11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Wentworthissa kuohuu - Jäsenille 80 000 punnan "cut"

Wentworth Clubin jäsenyys vaatii kohta syvät taskut ja omistajan kutsun. Kuva: Getty Images

European Tourin tukikohtana ja kiertueen lippulaivakilpailu BMW PGA Championshipin kisa-areenana tunnettu Wentworth Club on yksi Britannian eksklusiivisimmista golfklubeista. Nyt paikan uusi kiinalaisomistaja Reignwood Investments on rakentamassa Wentworthille entistä elitistisempää profiilia: klubin jäsenille on asetettu vaatimus 80 000 punnan (noin 108 000 euroa) ”debentuurista”, mikäli nämä haluavat pysyä klubin jäseninä. Samalla jäsenyyden vuoksimaksu kaksinkertaistetaan 8 000 punnasta 16 000 puntaan.

Daily Mail -lehden sisäpiirilähde arvioi, että debentuurin aikoo maksaa vain 250 nykyjäsentä, alle kymmenen prosenttia klubin koko jäsenkunnasta. Omistajan ilmoituksen mukaan klubiin avataan samassa yhteydessä 800 uutta jäsenyyttä, jotka myydään vain kutsutuille henkilöille 125 000 punnan yksikköhintaan. Tähän asti Wentworth Clubin liittymismaksu on ollut 5 000-7 000 puntaa.

Jäsenistön keskuudessa Reignwood Groupin hallituksen puheenjohtaja Chanchai Ruayrungruangin masinoima vaatimus ja vuonna 2017 voimaan astuva uusi jäsenrakenne on otettu tyrmistyksellä vastaan. Omistajan on kuvailtu turmelevan Wentworthin sielun, arvokkaan golfhistoriallisen perinnön, ja tekevän keskuksesta oligarkkien leikkikentän.

Reignwood Groupin johtaja Chanchai Ruayrungruang poseerasi toukokuussa BMW PGA Championshipin voittoa Wentworthissa juhlineen Byeong-hun Anin rinnalla. Kuva: Getty Images

Reignwood Groupin johtaja Chanchai Ruayrungruang poseerasi toukokuussa BMW PGA Championshipin voittoa Wentworthissa juhlineen Byeong-hun Anin rinnalla. Kuva: Getty Images

Reignwood Investments osti Wentworth Clubin vuosi sitten ravintolayrittäjä Richard Caringilta 135 miljoonalla punnalla. Vuonna 2004 Wentworthin vain viisi miljoonaa puntaa halvemmalla hinnalla ostanut Caring kertoi saaneensa vuosien varrella lukuisia ostotarjouksia, mutta odottaneensa kunniallista ostajaa, joka kehittäisi golfmaailman mestariteoksesta vielä entistä erityisemmän klubin.

Ruayrungruangin vuoden takainen, bisnesjargonia tulvinut lausunto enteili jo tulevaa:

”Wentworth on meille strateginen avainhankinta nopeasti kasvavalla Luxury Lifestyle -liiketoimintojen sektorilla”, Reignwood Groupin johtaja muotoili.

Englannin Surreyssa, Lontoon suurkaupunkialueen laitamilla sijaitseva Wentworth on houkutellut alueelleen myös useita huippupelaajia. Asuinpaikan ovat Wentworthista hankkineet muun muassa Sir Nick Faldo ja Ernie Els. Keskuksen kolmesta kentästä tunnetuin on West Course, jolla myös PGA Championship vuosittain pelataan. Normaali green fee West Courselle on 360 puntaa eli noin 490 euroa.

Jere Jaakkola

Lähteet: Financial Times, The Guardian, Daily Mail

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (6 kpl)