Aihe: Äärimmäisen ikävä tapaus - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

Äärimmäisen ikävä tapaus

Etusivu Foorumit Yleistä Äärimmäisen ikävä tapaus

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #185285 Ilmoita asiaton viesti
  KL

  Mietin pitkään kirjoitanko tästä lainkaan, mutta sitten ajattelin, että jos tämä kirjoitukseni auttaa edes yhtä ihmistä selviämään hengissä, niin se palvelee tarkoitustaan. Jouduin tänään peliryhmäni kanssa todistamaan kuolemantapausta golfkentällä. Paikalla ei ole merkitystä, itse tarinalla on. Olimme juuri avanneet tiiltä ja lähdimme kohti pallojamme, kun kuulimme avunhuutoa lähellä olevan tiin läheisyydestä. Edellämme kulkeneen vanhemman pariskunnan mies oli äkillisesti tuupertunut elottomana maahan. Olimme paikalla ja aloitimme elvytyksen alle kahdessa minuutissa. Pelastuslaitoksen kolme yksikköä olivat myös paikalla arviolta noin viiden minuutin kuluttua suorittamastamme hälytyksestä. Huolimatta kaikesta annetusta avusta mies menehtyi vaimonsa silmien edessä. Paikalle saapuneen pelastusryhmän johtaja kävi meitä kiittämässä antamastamme ensiavusta ja totesi, että vaikka niin nopeasti aloitetun avun ansiosta uhrin selviämisennuste on yleensä hyvä, niin aina ei voi voittaa. Jälkeen päin jäin kuitenkin väkisinkin miettimään olisimmeko kuitenkin voineet olla tehokkaampia elvytystoimissamme. Tämän tapahtuman vuoksi haluan muistuttaa kaikkia siitä, että se viimeinen hetki voi tulla vastaan milloin tahansa ja missä tahansa, ja silloin lähimmäisen apu on äärimmäisen tärkeä. Niinpä kehoitan kaikkia kertaamaan ensiavun ja erityisesti elvytyksen perusteet ja pitämään nuo asiat kirkkaina mielessään.

  #394782 Ilmoita asiaton viesti

  Ainakin mies todennäköisesti kuoli onnellisena. Ei tietysti varmaan ole mukava todistaa tällaista tapausta.

  #394783 Ilmoita asiaton viesti

  Mutta jos sun jokainen tänne postaamas viesti pelastaisi edes vain yhden ihmisen hengen, olisit oikea sankari ainakin minun mielestäni.

  #394784 Ilmoita asiaton viesti

  Naa on aina ikavia tapauksia. Muistan joskus tossa vuosituhennen vaihteessa kun asuin viela Pelkiassa, niin joulun pyhina olin kotikentalla pelaamassa ja viereisen pellon ymparilla porraili tuttuun tapaan riippulentokoneita (vaimitaneon?). Olin par-vitosella siina pellon kupeessa kun yhden harvelin koneen moottorin aani nousi ja katsoin ylos: kone syoksykierretta alas ja paskaksi siihen pellolle. Soitin kanssa klubille ja lahdin paikan paalle. Mitaan ei voinut tehda: kolmen lapsen nuori isa oli paattanyt taipaleensa siihen.

  Ikavia juttuja, ikavia juttuja…

  #394785 Ilmoita asiaton viesti

  Vastaavassa tilanteessa pääsimme aloittamaan maallikkoelvytyksen puolen minuutin viiveellä ja sitä jatkettiin peräti puoli tuntia ennen kuin ensimmäinen pelastuslaitoksen yksikkö ehti paikalle. Potilas selvisi ja toipui täysin – ikää hänellä oli tosin reilut kymmenkunta vuotta vähemmän kuin KL:n tapauksessa.

  Näissä tilanteissa ei voi kuin korostaa nopeaa 112-soittoa ja painelu- puhalluselvytyksen aloittamista.

  Ja vaatikaa niitä deffoja ja niiden käyttöön koulutettua väkeä kentillenne!

  #394786 Ilmoita asiaton viesti

  KL kirjoitti:
  Tämän tapahtuman vuoksi haluan muistuttaa kaikkia siitä, että se viimeinen hetki voi tulla vastaan milloin tahansa ja missä tahansa, ja silloin lähimmäisen apu on äärimmäisen tärkeä. Niinpä kehoitan kaikkia kertaamaan ensiavun ja erityisesti elvytyksen perusteet ja pitämään nuo asiat kirkkaina mielessään.

  Oikein hyvä muistutus kaikille ja pikainen kertaus on helposti löydettävissä netistä Kodin turvaopas. Sivuston nimi on kodin turvaopas, mutta ohjeet kelpaavat hyvin golfkentällekin mm. ensiapu ym. Monet golfkentät sijaitsevat hieman erillään tiheästä asutuksesta ja ovat aika isoja luonto-alueita. 112 – hätäkeskukseen soitettaessa, kannattaa kuunnella mitä tietoa hätäpäivystäjä tarvitsee. Selittää (kuvailla) rauhallisesti paikka, johon apua tarvitaan sekä koettaa järjestää lähiopastus paikan päälle.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Äärimmäisen ikävä tapaus