Aihe: Ammattilainen vai amatööri? - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista

Ammattilainen vai amatööri?

Etusivu Foorumit Yleistä Ammattilainen vai amatööri?

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #182980 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Minua on jo pitkään kiusannut puhe ammattilaisista ja amatööreistä ja palkintorajoista ja osallistumisoikeuksista/oikeuden menetyksistä kilpailuihin ynnä muista lukemattomista ammattilaisten ja amatöörien eroista. Joku joka tietää näistä asioista hyviä arvauksia enemmän, voisi tiivistää pähkinänkuoressa koko homman idean ja täten toisi valoa itseni lisäksi myös muutaman muunkin golfarin sydämeen. 1. Eli tärkein kysymys on kai miksi ylipäänsä pitää erotella ammattilaiset ja amatöörit? Miksi kuka tahansa ei voisi käydä golfkisoissa ja voittaa suuria palkintorahoja? Miksi vain ’ammattilainen’ voi niitä saada? 2. Mikä erottaa ammattilaisen amatööristä? Jos esim. minä tahtoisin ammattilaiseksi, kenelle minun siitä tulisi kertoa ja miten toimia? Tarvitseeko olla riittävän hyvä pelaaja (esim. riittävän alhainen hcp) jotta voi tulla ammattilaiseksi, vai mikä sen määrää? 3. Miksi ammattilaisia on niin vähän? Miksi ammattilaiseksi siirtyminen on niin iso juttu että valmentajat ym. neuvonantajat eivät suosittele heti ammattilaiseksi siirtymistä ja esimerkiksi juuri British Openissa näkee joskus huippuamatöörejä jotka eivät kuitenkaan ole siirtyneet ammattilaisiksi? Miksi ihmeessä? Mikä kirous langetetaan pelaajan ylle sinä hetkenä kun hänestä tulee ammattilainen, vai onko jokin muu syy miksi ammattilaiseksi ryhtymistä pelätään kuin ruttoa ja huippupelaajat kärvistelevät amatööreinä vaikka pärjäävät tasaväkisesti ammattilaisia vastaan? 4. Jos kuitenkin pysyisin amatöörinä mutta voittaisin esim. British Openin, saisinko palkinnoksi vain jonkun edullisen tavarapallon tyyliin tiipussin + paketillisen palloja? Ammattilaisenahan saisin voitosta sievoisen summan rahaa. 5. Mitä muutoksia/rajoituksia amatööristä ammattilaiseksi siirtynyt golfari kokee käytännön elämässään? Enkö voisi esim. kierrellä enää klubikisoja? 6. Mikä on amatöörin palkintoraja? Millaisia palkintoja saan ottaa amatöörinä vastaan? Entä jos otan vastaan suuren summan rahaa vaikka en saisi? Mitä sitten tapahtuu?

  #357201 Ilmoita asiaton viesti

  Hyvä ja mielenkiintoinen avaus, josta olisi kiva saada asiaan perehtyneiltä lisätietoa.

  Valitettavasti täällä tuntuu liian usein olevan ainoa vastaus asiallisiin kysymyksiin, että googleta.

  Lue lisää: Täältä löytyy vastaus

  #357202 Ilmoita asiaton viesti

  Täällä oli juuri ketju tästä aiheesta. Sen löydät varmaan hakemalla sen golfpisteen hakutoiminnolla.

  Laitan tähän saman linkin kuin sinne, eli tuolta löytyy aiheesta faktaa.

  Lue lisää: Amatööristatus

  #357203 Ilmoita asiaton viesti

  Tuolta löytyy Suomen PGAn jäsenvaatimukset.

  Lue lisää: Suomen PGAn jäsenyys

  #357204 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Tuo opettajien pelitaitovaatimus 36 reikää tulokseen +11 on mielestäni ihan kohtuullinen. Ei opettavan pron tarvitse mikään kova pelimies välttämättä olla, tiedän joitain opettajia jotka ei nykykunnollansa pelaisi alle 80 millään, mutta niin kuin sanottu, ei tarttekaan.

  #357205 Ilmoita asiaton viesti

  Olikohan se viime kesänä kun Hesarissa oli juttuja futiksesta. Siinä oli banaanipotku selitetty fysiikan lakien avulla (mikä on muuten aika sama ku se, että jengat näyttää kolhvissakin kääntyvän siellä lopussa). Miten tämä liittyy avaukseen?

  Noh, samassa lehdessä oli käsitelty amatööri asiaa (futiksen kannalta) ja siinä kävi ilmi vähän termin historiaa, joka kyllä tässäkin pohdinnassa hiukan avaa pulmaa. Amatööri on alunperin tarkoittanut sellaista pelaajaa, joka voi pelata ilman, että saa siitä korvausta ts. rahoittaa harrastuksensa itse.

  Toivottavasti tämä avaa tilannetta. Ainakin periaatteellisesti.

  © ™ ®

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Ammattilainen vai amatööri?