10.–17.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[4][3]
KilpailuaSuomalaista

Aloittelijan mailat?

Etusivu Foorumit Välineet Aloittelijan mailat?

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #1301860 Ilmoita asiaton viesti

  Asun suomalaisena Saksassa ja aloittelin tänä vuonna golfin. Ostin netistä Wilson 1/2-setin: https://www.all4golf.de/golfschlaeger/sets/wilson-profile-xd-halbsatz-2017232

  Pari viikkoa sitten kävin kurssit läpi ja sain nyt tarvittavan kenttäkelpoisuuden (vai miten se sanotaan suomeksi? siis Platzreife).

  Mulla on siis Driver, Hybrid, 7, 9, S ja putteri. Opettajan mukaan tolla pärjään kyllä seuraavan kesänkin ja kun seiska sekä lähestymispeli on hallussa niin voi katsella muita mailoja. Kannattaako sijoittaa tässä vaiheessa PW-mailaan vai vaan antaa mennä SW:llä?

  #1301863 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllähän noilla pääsee alkuun, mutta jos ihan oikealle kentälle menet ja on tarkoitus jatkaa harrastusta pidempään, niin suosittelen ostamaan kerralla kunnon mailat. Onko sinulla joku pidempään harrastanut kaveri jolla olisi käytetyt mailat myynnissä? Erilaisissa demotilaisuuksissakin kannattaa käydä kokeilemassa erilaisia vaihtoehtoja.

  Jos jatkat jo ostetuilla mailoilla, niin suosittelen PW, 6 ja 8 mailojen hankintaa. Noin ei jää liian isoja välejä settiin.

  #1301876 Ilmoita asiaton viesti

  tomcat: Mielestäni pärjäät ostamillasi mailoilla golfurasi alkuvaiheen ihan hyvin myös oikeilla kentillä. Antamasi linkin mukaan settisi on w3-h5-i7-i9-sw-putteri. Kieltämättä loftväli i9-sw on melko iso, mutta saattaa olla jopa niin, että se opettaa sinua monipuolisempaan lyöntivalikoimaan. Hanki täysi setti sitten, kun swingisi on vakioitunut ja tiedät mitä tarvitset. Siinä vaiheessa saattaa myös olla aiheellista käyttää fitting-palveluja sinulle sopivan setin rakentamisessa.

  ps: Oma settini harjoituskierroksille on 30 vuoden kokemuksella: w5-h5-i6-i8-pw-sw-putteri

  #1301921 Ilmoita asiaton viesti

  Kun olet juuri aloittanut niin annan ainoan oikean neuvon…

  Mailasi ovat erittäin hyviä, ne riittää Sinulle varmasti vielä ensikesänä. Mikään ei tietenkään estä ostamasta uusiakin mutta tärkeintä kaikessa on:

  Kun olet jo keskusteluyhteydessä opastajan kanssa(siis käsittääksen Pro = koulutuksen saanut golfopettaja) niin varaa häneltä muutama opetustunti. Ensiksi vaikka tunti jossa hän opettaa pallon lyömisen perusasiat. Harjoittele viikko ja mene uudelleen saman pron tunnille jossa hän katsoo tekemistäsi sekä tarkastaa että olet harjoitellut asiat oikein. Varaa vielä muutama opetustunti vaikkapa kuukauden välein. Harjoittele pallon lyömistä pro’n ohjeiden mukaisesti joka päivä tai ainakin useamman kerran viikossa.

  Keväämmällä kun kausi todella alkaa niin ota vielä opetustunti jossa pro voi katsoa että pallon lyöminen sujuu hyvin..

  – luota siihen mitä kyseinen pro kertoo, neuvoo ja opastaa Sinulle.
  – tämä koskee myös ensimmäisten mailojen valintaa/hankintaa.

  Näitä perusasioita opetetaan jokaisessa golfseurassa uusille harrastajille joka talvi ja kevät. Olen varma että kertomasi opastaja=pro järjestää myös pienryhmien opastuksia jolloin hinta/oppilas on erittäin edullinen. Mutta vaikka joutuisit ottamaan yksityistynteja – ota ne.

  Opettele pallon lyömisen perusasiat oikein..se on ylivoimaisesti tärkein asia golfharrastuksen alussa.

  Noudata tätä neuvoa..kiität siitä itseäsi vielä kymmenien vuosien päästä!

  #1301923 Ilmoita asiaton viesti

  Hanki täysi setti sitten, kun swingisi on vakioitunut ja tiedät mitä tarvitset.

  Tuo ensimmäinen lause on mielestäni hieman harhaanjohtava, golfin harrastaminen on uusia oivalluksia ja opettelua vaikka olisi pelannut muutaman vuosikymmenen. Jälkimmäinen pitää paikkansa, eli helpompi on mennä ostoksille kun tietää mitä tarvitsee. Muutaman vuoden kun pelailee alkuun, niin ymmärrystäkin alkaa löytyä jo.

  #1301999 Ilmoita asiaton viesti

  Milloin lähestymispeli on hallussa? Milloin golf on hallussa?

  Riippuu varmaan miten missä ja kuinka usein harrastaa mutta minusta mailat on pienehkö kustannus. Jos aikoo enemmän pelata niin kunnon kapulat vaan heti. Niillä menee useampi vuosi kunnes tekee mieli hankkia uudet.

  #1302107 Ilmoita asiaton viesti

  Suosittelen, että alat vaan testailemaan eri mailasettejä (esim. 4-5 / kausi ). Olen varma, että jossakin vaiheessa tulet löytämään sen juuri sinulle sopivan settisi…😏

  Itse en ole vielä 10 vuoden jälkeen löytänyt, mutta olen yhä toiveikas 😆

Esillä 7 viestiä, 1 - 7 (kaikkiaan 7)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Välineet Aloittelijan mailat?