23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

aloittelijan pelimatkat

Etusivu Foorumit Matkailu aloittelijan pelimatkat

Esillä 18 viestiä, 1 - 18 (kaikkiaan 18)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nimetön

    Olisiko kellään vinkkejä siitä mihin voisi lähteä pelaamaan nyt keväällä ennen kotimaan kauden alkua. Into on kova viime kesänä suoritetun green gardin jälkeen, mutta tasoitusta emme ole vielä laskeneet ollenkaan. Pelailimme siis miehen kanssa kesän lähinnä kahdestaan, emmekä jättäneet tasoitusortteja, koska emme ole innostuneet kilpailemisesta (ainakaan vielä vähän aikaan). Ongelmana näyttäisikin olevan nyt tuo tasoitusvaatimus suunnilleen kaikissa kohteissa. Kuinka tarkkoja esimerkiksi Espanjassa ollaan, onko mitään toivoakaan päästä pelaamaan ilman tasoitusta? Jääkö Florida ainoaksi vaihtoehdoksi?

    Jos jättää pois maiden eteläosan ’parhaat’ (=ruuhkaisimmat) kentät, niin Espanjassa ja Portugalissa ei kysellä tasoitusten perään.

    Esim parempi puoliskoni pelasi elämänsä ekat kierrokset viime keväänä Porton seudun ja Pohjois-Espanjan kentillä, No problems. Tahdin sai väljällä kentällä sovittaa mieleisekseen.

    Pääsiäisenä mennään uudestaan… http://www.tucanogolf.com

    Tämä koskee pääsääntöisesti kaikkia ’turistikenttiä’ silloin kun kentällä ei ole ruuhkaa. Siis muuallakin kuin mainitsemissani maissa.

    Monet suomalaiset prot järjestevät matkoja, jotka soveltuvat erinomaisesti aloittelijoille: Matkaan kuuluu päivittäistä opetusta + pelaamista.

    Esim.

    http://www.ringsidegolf.com/

    https://golfpiste.com/kentat/esittely/?seura=7683&sivu=111&lang=en

    Kuten täällä viime viikolla jossain ketjussa kerroin, olen 15 vuoden aikana tehnyt 2-3 kertaa vuodessa 1-2 viikon golfreissun ulkomaille, eikä vielä ole tullut vastaan kenttää, jossa olisi tasoituskorttia kyselty. Varmasti sellaisiakin jossain on (esim. ilmeisesti Algarvessa).

    Kokemusta golfmatkoista on vajaat kymmenen vuotta ja toistakymmentä matkaa. Tasoituskorttia on meiltä kyselty ainakin Italiassa, Tanskassa, Britteinsaarilla, Etelä-Afrikassa ja Espanjassakin.

    Suosittelen lämpimästi aloittelijoille sopivia pron tai matkatoimiston järjestettyjä golfmatkoja.

    Itse olen pelannut ainakin Etelä-Afrikassa, Ausseissa, Tanskassa, Ruotsissa, Thaimaassa, Saksassa, Espanjassa, Ranskassa ja Indonesiassa. Eikä ole tasoituksia tai kortteja kertaakaan kysytty missään. Ei pelaamaan pääseminen johonkin pahvilappuun kaadu.

    Itsevarmana vaan tiskille tekemättä mistään händäreistä numeroa. Sama toimii Suomessakin. Kysyttiinköhän viime kesänä korttia täälläkään? Korkeintaan kerran muistaakseni Peuramaalla syksyn viimeisillä kierroksilla?

    Erona on se että Suomessa J.J.:n menetelmä perustuu hyvään pokkaan, mainitsemillani kentillä siihen ettei niille pääsee aloittelija pelaamaan ilman bluffaamistakin 😉

    Osoite lipsahti ekassa väärin http://www.tucanogolftours.com

    Kannattaa etukäteen kysellä matkakohteen kenttiä ja niiden tasoitusvaatimuksia, mm. Tunisiassa pääsee pelaamaan ihan aloittelijatkin.

    J.J. – enpä muista sellaista pelikierrosta, ettei cädäri olisi Suomessa kysynyt tasoituskorttia vieraskentällä.

    Kytäjällä ei multa ole kysytty kertaakaan korttia… 4 kertaa käyny.

    Kyllä pääsääntö on se, ettei etukäteen eikä paikan päälläkään kannata kysellä mitään, sillä jos kyselemään ryhtyy niin kyllähän cädäri siitä yllyttyy korttia vaatimaan. Jos etukäteen kysyy, niin ainahan ne sanovat, että vaatimuksena on se tai tuo. Käytännössä sellaisia vaatimuksia harvoin sovelletaan, kun ei pelaaja rupea mitään kyselemään.

    Kumma juttu, mun on taas tosiaan vaikea muistaa, milloin kortteja olisi kyselty.

    Ehkä olen luonnostaan niin säälittävä tapaus tai wannabe-pelimiehen näköinen, että päästävät kentälle kysymättä. Tai sitten luontainen charmi hurmaa kaikki nuoret cadaritytöt! (varmaan joo…)

    Toinen tärkeä pointti sen lisäksi että pääsee kentälle on millä vauhdilla kenttä kulkee.Ei ole kahden lajia aloittavan kovin mukavaa ’juosta’ täydellä kentällä nopeammin pelaajien edellä tai antaa koko ajan ohituslupaa.Vielä löytyy paikkoja jossa tätäkään ongelmaa ei ole.

    Lue lisää: Pohjois-Portugali

    Nimetön

    Kohteliaimmn suosittelen kaikille golfin pelaajille tasoituksen pitämistä (ja sen opettelua). On hauskaa, helppoa ja mielenkiintoista. Ei edellytä kilpailemista eikä osoita pröystäilyn halua, ryppyotsaisuutta tms. Mielestäni golf etikettiin kuuluu pelin turvallisuus, ripeys ja tasoituksen pito. Housukankaan kuosi ja paidan kauluksen muoto ovat niihin verrattuna sivuseikkoja.

    Kysymykseen ’millä tasoituksella pelaat’ mielestäni pitäisi voida vastata tyyliin: tasoitukseni on (vaikkapa) 26.8 mieluummin kuin ’jotain vähän alle 30’.

    Kortteja ei ehkä aina kysellä. Ei ole kuitenkaan kiva tunne mennä joka paikkaan korvat luimussa.

    Hauskaa lomailua golfin parissa. Etelässä ainakin minulta on tasoituskorttia kysytty useampaankin kertaan. Eri asia on onko kukaan ollut kiinnostunut tasoituksesta sinänsä.

    Nimetön

    Thaimaassa ei vaadita mitään kortteja, ei myöskään Floridassa. Molemmissa maissa kuitenkin edellytetään ruuhkaisilla kentillä usein melko ripeätä pelaamista.

    Monissa golf-kohteissa on melko paljon kenttiä, joihin pääsee esim. vuokra-autolla. Kaikki kentät eivät suinkaan ole kovin ruuhkaisia (ja aiheuta turhia paineita).

    Algarvessakin on kenttiä, joissa ei ole niin paljon ruuhkaa. Yksi vaihtoehto on lähteä tiiaamaan iltapäivällä jos aamulla on kuhinaa.

    Uskoisin, että kaikkiin maihin pääsee pelaamaan, mutta kun maa ja lomakohde siellä on selvillä, kannattaisi ehkä kaivella netistä kohteen kentät jotenkin esille ja vaikkapa lähettää heille sähköpostia. Ottakaa sitten kopio sähköpostista mukaan kentälle, niin homma onnistuu vaikka vastassa olisikin virkaintoinen ’Caddie Master’.

    Vielä en voi olla mainitsematta tasoituksesta. Luulisin, että pääosa golfareista, joiden tasoitus on yli 36, pudottelee tasoitusta harjoituskierroksilla.

    Kisoihinkin on mukavampi mennä kun händäri on 36 tahi jopa alle.

    PS. Kotimaassa minulta kysytään yllättävän usein tasoituskorttia. Aikaisempina vuosina kyseltiin vähemmän.

    Multakaan ei kysytä koskaan. Näytän sen aina automaattisesti mennessäni lunastamaan varattua tiiaikaa.

    Juuri kävin Nizzan seudulla pelaamassa Cannes Mougins Old Course kenttää. Vaikka kenttä on upea ja arvokas yli 100 vuotias niin aika rento meininki eikä siellä tasoituskortteja kyselty ja vanhemmat paikalliset pelaili jopa farkuissa. Normaali greenfee aika kova 70e mutta vinkkinä niin voi pelata 9 reiän kentän joka ihan ok par 33 ja samalla 40e feella saa pelata myös 18r kenttää 14:30 jälkeen minkä ehtii (twilight aika)! 12-15 astetta ja enimmäkseen aurinkoa. Kenttä vähän ohuessa ruohossa mutta greenit upean tasaiset ja nopeat. Nizzasta n. 40 km länteen motaria La Bocca liittymään josta rantaan ja länteen pari kilometriä La Napouleen jossa muutama Old Course kyltti vastassa.

    EFC

    Sama täällä Kytäjän suhteen. Kentän auettua 2003, reilut puolen tusinaa kierrosta ilman kyselyjä. Toinen juttu onkin se, että onko kenttä sopiva 54 händärin pelaajalle.

    tervetuloa tänne pattayalle pelaamaan.

    täällä on hyvät harjoitteluolosuhteet ja korttia ei tarvita hienoimmillakaan kentillä.

    ks. googlesta esim. pattaya

    Nimetön

    Kiitos monista hyvistä vinkeistä.

    Olen samaa mieltä siitä että etikettiä on noudatettava, eikä meillä viime kesänä ollut pelinopeudenkaan kanssa ongelmia. Tarvittaessa osaamme tehdä tilaa nopeammin pelaaville, joita tosin olivat lähinnä yksin pelaavat, joille ei kaiketi edes tarvitse sääntöjen mukaan tehdä tilaa. Tarkoitus on kyllä tulevana pelikautena tiputtaa tasoitusta, ensimmäinen kesä meni lajiin tutustuessa ja peliä opetellessa.

    Matka Espanjaan on tilattu katsotaan kuinka käy.

Esillä 18 viestiä, 1 - 18 (kaikkiaan 18)
Vastaa aiheeseen: aloittelijan pelimatkat

Etusivu Foorumit Matkailu aloittelijan pelimatkat