26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista

Aloittelijan mailat?

Etusivu Foorumit Välineet Aloittelijan mailat?

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1301860 Ilmoita asiaton viesti

  Asun suomalaisena Saksassa ja aloittelin tänä vuonna golfin. Ostin netistä Wilson 1/2-setin: https://www.all4golf.de/golfschlaeger/sets/wilson-profile-xd-halbsatz-2017232

  Pari viikkoa sitten kävin kurssit läpi ja sain nyt tarvittavan kenttäkelpoisuuden (vai miten se sanotaan suomeksi? siis Platzreife).

  Mulla on siis Driver, Hybrid, 7, 9, S ja putteri. Opettajan mukaan tolla pärjään kyllä seuraavan kesänkin ja kun seiska sekä lähestymispeli on hallussa niin voi katsella muita mailoja. Kannattaako sijoittaa tässä vaiheessa PW-mailaan vai vaan antaa mennä SW:llä?

  #1301863 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllähän noilla pääsee alkuun, mutta jos ihan oikealle kentälle menet ja on tarkoitus jatkaa harrastusta pidempään, niin suosittelen ostamaan kerralla kunnon mailat. Onko sinulla joku pidempään harrastanut kaveri jolla olisi käytetyt mailat myynnissä? Erilaisissa demotilaisuuksissakin kannattaa käydä kokeilemassa erilaisia vaihtoehtoja.

  Jos jatkat jo ostetuilla mailoilla, niin suosittelen PW, 6 ja 8 mailojen hankintaa. Noin ei jää liian isoja välejä settiin.

  #1301876 Ilmoita asiaton viesti

  tomcat: Mielestäni pärjäät ostamillasi mailoilla golfurasi alkuvaiheen ihan hyvin myös oikeilla kentillä. Antamasi linkin mukaan settisi on w3-h5-i7-i9-sw-putteri. Kieltämättä loftväli i9-sw on melko iso, mutta saattaa olla jopa niin, että se opettaa sinua monipuolisempaan lyöntivalikoimaan. Hanki täysi setti sitten, kun swingisi on vakioitunut ja tiedät mitä tarvitset. Siinä vaiheessa saattaa myös olla aiheellista käyttää fitting-palveluja sinulle sopivan setin rakentamisessa.

  ps: Oma settini harjoituskierroksille on 30 vuoden kokemuksella: w5-h5-i6-i8-pw-sw-putteri

  #1301921 Ilmoita asiaton viesti

  Kun olet juuri aloittanut niin annan ainoan oikean neuvon…

  Mailasi ovat erittäin hyviä, ne riittää Sinulle varmasti vielä ensikesänä. Mikään ei tietenkään estä ostamasta uusiakin mutta tärkeintä kaikessa on:

  Kun olet jo keskusteluyhteydessä opastajan kanssa(siis käsittääksen Pro = koulutuksen saanut golfopettaja) niin varaa häneltä muutama opetustunti. Ensiksi vaikka tunti jossa hän opettaa pallon lyömisen perusasiat. Harjoittele viikko ja mene uudelleen saman pron tunnille jossa hän katsoo tekemistäsi sekä tarkastaa että olet harjoitellut asiat oikein. Varaa vielä muutama opetustunti vaikkapa kuukauden välein. Harjoittele pallon lyömistä pro’n ohjeiden mukaisesti joka päivä tai ainakin useamman kerran viikossa.

  Keväämmällä kun kausi todella alkaa niin ota vielä opetustunti jossa pro voi katsoa että pallon lyöminen sujuu hyvin..

  – luota siihen mitä kyseinen pro kertoo, neuvoo ja opastaa Sinulle.
  – tämä koskee myös ensimmäisten mailojen valintaa/hankintaa.

  Näitä perusasioita opetetaan jokaisessa golfseurassa uusille harrastajille joka talvi ja kevät. Olen varma että kertomasi opastaja=pro järjestää myös pienryhmien opastuksia jolloin hinta/oppilas on erittäin edullinen. Mutta vaikka joutuisit ottamaan yksityistynteja – ota ne.

  Opettele pallon lyömisen perusasiat oikein..se on ylivoimaisesti tärkein asia golfharrastuksen alussa.

  Noudata tätä neuvoa..kiität siitä itseäsi vielä kymmenien vuosien päästä!

  #1301923 Ilmoita asiaton viesti

  Hanki täysi setti sitten, kun swingisi on vakioitunut ja tiedät mitä tarvitset.

  Tuo ensimmäinen lause on mielestäni hieman harhaanjohtava, golfin harrastaminen on uusia oivalluksia ja opettelua vaikka olisi pelannut muutaman vuosikymmenen. Jälkimmäinen pitää paikkansa, eli helpompi on mennä ostoksille kun tietää mitä tarvitsee. Muutaman vuoden kun pelailee alkuun, niin ymmärrystäkin alkaa löytyä jo.

  #1301999 Ilmoita asiaton viesti

  Milloin lähestymispeli on hallussa? Milloin golf on hallussa?

  Riippuu varmaan miten missä ja kuinka usein harrastaa mutta minusta mailat on pienehkö kustannus. Jos aikoo enemmän pelata niin kunnon kapulat vaan heti. Niillä menee useampi vuosi kunnes tekee mieli hankkia uudet.

  #1302107 Ilmoita asiaton viesti

  Suosittelen, että alat vaan testailemaan eri mailasettejä (esim. 4-5 / kausi ). Olen varma, että jossakin vaiheessa tulet löytämään sen juuri sinulle sopivan settisi…😏

  Itse en ole vielä 10 vuoden jälkeen löytänyt, mutta olen yhä toiveikas 😆

  #1304579 Ilmoita asiaton viesti

  Tässäpä osuva viestiketju.

  Tulevan kauden mailasettiä tässä tuumiskellut ja vielä varmaan siellä aloittelevalla tasolla pelaavana jää tuumimaan aina tuota ”forgiving”, kun sepustuksia lukee. Viitataanko tällä nimenomaan siihen, että kun svingi ja touhu hakee vielä muotoaan niin tällaisella f-sanalla leimattu maila on ns. hyvä aloittelijalle?

  #1304580 Ilmoita asiaton viesti

  Ei.

  Testaa erilaisia mailoja. Valitse sellaiset, joiden ulkonäöstä pidät ja joissa hyvä osuma tuottaa wow-elämyksen.

  Vältä mailoja, joiden tuntuma on aina sama, osuman hyvyydestä tai huonoudesta riippumatta. Näiden yhteydessä usein mainitaan se f-sana. Niissä on omat vahvuutensa, mutta ainakin minulle se ”fiilis” on kaikki kaikessa. Hyvä osuma tuntuu taivaalliselta ja huono…tuntuu huonolta.

  #1304581 Ilmoita asiaton viesti

  Samoilla linjoilla kuin ”vemuli”..
  Aloittavan harrastajan on kuitenkin aika vaikea vertailla erilaisten mailojen ominaisuuksia/tuntemuksia jne.
  Toki sellaiset välineet ovat yleensä asiallisia jotka sopivat hyvin ja luonnollisesti käteen.

  Voi noudattaa aikaisemman meilini neuvoja. Kukaan ei ole sellainen meedio joka osaisi kertoa netissä minkälaiset mailat sopii täysin tuntemattomalle henkilölle, joten annan vielä yhden vinkin lisää..

  1. Varaa hankintaan esim. n. 200-300 euroa.
  2. Mene mahdollisen kotikentän tai jonkun muun kentän pron puheille ja kerro hänelle että Sinulla on em. budjetti käytettävissä ja siihen rahaan pitää saada:
  A) vähintään pari tuntia ohjattua harjoittelua +
  B) Sinulle sopivat mailat (mieluisasti joku vähän käytetty merkkisetti tai sitten edulliset aloittelevalle pelaajalle kelpoisat uudet mailat).

  Opettamisen ohella Pro pitää kyseisen kentän shoppia ja hänelle tulee runsain määrin käytettyjä settejä vaihdossa uusiin.
  – et tarvitse mailoja ensimmäisellä harjoituskerralla, pro järkkää mailat harjoitteluun.
  – joka kevät proshoppiin astelee pelaajia jotka kuvittelevat että heidän pelinsä paranee uusia mailoja hankkimalla..älä lähde tämän joukon jatkoksi..
  – anna pro’n opettaa oikea tapa pallon lyömiseen sekä ehdottaa juuri Sinulle sopivia mailoja.
  – luota pro’n neuvoihin

  Noudattamalla yllä olevaa ohjettani tulet kiittämään valintaasi koko tulevan golfurasi ajan.
  Sen lisäksi tulet säästämään melko suuren summan rahaa välttymällä turhista hankinnoista.

  #1304582 Ilmoita asiaton viesti

  Millä suomalaisella kentällä opettava pro pitää kauppaa ja myy vaihdossa tulleita rautasettejä alle 200 eurolla?

  #1304608 Ilmoita asiaton viesti

  Pienellä omatoimisuudella voi esimerkiksi käydä tämän nettisaitin -Pörssi- osastolla katsomassa. Sieltä löytyy useampia aivan kelvollisia käytettyjä rautasettejä 100-200 euron hintaluokkaan..toki sieltä löytyy myös kalliimpia.

  Toisekseen tuohon hintaluokkaan (tai ainakin alle 300 €) on saatavilla myös uusia kokonaisia mailapaketteja (bägeineen ym.). Voin kertoa (ikäänkuin pienenä salaisuutena) että osaava kaveri kykenee heittämään näilläkin mailoilla helposti alle 80 lyönnin kierroksia.

  En todellakaan tiedä kaikkia kenttiä joilla opettava pro pitää myös shoppia..mutta lähes jokaisella kentällä on ns. proshoppi. Kokemuksesta myös tiedän että opettava pro ohjaa mielellään aloittelijoita välineiden hankinnassa. Siitäkin huolimatta vaikka kyseinen shoppi olisi jonkun muun liiketoimintaa.

  Minä myös tiedän että opettava pro osaa nähdä ja kertoa minkälaiset mailat olisivat sopivia aloittavalle harrastajalle.
  – kaikki eivät suinkaan sovi kaikille..mailoista löytyy paljon erilaisia ominaisuuksia.
  – esimerkiksi jonkun singelijuniorin vaihtoon laittamat stiffit blade-raudat (tai muutkaan mailat) eivät aina ole paras valinta hitaasti svingaavalle aloittelijalle.

  Fiksu pro osaa kertoa ja opastaa (alkavaa) harrastajaa esim. sopivista
  – varsien jäykyyksistä ja katsoa tarpeen mukaan vaikkapa varsien pituuden sopivuutta
  – mahdollisesti gripin sopivuudesta (paksuus jne.) ja käytettyjen tapauksessa esim. kunnosta (pitäisikö vaihtaa jne.)
  – mailakulmilla(lie,loft, offset) on oma merkityksensä..erityisesti katsoisin/tarkistaisin jo alkuunsa pelaajan lyöntiin sopivan lie-kulman jne. (helppo testata myös mahdollisesta käytetystä mailasetistä)

  Tiedän toki että täydellisesti sopivan käytetyn setin löytäminen vaatii hieman tuuria (ja säätäminenkin voi maksaa jotain).
  – mutta suosittelen luottamaan ammattilaisen kokemukseen (tarkoitan siis pron tai vaikka shopin myyjään)
  – mailojen merkillä, uutuudella tai hinnalla ei ole mitään merkitystä jos ko. välineet eivät ole pelaajalle sopivia.
  – sitten kun osaaminen/kokemus karttuu tietää itsekin paremmin mikä sopii ja toimii hyvin.
  – kokemuksen kautta oppii myös luottamaan ammattilaisten mittauksiin, analyyseihin ja ”mailanrakennus”taitoihin.

  En viitsi mainostaa liikkeiden linkkejä..eiköhän ne löydy pienellä googlaamisella. Kuten myös eri kenttien shopit, pro’t jne.

  P.S. Välineiden hinnat voivat vaihdella..ne vaihtoehdot joita olen suositellut ovat edullisimmasta päästä. Mutta koskaan ei mene väärin jos alkava harrastaja sijoittaa pro’n opetukseen yhtä suuren summan kuin mailojen hankintaan.

  #1304611 Ilmoita asiaton viesti

  Jees, kiitoksia ajatuksista. Sain tosiaan bägillisen mailoja kympillä, enkä ole niin erinomainen, että voisi välineitä syyttää mistään satarosenttisesti. Harjuuttelen liikeratoja vielä aika vahvasti.

  Mietin vaan, että olisi kiva ottaa kuitenkin tälläkin osastolla se yksi askel etiäppäin. Täytyy vaan alkaa käydä kokeilemassa.

  #1304641 Ilmoita asiaton viesti

  Mietin vaan, että olisi kiva ottaa kuitenkin tälläkin osastolla se yksi askel etiäppäin. Täytyy vaan alkaa käydä kokeilemassa.

  Yksi haaste tuossa demoilussa on, että demomailat ovat yleensä viimeisintä tuotelinjastoa ja sieltä ei usein kovin hyviä alennuksia saa. Mailat kuitenkin paranevat varsin pienillä harppauksilla. Eli jos et tunne tarvitsevasi fitattuja mailoja niin juuri nyt saa viime kauden mailoja erittäin huokeaan hintaan.

  Heitän tuohon yhden esimerkin Titleist AP1/AP3 n. 40% alennus. Golfsky

  Erittäin hyvät ja anteeksiantavat mailat kaikentasoisille pelaajille.

  #1304649 Ilmoita asiaton viesti

  Night Rider: Eli jos et tunne tarvitsevasi fitattuja mailoja niin juuri nyt saa viime kauden mailoja erittäin huokeaan hintaan.

  Voi hyvinkin olla että ajattelemme eri tavalla asioista, mutta mielestäni ei ole oikeastaan kysymys mailojen ”fittauksesta” jos/kun katsotaan että perusasiat ovat mailojen osalta edes jossain määrin kohdillaan..

  Siis tarkoitan kuten jo edellisessä meilissäni kerroin käytetyn rautasetin osalta ihan perusasioita:
  – jokainen varmasti näkee mailojen ja varsien kunnon sekä onko gripit vaihtokunnossa tai ok.
  – onko varsien pituus/jäykkyys edes suurin piirtein sopiva (ei tässä nyt ihan senttipelistä ole kyse normaalirakenteisen pelaajan kohdalla) Tämä tulee esille vielä seuraavan kohdan yhteydessä..siis
  – tsekkaisin myös onko mailojen lie-kulmat suurin piirtein kohdillaan normaalisti lyötäessä.

  Kokeneemmalle pelaajalle näissä ei ole mitään erityistä huomioitavaa. Ovat mielestäni itsestään selviä juttuja.

  Varsinainen mailojen fittaus onkin sitten jo paljon, paljon pidemmälle menevää säätämistä. Siitä en viitsi tässä topic’issa vängätä enempää. Enkä ole alan ammattilainen vaikka joitakin settejä olen aikoinaan kasaillut, enemmän ja vähemmän mittojen mukaan.

  Aloittelevan harrastajan kohdalla ei todellakaan haittaisi vaikka ihan oikea koulutettu asiantuntija, pro tai vaikka osaava mailamyyjä hieman ohjaisi ja avustaisi mailojen valinnoissa. Tai jopa pikku korjauksissa jne.
  – mutta edelleenkin painotan että kaikkein tärkeintä on ottaa heti alussa muutama oppitunti prolta.

  Sanoisin jopa ettei kannata edes aloittaa lyöntiharjoittelua ilman ammattilaisen ohjausta.
  – väärin opitun/opetellun lyöntitekniikan poisoppiminen sekä korjaaminen on usein mahdoton/erittäin vaikea tehtävä.
  – huonoa ja väärää lyöntitekniikkaa ei yksinkertaisesti voi korjata/kompensoida minkäänlaisilla mailoilla..

  Nämäkin yo. jutut ovat kirjoitettu ystävällisinä ja hyvää tarkoittavina neuvoina alkavalle harrastajalle.

  #1304652 Ilmoita asiaton viesti

  Aloittelevan harrastajan kohdalla ei todellakaan haittaisi vaikka ihan oikea koulutettu asiantuntija, pro tai vaikka osaava mailamyyjä hieman ohjaisi ja avustaisi mailojen valinnoissa.

  Just näin täysin samaa mieltä. Mutta jos ja kun ne uudet mailat nyt polttelee (kuten kaikilla joskus) niin siihen kuumeeseen auttaa vain hyvien välineiden hankinta. Pro-porukalla myyntitilanteessa kiiluu usein tuotteen katetuotto mielessä, koska tekevät businesta ja siksi kannattaa olla hieman varovainen mitä ostaa.

  Joudun itse ostamaan esim. raudat fitattuna, koska varsia, mittoja ja kulmia pitää aina hieman speksata koska hyllykaman speksit ei taivu omiin mittoihin. Mutta ostaisin aivan varmaan suoraan netistä edellisen kauden mallistoa jos standardimailat sopisivat, koska ne saa aina lähes puoleen hintaan ja suorituskyvyssä ei ole uuteen mallistoon juuri mitään eroa. Lavat ja varret saa helposti testattua demopäivillä ja sitten kauden jälkeen alesta ostoksille!

  #1304661 Ilmoita asiaton viesti

  Silloin kun tietää mitä tarvitsee niin tuo on oikea tapa hankkia mailat.. Tekisin samalla tavalla jos olisi tarve uusille mailoille. Nykyään saa jo valmiiksi sovitettuja (asiallisesti painotettuja sekä muutenkin sopivia) myös netistä tilaamalla. Tuskinpa viitsisin enää ryhtyä itse kasailemaan uutta settiä.

  Toisekseen Suomessakin tehdään paremmissa kaupoissa (siis kasataan) mailoja pelaajan tarpeiden ja mittojen mukaan. Osaajia löytyy.

  Vakavasti lajiin paneutuvan kannattaa muutenkin hankkia uudet mailat kauden jälkeen syksyllä. Edullisempien hintojen lisäksi on hyvä käyttää talvi harjoitteluun ja mailojen ”sisäänajoon”. Uudet kepit motivoi treenaamaan.

Esillä 17 viestiä, 1 - 17 (kaikkiaan 17)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Välineet Aloittelijan mailat?