllä. Silloinkin alitajunnassa piilevä liiallisen kierron varoitin hankaloitti peliä. Nyt selkä ei millään lailla estä golfin peluuta (kop, kop puuta…), joten tuskin sinunkaan vielä tarvitsee hankkia köötä.

  Tässä muutamia ohjeita, joista ei ainakaan pitäisi olla haittaa:

  – älä pelaa golfia akuutin vaiheen aikana, mutta kävele paljon

  – vahvista vatsalihaksia

  – luovu kantobägistä

  – vedä kärryjä vuoroon kummaltakin puolelta

  – lämmitä lihakset ennen kierrosta

  Itse olen joutunut käymään kiropraktikolla nelisen kertaa selän jumiuduttua, muutama niistä on ollut kevätkierroksia golfissa joissa olen lähtenyt kylmiltäni driveri kourassa nykimään.

  Viime syksyllä Suomen kiropraktikkokeskuksessa tohtorisetä sanoi että mun pitäisi käydä jatkossa kerran kuukaudessa avaamassa siellä selkä, maksaa 60 euroa kerta. Kävin ottamassa oikealla lääkärillä röntgenkuvat ja kun selässä ei ole periaatteessa mitään isompaa vikaa niin päätimme että nyt alkaa selän ja vatsan lihasten vahvistaminen.

  Kävin koko talven vaihtelevalla innostuksella kuntosalilla tekemässä fysioterapeutin suosittelemia selkäystävällisiä liikkeitä ja tähän mennessä ei ole ollut pienimpiäkään oireita. Jos selkä kuitenkin naksahtaisi taas niin kyllä varmaan kiropraktikolle kipittäisin, on se sen verran nopeampi apu kuin kuukauden buranakuuri.

  En tiedä onko kiropraktikoista mitään apua selkääsi, meidän perheemme selkävaivoihin niiltä on nopein apu yleensä kuitenkin löytynyt.

  Suosittelen osaavaa kiroproktikkoa, ei ole halpaa lystiä, mutta parhaassa tapauksessa selkä on kuin uusi parissa kolmessa viikossa. Jossakin Malmilla oli hinnoiltaan kilpailukykyinen kiropraktikko ja vielä kuulemma hyväkin. Itse kävin Tapiolassa Linnunradan talossa aikoinaan kiropraktikolla, ja tuntuihan se melkoiselta rahastukselta kun varttitunnin sessiosta sai pulittaa yli 50 €, mutta vaiva parani!

  Sitten kun selkä on kunnossa, kannattaa panostaa lihaskunnon ylläpitoon (saliharjoittelu) ja lihashuoltoon, eli venyttelyä niin paljon kuin vain ikinä viittii ja sitten vielä vähän lisää.

  Ja jos kyseessä todella on alkava nivelrikko, niin sitten kannattaa varmaan ruveta tutkiskelemaan netistä kaikkia mahdollisia ja mahdottomia apuja, kuten ruokavalioita ja jumppaohjeita nivelrikon viivästyttämiseksi.

  Maastaveto!

  Vedät koko ens talven maasta suu vaahdossa ja muistat tehdä niitä vatsalihaksia, niin ei tartte funtsaa selkää..

  Nimetön

  Niin ja sitten kyykkyä. Ykkösiä.

  Nimetön

  Jos se kipu tulee todella sieltä rangasta niin silloin kannattaa käydä aiheeseen erikoistuneella lääkärillä. Jos kipu taas tulee lihaksista niin sitten tosiaan kuntosalille. Yllättävän moni (lihasperäinen) selkäkipu olisi parannettavissa säännöllisellä lihaksiston harjoittamisella. Tietynlaiseen kipuun myös soutu on hyvää harjoitusta – lihaksisto ja ranka tekevät pumppaavaa liikettä pienellä vastuksella pitkän aikaa.

  Nimetön

  Ortopedi ja lähete fysioterapiaan. Ei muuta.

  Nimetön

  Viesti ketjussa mainittiin moneen kertaan vatsalihasten vahvistaminen. Se pitää paikkaansa mutta muistutan että pelkän sixpacin muovaaminen ei riitä vaan pitää muistaa syvien vatsalihasten vahvistaminen jotka tukevat selkärankaa.

  Niiden harjoittaminen onnistuu parhaiten tekemällä normaalisti vatsalihas liikkeitä selältään polvet 90 asteen koukussa mutta HUOM!! vatsa pitää vetää sisään. Pari kertaa kun kokeilee niin huomaa että liike ei ole suuri mutta äärimmäisen tehokas.

  HUOM2!! sit pitää muistaa tehdä niitä päällimmäisiäkin vatsoja että molemmat lihakset pysyvät keskenään tasapainossa.

  Joku mainitsi kiropraktikon malmilla. Lisätietoja Karppisten edesottamuksista saa osoitteesta http:\www.kuntoutus-karppinen.net. Suosittelen, muistaakseni 48 e kerta ja 2-3 niin pitäisi helpottaa ja siellä on oma lääkäri joka voi tarvittaessa kirjoittaa lähetteen niin saa kelalta palautusta jos joutuu käymään useamman kerran.

  Vielä vinkki. Sitten kun selkä on siinä kunnossa että pystyy taas pelaamaan, niin vatsa aina sisään lyönnin aikana. Tämä tukee todella hyvin alaselän selkärankaa. Jotkut käyttävät jotain korsetteja mutta mielestäni ne on laiskoille.

  Nimetön

  Jos haluat osaavaa apua selkävaivoihin pääkaupunkiseudulla, mene tapaamaan Jarkko Kausea Espooseen. Kaveri on osaava ja varmasti oikean kiropraktikkokoulutuksen saanut. Tiedän asiasta suhteellisen paljon, sillä aloitan itse syyskuussa kolmannen vuoteni kiropraktiikan opinnoissa.

  Nimetön

  Mielestäni tosiaan ensin kannattaa käväistä kiropraktikolla. Vaiva voi olla jopa laakista ohi.

  Itselläni on ollut erittäin harvoin selkävaivoja, mutta se max. kerran vuoteen tapahtuva jumahtaminen on aina lähtenyt rusautuksen jälkeen.

  Itse kävin Aleksin Kiropraktiikkakeskuksessa ja vaimo on käynyt Aikatalossa J. Karjalaisella (!).

  Nimetön

  Lepää, kuntouta varovasti ( ei golfaten) ja enemmät neuvot kannattanee kysyä sinut tutkineelta lääkäriltä.

  Minä podin samantapaista vaivaa edelliskaudella. Kaikki edelläkirjoitetut ovat asiaa, mutta akuutisti peliselibaattia lyhensi minulla tukivyön käyttö. Sellainen tarrakiinnitteinen leveä vyö, jossa on pari pystysuuntaista tukilevyä selän puolella mahdollisti pelaamisen. Vähän se vaikutti svingiin, kun ei selkä kiertynyt normaalisti, mutta se oli pieni haitta siihen nähden, että toinen vaihtoehto olisi ollut täysi pelaamattomuus.

  Vyö ei sinänsä poista vaivan syitä, joten edellisissä viesteissä mainitut vinkit kannattaa ottaa vakavissaan.

  lue netistä. naturalgolf.com. se on käsisvingi,ja siinä svingissä ei o paljon kiertoliikkeet.toimii hyvin

Esillä 14 viestiä, 1 - 14 (kaikkiaan 14)
Vastaa aiheeseen: Apua selkävaivaan!

Etusivu Foorumit Yleistä Apua selkävaivaan!