5.3.–12.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][8]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Voss ja Perttilä voittohin Keimolassa

Toni Karjalainen hakee toista voittoa peräkkäin.

Jani

Jani Perttilä löi Keimolan kisan suurimmat ennakkosuosikit ällikällä. Kuva: Juha Taskinen – Hellesmedia

Golfin Finnish Tourin viides osakilpailu Peltomäki Golf Open päättyi perjantaina vaativissa olosuhteissa. Viileän, sateisen ja tuulisen sään johdosta tulostaso jäi pääsääntöisesti vaatimattomaksi, molemmissa sarjoissa nähtiin kuitenkin tiukkaa taistelua ja hyviä suorituksia.

Miesten kärkiryhmässä startanneet Joonas Granberg ja Toni Karjalainen kävivät odotetusti tiukkaa kamppailua voitosta, mutta takaa nousi voittoon neljä ryhmää aikaisemmin startannut Jani Perttilä. Messilää edustava Perttilä (-1) löi viimeisellä kierroksella tuloksen 67, sinetöiden ykköstilansa lyönnillä ennen toisen sijan jakaneita Karjalaista ja Granbergia. Neljännen sijan jakoivat Peter Erofejeff, RikuMattila sekä Janne Mommo yhteistuloksellaan +1.

Perttilällä oli alla voitto FT3:sta Lohjan St.Laurencessa, missä hän niin ikään tuli päätöskierroksella rajusti takaa ottaen Niklas Virrasta voiton uusinnassa. Sama kaava toistui jälleen, mutta ilman uusintaa.

”Tänään oli hyvin raaka keli, mutta toisaalta se sopi suunnitelmiini – haastava keli antaa aina mahdollisuuden nousta takaa korkeammalle tuloslistoilla. Olin kahden päivän jälkeen seitsemän lyöntiä kärjestä, joten leppoisassa kelissä tällainen nousu olisi ollut aivan mahdoton. Tänään oli vuorossa ehkä elämäni parasta pallonlyömistä. Lyönnit olivat suoria ja pääsin läheltä puttaamaan birkkuja sisään. Löin kaikkiaan 15 griiniosumaa, mikä näissä olosuhteissa on kova suoritus”, Perttilä sanoi.

”Ensimmäisenä päivänä pelasin tyynessä kelissä neljä yli ja pallot lentelivät mihin sattuivat – ei voinut olla esitykseen kovinkaan tyytyväinen. Kierroksen jälkeen menin harjoitusalueelle ja vedin pitkän treenin. Jotain kiinnostavaa löytyi, sillä lyöminen oli toisena päivänä jo monta astetta laadukkaampaa. Päätöskierroksen aikana en taaskaan (vrt. Lohja) ollut tietoinen kisatilanteesta, mutta oltuani kierrosta kolme alle, pohdin, että hyvällä lopetuksella saattaisi olla mahdollisuuksia pieneen nousuun. Kun pääsin klubille, olin aidosti yllättynyt siitä, että olin tuossa vaiheessa jaetulla kärkipaikalla.”

”Kahdella voitolla ollaan Finnish Tourin rankingissa todennäköisesti hyvissä asemissa, mutta kaksi kisaa on jäljellä ja niissä pitää edetä lyönti kerrallaan. Kun FT-kausi on paketissa, katsotaan sitten mikä numero nimen edessä seisoo. Tarkoitus on kauden jälkeen ottaa hiukan välimatkaa mailoihin ja alkaa sitten valmentajan kanssa valmistautua vuodenvaihteen Aasian kiertueen karsintoihin Thaimaassa.”

Kalkkiviivoilla Perttilän ohitseen päästämään joutunut Karjalainen oli kisan jälkeen hieman toisenlaisissa tunnelmissa.

”Harmittaahan se, kun viimeiselle tekee bogin ja häviää yhdellä lyönnillä. Matkan varrella sai tehdä melkoisia taikatemppuja, jotta tulosta olisi syntynyt edes tämän verran. Tänään oli niin kylmä keli, ettei nauttimisesta juuri voinut puhua, eli taisteluksi se peli meni. Jos näissä keleissä pitäisi 360 pelata, vaihtaisi Karjalaisen poika varmasti maisemaa”, Karjalainen sanoi.

”Onnittelin Jania hienosta voitosta. Hän pelasi aivan uskomattoman kierroksen, sillä täällä sai par-tulokseenkin punnertaa aivan tosissaan. Lyöntini oli kaiken aikaa ihan ookoo, mutta putteri tänään jäässä. Jos ei ensimmäiseen 12 reikään saa yhtään vapauttavaa ja henkeä nostattavaa birkkuputtia sisään, ei hommasta tahdo tulla mitään. Etulenkillä laitoin kokonaista kuusi alle kolmemetristä birkkuputtia ohi ja se alkoi syömään spirittiä. Ensi viikolla punnerretaan taas Vuosaaressa ja laitetaan uutta matoa koukkuun.”

Naisten kisa Marika Vossin ylivoimaa

Naisten kisassa kärkipaikalta startannut Marika Voss (+6) piti tyylikkäästi kilpasiskot takanaan kiristäen lopussa jopa tahtiaan. Voitto lohkesi muhkealla kymmenen lyönnin erolla ennen Minna Vuorenpäätä. Kolmanneksi nousi Annika Nykänen.

Voss taisteli hienosti paitsi säätä, kenttää ja tuttuja pelikavereita, myös kesällä harjoitustilanteessa syntynyttä polven kierukkavammaa vastaan. Päätöskierroksella hän onnistui silti kasvattamaan kolmen lyönnin johdon kymmeneen lyöntiin.

”Uskoin eilen voittoon, mutta en missään nimessä näin suureen eroon. Keli oli kireä ja sateinen koko matkan. Vaikean alun jälkeen pääsin vauhtiin ja pian huomasin, ettei voitto ollut uhattuna. Tuttujen pelikavereiden kanssa ei jännittänyt yhtään ja loppuun tulleet kaksi birdietä helpottivat kummasti oloa. En tiennyt sisääntulossa lainkaan tilannetta, mutta sen verran bogeja oli ryhmämme tehnyt, ettei ollut syytä huoleen. Olin ennen kauden alkua asettanut tavoitteekseni ottaa voiton naisten Finnish Tourilla ja nyt se tuli, vaikkakin hieman loppukaudesta. Toivottavasti jalka kestää vielä ensi viikon Vuosaaren kisan ja finaalin Nordcenterissä. Sen jälkeen levätään ja kuntoutetaan”, sanoi ensimmäistä kertaa aikuisten kisassa voittoon yltänyt 21-vuotias kuopiolainen.

”Kesällä löin rangella wedgeä, kun yhtäkkiä jotakin napsahti polvessa ja putosin samantien tantereeseen. Kipu oli kova ja lääkäri totesi kierukan revenneen. Todennäköisesti syynä oli se, että pelasin pitkään lentopalloa kovilla alustoilla. Kierukan revettyä olen pelannut polvituen avulla ja lyöntini on nykyään pikkuisen tyttömäinen, mutta onneksi lähipeli toimii. Kauden päätyttyä täytyy arvioida lääkärin kanssa mitä polvelle tehdään. Voi olla, että lepo riittää. Jos ei, sitten leikataan. Jokatapauksessa treeni jatkuu ja talvella ryhdytään valmistautumaan uuteen kauteen. Pitää olla kiitollinen, että pystyy ylipäätään pelaamaan.”

Karjalainen ja Granberg kärjessä Keimolan Finnish Tourilla

Toni Karjalainen jatkaa upeita esityksiään kotimaan kentillä. Lappeenrannan kasvatti voitti PGA:n mestaruuden, onko Keimolasta luvassa toinen voitto heti perään? Aura Golfin Joonas Granberg pääsee Karjalaisen kanssa tasatilanteesta viimeiselle kierrokselle. Granberg voitti kauden ensimmäisen Finnish Tour kilpailun Meri-Teijossa. Amatöörien MM-joukkueet nimettiin, Mikael Salminen nousi Kalle Samoojan sekä Tapio Pulkkasen seuraksi miesten joukkueeseen.

Ainoastaan viisi pelaajaa on alle paarin tuloksessa kahden pelatun kierroksen jälkeen Keimolan Saras-kentällä. Heistä parhaat Joonas Granberg ja Toni Karjalainen ovat tuloksessa -3. Kärkiparia lähtee jahtaamaan nälkäinen joukko haastajia. Paras amatööri, kilpailussa kolmantena oleva Viron Mark Suursalu on pelannut nousujohteisen kauden ja on suuren paikan edessä. Voitto nostaisi Viron golfin arvostusta suurin askelein. Suursalu lähtee viimeiseen kierrokseen lyönnin kärkeä perässä. Neljättä sijaa jakavat rutinoituneet suomalaisammattilaiset Peter Erofejeff ja Ari Savolainen tuloksella -1. ”Jos putteri olisi tänään ollut yhtään lämpöisempi, olisi tärähtänyt tosi kova kierros. Lyönti upposi tuuleen ja olin kaiken aikaa haminoissa. Iltapäivän griinit olivat jo hieman pomppuiset, mutta se ei menoa haitannut. Huomiseksi on luvattu melkoista myräkkää, joten hyvällä mielellä lähdetään matkaan. Kaikki peliin”, lataa Aura Golfin Joonas Granberg. ”Keli oli aika haastava, kylmä ja pirun tuulinen. Hyvä rundi silti, etenkin etuysin puttaamisen osalta. Takaysillä ruumiinlämmön noustua normaaleihin lukemiin löytyi lyönti, mutta vastaavasti putteri jäähtyi. Paljon väyläosumia ja runsaasti griiniosumia ja sopivasti putteja”, summaa Viipurin Golfin Toni Karjalainen. Naisten puolella Marika Voss nappasi kärkipaikan. Tarina golfin pelaaja otti irtioton muista tekemällä neljä perättäistä birdietä väylillä 10-13. Marika Voss on ollut pitkään lahjakas junioripelaaja jolta kultamitalit puuttuivat. Viimeisissä juniori SM-kisoissaan kuopiolainen onnistui nappaamaan puuttuvan kullan Talin reikäpelin mestaruuskisoissa. Mikäli Voss onnistuu johtopaikkansa pitämään, olisi voitto ensimmäinen aikuisten kilpailuissa. Lähin uhkaaja Minna Vuorenpää on kolmen lyönnin päässä yhteistuloksessa +5. Seuraava pelaaja löytyy tuloksesta +11 jossa majailee Elina Nummenpää.

Mikael Salminen sai paikan MM-joukkueeseen Mikael

Suomen edustajat miesten ja naisten MM-kisoihin on lyöty lukkoon. Maajoukkueen päävalmentaja Staffan Johansson nimesi Argentiinaan pelaajansa harkinnan perusteella. Suomea lähtee kisoihin edustamaan seuraavat kokoonpanot: Miehet: Kalle Samooja Tapio Pulkkanen Mikael Salminen varalla: Toni Hakula Naiset: Noora Tamminen Linda Henrikson Sanna Nuutinen varalla: Elina Nummenpää

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje