21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Yli 100 000 lukijan Golflehti on Suomen suurin urheilulehti

Suomen Golflehti on maamme ainoa urheilulehti, jonka lukijamäärä on yli 100 000 henkilöä. Golflehden painetun lehden lukijamäärä oli 128 000, käy ilmi syyskuussa julkaistussa Kansallisen Mediatutkimuksen KMT Kevät 2015 -tutkimuksesta.

Suurimpien yhteen lajiin keskittyvien urheilulehtien kärkeen sijoittuvat Golflehden lisäksi Jääkiekkolehti (89 000) ja Juoksija-lehti (88 000) jäivät lukijamäärältään merkittävästi pienemmiksi.

Useita lajeja käsittelevistä lehdistä suurimmat olivat Urheilulehti 90 000 lukijallaan ja 85 000 lukijaa tavoittanut Urheilusanomat.

Tutkimusjärjestelmän muutoksesta johtuen lukijaestimaatit eivät ole vertailukelpoisia aikaisempiin KMT-tutkimuksiin nähden. Kevät 2015 -tutkimus suoritettiin ensimmäistä kertaa internet-pohjaisella kyselylomakkeella, kun aikaisemmin aikakauslehtien lukijamäärät on selvitetty puhelinhaastattelulla.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (8 kpl)

  En varmasti lue says:

  Ei sitä juurikaan kukaan oikeesti lue. Pakkojäsenmaksun osana joka savuun toimitetaan (ainakin postilootaan asti). Senjälkeen se menee meillä suoraan roskikseen vaikka 4 lehteä maksettuna, kun neljä liiton pakkojäsentä taloudessa. Liitto lopetattavajäsenyys ja lehti niille jotka haluaa sen tilata ja maksaa. Tehkääpä oikea lukija kysely johon voi vastata vaan kerran / nenukki (keinoja löytyy) niin karu totuus tulee ilmi

  maikkip2 says:

  Onko tutkimuksessa yhä edelleen kysymys lehden luku tai selailu? Ne ovat täysin eri asiat ja olisi hyvä tuoda esiin uutisoinnissa. Tämä uutinen on myös netin yleisilllä uutissivuilla. Olisi siis syytä mainita, että kyse on lehdestä, jonka tilausta ei voi estää, mikäli haluaa aktiivisesti Suomessa golfia harrastaa. Eilen mieheni selasi Golf Digestin läpi. AInoa kommentti oli viimeiseltä sivulta tutut kasvot – tekstiä ei hänkään lukenut ja sen jälkeen lehti meni keräyskoriin.Tämä ei ole lehden lukemista, emmenkä varmasti lehteä selailun takia tilaisi. Jos lukijoita on oikeasti tuo 128 000, pärjäisi Golf Digest ihan omillaan, tavallisena tilattavana aikakauslehtenä ja Suomen Golfliitto voisi palata palvelemaan jäseniään omalla Golflehdellä. Jos Golf Digest ei suomenkielisenä versiona pärjää, on väärin maksattaa sen kustannus niilläkin, jotka sitä eivät halua, joillakin jopa moneen kertaan.

  Mamu 1. polvessa says:

  Suomen ainoa golfmedia julkaisee uutisia itsestään, kun euroopassa ja Suomessa kuohuttaa 2. maailmansodan jälkeinen suurin ihmismassojen siirtyminen maasta toiseen! Miksi ei esimerkiksi tehdä positiivistä uutisointia Golfyhteisön mukaan tulosta tämän valtavan ongelman auttamisesta. Esim. Järviseudun Golf saa pihapiiriinsä valtavia määriä pakolaisia. Lisätietoja sivuilta http://www.kivitippu.fi/ Aivan mahtavaa toimintaa ja golfille hieno julkisen imagon parannusmahdollisuus! Tästä pitää SGL:n ja muidenkin seurojen ottaa koppi. Nyt on Kivitippu ProAmissakin automaattisesti Suomen suurimmat yleisömassat liikkeellä!

  Toinenkin mielipide vihdoin says:

  Mamun havainto aivan upea!:) Golflehti jäsenille maksaa noin 8 €. Tällä hinnalla ei kukaan saa tämän tasoista lehteä. Varmaan jotkut vielä muistavat, kun GD oli oma julkaisu, niin se halukkaille maksoi muistaakseni noin 25-30 €. Eri asia on sitten, mistä sisällöstä kukin pitää, mutta näin halvalla ei tällaista lehteä samalla hinnalla saa olematta liiton jäsen. Eikä myöskään näin kattavaa vastuuvakuutusta, vaikkei nyt ihan kuulukaan tähän, mutta kyllä liittoon kuulumisessa on enemmän etuja kuin noin yleisesti täällä keskutelussa annetaan ymmärtää.

  Jussi A says:

  Aikoinaan, kun vielä Tarmiot tekivät Golflehteä sitä tuli luettua. Kun tuli ensin liiton oma harjotelma ja sitten tämä käännös ”vipunen”, niin en ole kertaakaan lukenut. Meille tulee yksi lehti, vaikka olemme molemmat sen ”pakkotilanneet”. En tiedä mistä Peltoniemi näitä lukuja vetelee, koska yksi lehti/osoite, elin talous niitä virallisesti postitetaan? Liittovaltuusto ja Herra Kainulainen haloo! Peltoniemi ja kaikki rippikoulukaverit ulos liitosta ja kaikki julkaisu- ja viestintäsopimukset uusikki. Ei Suomen Golfliitto tarvitse mitään Otavamediaa, eikä Golf Digestiä, sen enempää kuin mitään Tyryjä. Kuluja on ihan riittävästi maksettavana, kun kaikenlaiset hännänheiluttajat rahastavat. Virallinen Levikintarkastus ei suostuisi lukijatutkimusta edes tekemään, koska tämä pakkotilausjärjestelmä vääristää lukuja kymmeniä tuhansia.

  make says:

  Ei sitä lehtee oo pakko ottaa jos se niin paska on. Nexgolfissa pystyy lopettaa lehden tulon.

  Pakolainen says:

  Make Oot sit sitä mieltä et sontaa saa tehdä, mutta asiakkaat jotka pakotetaan maksamaan siitä saa ihan itse valita ottaako maksamansa tuotteen vai ei. Olisko vaihtoehto palata siihen joka tyydytti maksavia asiakkaita entinen golflehti, ennenkun piti alkaa kikkailla näille kaaveritutuille suojatyöpaikkoja järkkäämään liiton laskuun. Hiukka sama tilanne kun pakolaisilla joille tehdään samaa ruokaa kun kantaväestölle ja ne saa sit valita et syödäkö vai ei. — ai nii nehän ei maksa siitä mitään.

  Tepi says:

  Nyt on heitetty liiton taholta määrämittainen pelastuksena Digestille. Tästä puuttuu enää seuramaksun nosto kohonneiden tiedotusmaksujen vuoksi. Miksi Teemu on siirretty sivuun ”erikoistoimittajaksi”? Mies joka elää golfista. Kuka tuo Markkanen on? Pitääkö tuo Kivitipun pakolaiskeskus heitto oikeesti paikkaansa? Osakkeenomistaja kiittänee jälleen kerran…