16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]
KilpailuaSuomalaista

Aikuiselle juniorimailat ?

Etusivu Foorumit Välineet Aikuiselle juniorimailat ?

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • 2 kautta golfia takana, naisten mailoilla. Nyt kun rangella reissussa testailin juniorimailoja, niin aloin pohtimaan mailojen vaihtoa juniorimailoihin. Tälläinen pienikokoinen nainen kun olen (153cm ja reilu 40kg). Mielipiteitä, kokemuksia ja vinkkejä? Lähinnä itse ajattelin jotain kunnon merkkimailoja, mitkä ovat tarkoitettu n.12-14 vuotiaille.

    Mulla on vähän sellainen tunne että ei oikein ole olemassa ns. kunnon merkkimailoja tuohon ikähaarukkaan. Jos hyviä mailoja etsit niin joku pätevä mailaseppä voisi sellaiset kenties tehdä hyvistä naistenmailoista ja laittaa myös samalla swingipainot ja kulmat kohdilleen. Vaikka noista sun vanhoista mailoista, jos ne on omasta mielestä tarpeeksi hyvät.

    katja1978 kirjoitti: (27.2.2016 6:38:55) 2 kautta golfia takana, naisten mailoilla. Nyt kun rangella reissussa testailin juniorimailoja, niin aloin pohtimaan mailojen vaihtoa juniorimailoihin. Tälläinen pienikokoinen nainen kun olen (153cm ja reilu 40kg). Mielipiteitä, kokemuksia ja vinkkejä? Lähinnä itse ajattelin jotain kunnon merkkimailoja, mitkä ovat tarkoitettu n.12-14 vuotiaille.

    Aika usein nuoret tuossa iässä (ja tuon mittaisina) vaihtavat juniorimailoista naisten mailoihin. Ymmärtääkseni olennaista lienee se, miten lie-kulma on kohdillaan, jonka pro näkee aika helposti tai kun panee jotain merjkkausväriä mailan pohjaan ja katsoo, mikä kohta pohjasta ottaa maahan. Pron kanssa se onnistuu paremmin, jotta lyöntiasento ei ole liian kumara tai pysty. Mitä tulee mailojen pituuteen, varsin voi ’lyhentää’ helposti ottamalla tuuman verran alempaa kiinni ilman, että mailoja pitäisi tilata lyhennettyinä.

    Noin puolitoistametrinen vaimoni pelaa normimittaisilla naisten mailoilla ja ottaa pikkasen alempaa kiinni. Mailat lisäksi käännetty 2-3 astetta flätiksi. Junnumailoillakin aikoinaan hetken alkuun pelasi, mutta olivat tuntumaltaan hieman leluja. Komppaan siis edellistä ja tarkastaisin ihan ensimmäiseksi mailojen mitat+lie-kulmat sopivaksi omille mitoille ja omaan lyöntiin.

    Ping Thrive voisi olla sellainen setti jota haet. Erittäin laadukkaat juniorimailat. Kannattaa kysyä paikallisesta golfliikkeestä.

    Juniorimailat on tarkoitettu nimensä mukaisesti lähinnä junioreille. Niissä mailojen swingipaino ja varsien jäykkyys ovat alhaiset ja se mahdollistaa pallon lyömisen heikommalla fysiikalla ja voiman tuotolla. Mailat valitaan enemmän fysiikan ja tekniikan kuin kehon koon perusteella. Esim pienimmät Korean naiset lpga tourilla pelaavat enimmäkseen kevyehköillä (kuitenkin raskaampi kuin ns. naisten vakio) mailoilla joissa jäykkyys on jo likimäärin miesten regular. Vastaavasti samankokoinen hyvä poikajuniori voi pelata jo melko raskaalla stiff varrella, sillä tekniikka ja fyysisesti jo vahva swingi mahdollistaa sen. Kannattaa testata sekä tuntumaa että lyöntien lopputulosta. Jälkimmäistä tosin aloittelijan on vaikea nähdä kovin nopeasti.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
Vastaa aiheeseen: Aikuiselle juniorimailat ?

Etusivu Foorumit Välineet Aikuiselle juniorimailat ?