23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][27]
KilpailuaSuomalaista

Ameriikka vs Eurooppa

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Ameriikka vs Eurooppa

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Tasoituskeskusteluun toinen avaus: Tasoitukseni on tällä hetkellä 20,1 mutta ameriikkalaisittain se olisi 27,5. Selityskin löytyy. Vuosi 2001 oli erittäin hyvä ja pudotin tasoitukseni alle 20. Viime vuosi meni selkävaivojen kanssa ja paraskin kierros oli +29. Tämän vuoden alkukin hieman tökki ja tasoitus nousi jo lukemaan 21,3 kunnes viime viikolla pudotin sen tuohon 20,1:een. Ja nyt siihen kysymykseen. Kumpi tasoitukseni olisi ’moraalisesti’ oikea 20,1 vai 27,5 ? 27,5 on ollut todellisuudessa oikealla tasolla viime ja tämän vuoden peleihini katsottuna mutta kun nyt (toivottavasti) olen jälleen pääsemässä tuolle vuoden 2001 tasolleni niin amerikkalaisella menetelmällä tasoituksen putoaminen kestäisi huomattavasti kauemmin. Niin, ja mikä tämä ero on muiden kohdalla, jotka ovat tilastoineet pelejään ?

    Enpä ole tilastoinut pelejäni kovin tarkkaan, mutta itselläni tilanne on aikalailla samanlainen.

    tasuri juuri nousi 9.9->10.0 viimeviikonlopun 36r kisassa. Ysin lenkit 55!, 41, 43 ja 40.

    Pelasin paljon -96-97 tasuri oli jo 8,2. Sitten aloin väsäämään taloa ja pelailin vain n. 5-10 rundia kaudessa. Hitaasti on HCP noussut. En jätä kortteja harkkarundeilta lainkaan ja sitten välillä käy niin hassusti, että kisassa pelaan pari alle ja taas HCP putosi. Tämän kesän kierrosten KA. olisi varmaan n.6 lyöntiä händärin päälle ja tänä kesänä ainoastaan 1 kisakierros on mennyt bufferiin.

    En kuitenkaan koe, että tasurini olisi liian alhainen, sillä jos pelaan hyvän kierroksen, niin tasoitukseeni pääsen. Enemmän mä pelkään, että kaikki loksahtaa kisassa kohdalleen ja pelaan 6-8 alle. Noita +1/+2 brutto ysin lenkkejä kun on tänäkin kesänä kertynyt jo aika nippu.

    Kun en usko enää pelaavani händäriini, niin marssin tasoitustoimikunnan puheille anomaan isompaa kertanostoa. 2,0 nosto vuodessa taitaa siinä vaiheessa olla liian hidasta.

    Eli sulla 20,1 on moraalisesti oikea jos vilpittömästi uskot siihen hyvänä päivänä pelaavasi. Tasurinhan on tarkoitus kuvata hyvää päivää, ei keskimääräistä suoritusta.

    Minkä nettotuloksen pelasit viime viikolla tasoituksella 21,3? Pudotuksesta päätellen se oli luokkaa 69 (39 pb-pistettä?). Jos tasoituksesi olisi ollut 27,5, netto olisi saattanut olla luokkaa 60-61 lyöntiä (47-48 pb-pistettä?).

    Jos joku toinen tekisi kisassa vastaavan tuloksen, mitä mieltä olisit hänen tasoituksestaan?

    On vaikea sijoittaa kysymystä moraalista ja nettotulosta 62 samaan lauseeseen vastaamatta samalla itse omaan kysymykseensä.

    Ketjussa ’HCP:t amerikan malliin’ olen antanut panokseni varsinaiseen tasoitusjärjestelmäkeskusteluun, joten tässä vain vähän aineistoa Maden tutkimukseen.

    20 viimeistä kierrostani ovat ajalta kesäkuu 2001 – kesäkuu 2003. Kierroskeskiarvo +33,6. Kun en tiedä, miten amerikkalaisessa mallissa otetaan huomioon eri slope-luvun kentät, oletan, että +33,6 olisi tasoitukseni siinä systeemissä.

    Tasoitukseni on 25,2, koska vuonna 2000 ehdin pelata vähän enemmän (22 kierrosta touko-elokuussa), jolloin se kävi 24,8:ssa.Jos olisin jättänyt kortin kaikilta kierroksilta, tasoitukseni olisi nyt n. 26,8, mutta kun en kilpaile, ei noilla nostavilla oikein ole väliä.

    Tämän vuoden kierrokseni ovat olleet +45, +31, +30 ja +44. Näin ollen näyttäisi siltä, että jenkkisysteemillä tasoitukseni kuvaisi paremmin keskimääräistä nykykuntoani. Mutta vastaavasti kesän ainoalla ’kilpailukierroksella’ (yritystapahtuma = suffelikisa), jolla pelasin tuon +30, olisinkin pelannut 31 pisteen (3. sija ja suffeleita) sijasta n. kolme alle tasoituksen. Eli kumpi parempi ?

    Ka. +33,6 on siis kymmenen parhaan kierroksen ka. niistä 20:stä. Kaikkien 20:n ka:n salaan, etteivät herkemmät menetä yöuniaan.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
Vastaa aiheeseen: Ameriikka vs Eurooppa

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Ameriikka vs Eurooppa