16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Birkkuun pyrkijä - Birkkuun pyrkija

Miten päästä alkuun golfissa? 5 vinkkiä nuorille ja vähän vanhemmillekin

Golf on lunastanut asemansa trendikkäiden urheilulajien joukosta. Harrastajien määrän voimakas kasvu tuo jatkuvasti uusia aloittelijoita golfviheriöille. Tärkeää on tarjota kaikille aloittaville golfharrastajille edellytykset lajin nopeaan ja innostavaan starttiin.

Tässä viisi vinkkiä kaikille tuleville golffareille – nämä toivottavasti auttavat pitämään lyönnit väylällä ja tuplaparit poissa.

1. Jo ensimmäisiin varusteisiin kannattaa panostaa

Golfissa yhtä tärkeä väline svingin ohella ovat pelivarusteet, joista tärkeimpiä ovat mailat. Golfin aloittaessa halvat mailasetit kuulostavat houkuttelevilta, mutta mihin tahansa tarjoukseen ei kannata tarttua. Ensimmäiset mailat kannattaa valita huolella, sillä niitä voi käyttää pidempäänkin golfin alkutaipaleella. Laadukkaat aloittelijasetit ovat oikein toimivia aloittaville sekä myös jo hiukan pelanneille golfareille.

Mailojen lisäksi kannattaa valita hyvät golfkengät. Kentällä tulee aina käveltyä useita kilometrejä, joten on selvää, että hyvistä jalkineista on hyötyä kentällä vaeltaessa. Itse pidän erityisesti pehmeistä, lenkkarimaisista golfkengistä, mutta tämähän on puhtaasti mielipidekysymys.

2. Älä pyri alussa täydellisyyteen

Golfilla on tunnetusti hyvin haastavan lajin maine muiden pallopelien ja yksilölajien joukossa. Kyseessä on laji, joka vaatii pelaajalta jatkuvaa pitkäjänteisyyttä, keskittymiskykyä ja kärsivällisyyttä. Kukaan ei synny golfmaila kädessä ja etenkin lajin aloittaminen voi tuntua haastavalta. Kannattaa muistaa, että mitä enemmän kierroksia pelaajalla on takanaan, sitä hohdokkaammalta tuloskortti näyttää. Älä siis pyri heti tekemään birdiejä, vaan keskity aluksi nauttimaan uuden harrastuksen viehätyksestä.

3. Sääntöjen tunteminen on kaiken A ja O

Golfin säännöt hirvittävät aloittelijoita – ja pakko myöntää, että sille on syynsä. Sääntöjä nimittäin on paljon. Ei kannata huolestua, jos Green Card -kurssinkaan jälkeen sääntölitanian jokainen yksityiskohta ei ole vielä juurtunut muistin syövereihin. Sääntöjen opettelemisen tueksi suosittelen lataamaan puhelimeen golfin kattojärjestö R&A:n sovelluksen, jossa säännöt on selkeästi selitettynä suomeksi. Applikaatio löytyy sovelluskaupoista nimellä Rules of Golf. Jos älypuhelimen käyttö kentällä ei kuitenkaan tunnu luontevalta, löytyy sääntökirjoja toki myös paperisena taskukoossa.

4. Golf alkaa helposti ketuttaa – harjoittelu kuitenkin palkitaan!

Golfkenttä tuntuu loputtoman pitkältä, väylät liian kapeilta, greenit liian kaltevilta. Huonot tulokset harmittavat, ja toisinaan tekee vain mieli paiskata lippis maahan ja luovuttaa. Jokainen golfharrastaja on käynyt näitä tunteita läpi. Niin tylsältä kuin se kuulostaakin, fakta on, että harjoittelu tekee mestarin! Golfpelaajana kehittyessä oppii tuntemaan omaa pelaamistaan ja käsittelemään tunteitaan pelikentällä.

Mitä kauemmin on pelannut, sitä vähemmän virheet ja epäonnistumiset harmittavat. Alussa ne voivat tuntua ylitsepääsemättömiltä, mutta myöhemmin virheisiin oppii suhtautumaan tyynemmin. Muista pitää pää kylmänä ja ottaa huomioon, että huonoja lyöntejä sattuu kaikille!

5. Muista aina kysyä rohkeasti apua!

Golfissa – niin kuin missä tahansa lajissa – kannattaa ottaa kaikki irti ympärillään olevien kanssaharrastajien kokemuksesta. Jokaisessa golfseurassa on sekä aloittelijoita että jo pidempään pelanneita. Kun itse aloitin golfin harrastamisen noin yhdeksän vuotta sitten, pyrin aktiivisesti hyödyntämään erityisesti valmentajani tarjoamaa tietotaitoa ja osaamista. Tunnistan myös itsessäni perfektionistisia piirteitä, jotka ovat useasti (etenkin golfharrastukseni alussa) estäneet minua pyytämästä apua.

Viimeisenä vinkkinä kannustankin kaikkia uusia golfharrastajia kysymään rohkeasti apua sekä myös antamaan vertaisapua toisille. Vaikka golf on yksilölaji, ystävien kanssa pelaaminen on tuplasti hauskempaa!

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje