21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Ursula Wikström yhdeksänneksi Sveitsissä

Ursula Wikström on Sveitsissä hyvin kuvassa mukana avauskierroksen jälkeen.

Ursula Wickströn Rankka sade keskeytti Sveitsissä pelatun naisten Eurooppa Tourin osakilpailun, Deutsche Bank Ladies Swiss Openin. Jo eilen alkanut sade pehmitti Gerre Losonen kentän pelaamattomaan kuntoon ja sunnuntain päätöskierros jouduttiin peruuttamaan. Näin kolmannen kierroksen tulosten jäädessä voimaan sijoittui Ursula Wikström kisassa hienosti sijalle yhdeksän, jonka hän jakoi yhdessä Belgian Ellen Smetsin kanssa. Tämä tiesi myös sitä, että Wikström nappasi kauden ensimmäisen top ten sijoituksensa. Sijoitus on Wikströmin uran kolmanneksi paras Euroopan Tourilla. Wikströmin yhteistulos oli 208 (68, 70 ja 70, -8). Viime vuonna Wikström oli tässä samassa kilpailussa kahdeksas, joten Sveitsi kuuluu Suomen osakilpailun ohella Ursulan suosikkeihin. Paras sijoitus on edelleen vuoden 2005 Finnair Mastersin kakkostila. Kilpailun ylivoimaiseen voittoon yhteistuloksella 194 (-1) pelasi maailmanlistan kolmonen, Norjan Suzann Pettersen. Kolmen kierroksen aikana yhden bogin (-1), yhden eaglen (-2) ja peräti 21 birdietä (-1) tehtaillut norjalainen jätti toiseksi tulleen Korean Amy Yangin (200, -16) kuuden lyönnin päähän. Pettersenin tulos on samalla kiertuehistorian toiseksi paras kolmen kierroksen voittotulos. Toinen kilpailuun startannut suomalainen, Kaisa Ruuttila päätyi lopulta sijalle 37 yhteistuloksellaan 215 (-1). Ladies Swiss Open on palkintorahassa mitattuna kauden kolmanneksi suurin kilpailu. Wikström kuittasi yhdeksännestä sijastaan reilut 11.000 euroa, ja Ruuttilakin lähes 4.000 euroa. Kiertueen rahalistalla suomalaiset kohensivat asemiaan. Ursula Wikström nousi sijalta 43 sijalle 25 (tienestit 17.463€) ja Kaisa Ruuttila harppasi kauden ensimmäisten palkinto eurojensa myötä peräti 46 sijaa ylöspäin sijalle 86 (3.765€). Kolmas kiertueella pelaava Hanna-Leena Salonen löytyy listalta sijalta 100 (2.850€). ”Kyllähän se tietysti vähän harmittaa, kun kaikkia rundeja ei päästy nyt pelaamaan, mutta onhan tuo sijoitus nyt kuitenkin ihan ok. Enemmän olen kuitenkin tyytyväinen siihen, että peli alkaa nyt olla paljon parempaa ja tasaisempaa kuin kauden alussa”, totesi Wikström. Seuraavaksi kiertue siirtyy Saksaan, jossa jo ensi viikolla pelataan Saksan mestaruudesta. ”Tämän päivän hyvä pelaamatta jäänyt kierros siirtyi nyt Saksaan. Täytyy vaan toivoa, että Seppo Räty oli väärässä ja saan Saksasta paremman kuvan, kuin mitä hän siitä aikoinaan tuumi”, totesi Wikström pilke silmäkulmassaan.

Suzann Pettersen omilla luvuillaan, Wikstr&#246,m jatkaa yhdeks&#228,nten&#228,

Norjan Suzann Pettersen jyrää kohti voittoa Sveitsissä. &copy Getty Images Kilpailun voitto näyttää jo ratkenneen, sillä sitä kahden kierroksen jälkeen johtanut Norjan Suzann Pettersen jatkaa hurjaa menoaan. Maailmanlistan kolmonen kasvatti 64 lyönnin kierroksellaan eron toisena olevaan Korean Amy Yangiin jo kuuteen lyöntiin. Pettersenin yhteistulos 194 alittaa kilpailua isännöivän Gerre Losonen kentän parin jo peräti 22 lyönnillä. Toinen kilpailuun startannut suomalainen, Kaisa Ruuttila pelasi lauantaia tuloksen 71 (-1) ja jatkaa päätöspäivään sijalta 37 yhteistuloksellaan 215 (-1). Päivän parhaasta kierrostuloksesta vastasi kuitenkin ranskan Gwladys Nocera, joka tehtaili uudeksi kenttäennätykseksi 62 lyöntiä. Kiertueella on pelattu tätä pienempi kierrostulos vain kerran; Walesissa vuonna 2005 Kirsty Tailorin tuloskorttiin kirjoitettiin numerot 61. 62 lyönnin kerroksiakaan ei Tourin historiasta löydy kuin neljä. Yksi niistä on Minea Blomqvistin vuoden 2004 British Openissa pelaama. – ”Alkukierros oli tänään aikamoista vuoristorataa. Onneksi sain kuitenkin pidettyä pelin hengissä”, totesi lauantain kierroksellaan 10 parin lisäksi viisi birdietä (-1) ja kolme bogia (+1) tehnyt Wikström. Kilpailuun uuden putterinsa kanssa lähtenyt Wikström onnistui puteissaan kahdella ensimmäisellä kierroksella erinomaisesti, mutta tänään viheriöpeli ei sujunut aivan yhtä mallikkaasti. – ”Puttipeli oli tänään jostain syystä aika varovaista, mutta lyönti sen sijaan tuntui toimivan moitteettomasti”. Samaa kertovat myös tilastot, sillä putteja Wikströmille kertyi kierroksella 32, kun taas lähestymislyönnit osuivat viheriöille lähes 90% tarkkuudella. – ”Koko kierroksen ajan tuli vettä, mutta onneksi kenttä kuitenkin pysyi ihan pelattavassa kunnossa. Pelaamista sade ei oikeastaan haitannut ja onneksi ei olla sokerista. Tästä on hyvä jatkaa huomiselle, päätti sunnuntaina kauden parasta sijoitusta hakemaan lähtevä Wikström hyväntuulisena.

Ursula Wikstr&#246,m aloitti mainiosti Sveitsiss&#228,, my&#246,s Ruuttila jatkoon

Suzann Pettersen otti komentopaikan Sveitsissä. &copy Getty Images Ursula Wikström on aloittanut Sveitsissä pelattavan Eurooppa Tourin osakilpailun, Deutsche Bank Ladies Swiss Openin, mainiosti. Kun kilpailu on puolivälissä, löytyy Wikström hienosti sijalta 10 kahden kierroksen yhteistuloksellaan 138 (-6). Kilpailua johtaa ylivoimaisesti 130 (-14) maailmanlistalla kolmantena oleva Norjan Suzann Pettersen. Ero toisena olevaan Korean Amy Yangiin (135, -9) on jo viisi lyöntiä. Kolmantena golfaa Englannin Lisa Hall. Myös toinen kilpailuun startannut suomalainen, Kaisa Ruuttila, selvisi viikonlopun kierroksille paria sivuavalla tuloksellaan 144. Tulosta uudella putterilla ”Otin kisaan käyttöön uuden putterin ja se näytti olevan hyvä valita. Varsinkin eilen putit upposivat hyvällä prosentilla”, totesi torstain avauskierroksellaan kuusi birdietä upottanut Wikström. Wikström kiersi kilpailua isännöivän Gerre Losonen kentän torstaina 68 lyönnillä (-4). Perjantaina lyöntejä kirjattiin tuloskorttiin kaksi enemmän. ”Peli on ollut jo pitkään hyvän tuntuista, mutta tulos on antanut odottaa itseään. Nyt tuntuu palikat loksahdelleen kohdalleen, mutta kisa on vasta puolessa välissä” tietää Wikström. ”Nyt vaan huolellista peliä”, kertoo Wikström viikonlopun taktiikastaan. ”Eilen keli oli hyvinkin kosteaa ja tänään taas tuuli alkoi varsinkin viimeisten reikien aikana kiusata aikalailla. Toivotaan, että säät pysyvät kuitenkin suosiollisina koko viikonlopun ajan”, päätti Wikström. Palkintorahaa sunnuntaina päättyvässä kilpailussa jaetaan yhteensä 525.000 euroa, mikä tekee Swiss Openista kauden kolmanneksi rahakkaimman osakilpailun. SM

Rebecca Coakleylla vahva startti Sveitsiss&#228, – Ursula Wikstr&#246,m yhdeks&#228,nten&#228,

27-vuotiaan irlantilaisen takana tulee turvallisen välimatkan päässä seitsemän naisen joukko – Marina Arruti, Ludivine Kreutz, Suzann Pettersen, Lisa Hall, Amy Young, Paula Marti sekä sveitsiläinen amatööri Anais Maggetti, jotka löivät eilen tuloksen 67. ”Otin tänään vain 22 puttia, mutta täytyy muistaa, että puttasin yhdeksällä reiällä viheriön ulkopuolelta ja jossain upotin chipinkin. Hyvältä tuntuu, mutta nähtäväksi jää, mitä perjantai tuo tullessaan. Jos kulkee, niin kulkee, ellei, niin ei se maailmanloppua tarkoita”, Coakley sanoi lehdistötilaisuudessa. Coakley poikkesi maaliskuussa lähipeliguru Dave Pelzin luona Floridassa, tarkoituksenaan kehittää tuon osa-alueen heikkouksiaan. ”Minulla on muutamia muutoksia meneillään lähipelini kanssa. Tässä on joinakin viikkoina tehtävä muutosten kanssa kovasti töitä, ja jos kaikki menee hyvin, niin toivottavasti lisää tällaista on luvassa”, Coakley selitti, viitaten mainioon avauskierrokseensa. Rebecca Coakleyn toistaiseksi paras kausi Euroopan Tourilla on hänen ensimmäisensä, vuonna 2005, jolloin hän sijoittui rankingissa sijalle 29. Tällä kaudella hän on pelannut toistaiseksi viisi kilpailua, sijoittuen rahalistalla 91 tilalle. Hyvin aloitti Sveitsissä myös Suomen Ursula Wikström, jonka peli oli etuysillä varsin hohdokasta, neljän birdien ja viiden par’in muodossa. Takaysillä tahti hieman laantui, mutta score 68 on kaikin puolin hieno suoritus suomalaiselta. Kaisa Ruuttila ei saanut itsestään torstaina parasta irti, pelaten 75. Vammalalaisen suuremmat harmit koituivat väylillä 3-7, joilla hän teki kaikkiaan neljä bogeytä. Ruuttilan sijoitus avauskierroksen jälkeen on T90.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje