16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Wilhelmiina tapasi esikuvansa Minean

Wilhelmiina Kinnunen tapasi esikuvansa Minea Blomqvistin maanantaina Kulloossa.

Wilhelmiina

Minea Blomqwist tarjoaa yhteistyökumppaniensa kanssa Elämyksien näyttämöllä –yhteistyössä uusia kokemuksia myös nuorille golfareille. Wilhelmiina Kinnunen tapasi maanantaina ensimmäisen kerran esikuvansa ja oli innoissaan kutsusta Mercedes Benz Press Open –kilpailuun. Kello soi kotona Joensuussa jo aamukolmelta ja Wille hyppäsi isänsä kanssa autoon ja lähti kohti Porvoota

”Aivan mahtavaa. En ole koskaan ennen edes nähnyt Minniä livenä”, huokaisi 16-vuotias joensuulaistyttö Kullo Golf Clubilla.

Wilhelmiina pelaa tasoituksella 2.6 ja tavoitteet ovat korkealla. Kesän SM-kilpailuissa hän sijoittui 18-vuotiaiden tyttöjen sarjassa reikäpelissä neljänneksi ja lyöntipelissä viidenneksi. Elämä pyörii pitkälti golfin ja koulun ympärillä.

”Golfista tulee minun ammattini ja haluan tulla vähintään yhtä hyväksi kuin Minni.”

Minea jutteli pitkään Wilhelmiinan kanssa pelaamisesta ja tulevaisuuden suunnitelmista ja antoi vinkkejä tuleville vuosille.

”Jos teillä ei ole Joensuussa tyttöjen joukossa kilpakumppaneita, niin kannattaa pelata poikien kanssa ja haastaa heidät kisoihin. Sillä tavalla kehittyy. Kaikenlaiset chippikilpailut kehittävät myös voitontahtoa”, evästi Minea ja kehui Wilhelmiinan tulista svingiä.

”Aivan mahtavaa. Todella hieno svingi. Siitä on hyvä lähteä kehittämään peliä. Kun tuohon lyöntiin saa kaikki ajoitukset kuntoon, pallo lentää todella pitkälle.”

Wilhelmiina Kinnusen lyönnin ruuti tuntuu jo kädenpuristuksessa, siinä kämmenen luut rutisevat. Urheilullisen tytön voimavarat ovat tulleet esiin myös mailojen fittauksessa, joka suoritettiin Peltomäki Golfissa. Laitteiden mukaan ainoastaan Kaisa Ruuttila on iskenyt taululle kovempia arvoja ja Kaisa on tunnetusti pitkälyöntinen.

”Tämän päivän tuttavuuden perusteella Wilillä on kaikki edellytykset päästä pitkälle. Hyvän lyönnin lisäksi merkittävä ominaisuus oli hänen avoin ja innokas persoonallisuutensa. Hän ei turhia ujostellut, vaikka oli yli 40 toimittajan edessä esiintymässä”, jatkoi Minni, joka ”komensi” Wilhelmiinan myös oman vaatemallistonsa muotinäytökseen.

Wilhelmiina Kinnusen valmentajana Joensuussa toimii Karelia Golfin oma pro Tomi Lauronen, jonka kanssa hän harjoittelee kesäkaudella vähintään kerran viikossa. Talviharjoittelussa hallissa ollaan yhdessä useammin.

”Meillä kausi Joensuussa on niin paljon lyhyempi, toukokuussa ei vielä pääse pelaamaan. Ensi kesän tavoitteena on parantaa SM-kisojen sijoituksia, tai jos suoraan sanon, niin voittaa”, tokaisi Wilhelmiina urheilijan itseluottamuksella.

Minea suositteli Wilhelmiinaa miettimään tulevaisuuden suunnitelmissaan uran rakentamista jenkkiyliopistojen kautta.

”Sinne saa ihan hyvin stipendejä ja tämän päivän tuntemuksen perusteella uskoisin, että se sopii myös sinun luonteellesi. Suomalaisia yliopistoissa on ollut aika vähän, mutta ruotsalaisia siellä on vaikka kuinka paljon.”

Minea Blomqvistin lähtee Finnair Mastersin jälkeen Orlandoon ja hän pelaa kaksi LPGA Tourin kilpailua syyskuussa. Lokakuussa olisi vielä yksi kisa, mutta vielä ei ole ihan selvää, riittääkö hänen kategoriansa kilpailuun.

”Jos en pääse lokakuussa pelaamaan, vuoden viimeinen kisa on Dubaissa. Ei sekään ole hullumpi vaihtoehto.”

Minea, pikku-Elmeri ja Roope ottavat toiseen kotiinsa myös tuoreen lapsenvahtinsa. Näin varmistetaan, että äiti ja isä pystyvät harjoittelemaan täysipainoisesti.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje