9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][9]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Tuomolinista FGMA:n puheenjohtaja, Tuomisesta Vuoden Golfjohtaja

Staffan Tuomolin on FGMA:n uusi puheenjohtaja.

Suomen golfkenttien toimitus- ja toiminnanjohtajien yhdistys FGMA valitsi syyskokouksessaan uudeksi puheenjohtajakseen Staffan Tuomolinin. Nordcenterissä työskentelevä Tuomolin korvaa yhdistyksessä aiemmin nuijankopauttajana toimineen Rauno Pusan Sarfvikista. Vuoden Golfjohtajaksi valittiin puolestaan Master Golfin nokkamies Jaakko Tuominen.

FGMA valitsi syyskokouksessaan yksimielisellä päätöksellä yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi 34-vuotiaan StaffanTuomolinin. Kurk Golfin ja Vuosaari Golfin kautta Nordcenterin toimitusjohtajaksi tänä vuonna siirtyneelle Tuomolinille FGMA:n hallitustyö ei ole vierasta, sillä hän toiminut yhdistyksen varapuheenjohtajana neljä vuotta. Puheenjohtajan nuija siirtyi Tuomolinin hallintaan Sarfvikin Rauno Pusalta.

Hallitukseen valittiin poisjättäytyneiden Pusanja Tuija Laitakarin tilalle Olli-Pekka Nissinen Talmasta ja Esa Meriläinen Nurmijärveltä. FGMA:n hallituksessa jatkavat edelleen Markku Ignatius, EevaEstola, Ilkka Ulander, Mika Nieminen sekä Antti Hiltunen.

Helsingissä pidetyssä syyskokouksessa nimettiin toista kertaa myös Vuoden Golfjohtaja. Titteli myönnettiin tällä kertaa Master Golfin Jaakko Tuomiselle, jonka valinnan perusteluina olivat asiakaslähtöinen ote, positiivinen ja innostava johtamistapa sekä pitkän kokemuksen tuoma tietotaito golfalalla.

Syyskokouksen ohella pidetyssä seminaarissa keskityttiin golfkentän johtamiseen niin taloudellisesta kuin ympäristönäkökulmasta. Kim Salmirinne esitteli Aalto yliopiston kauppakorkeakouluun tekemänsä opinnäytetyön, jossa hän selvitti golfkentille parhaat taloudelliset mittarit.

Seminaariväki sai tutustua myös ympäristöteemaan Habitecin Mika Nurmisen sekä Talin Ilkka Ulanderin johdolla. Nurminen kertoi golfkenttien kestävästä kehityksestä, sekä siitä mitä se tarkoittaa kentänhoidolle, ja miten siihen päästään. Ulander puolestaan kävi läpi Suomen Golfliiton ympäristöjärjestelmään hakeutumisen sekä kansainvälisen GEO-sertifikaatin hakemisen kotimaisen ympäristöjärjestelmän käyttöönoton jälkeen. Ensimmäinen kotimainen kenttä, joka GEO-sertifikaatin on saanut, on Hirsala Golf.

Yksi keskeisistä FGMA:n tavoitteista on tukea jäsenistönsä kouluttautumista usealla eri rintamalla. Seminaarin päätökseksi kuultiin terveisiä niin toiselta Golfjohtajakurssilta, kansainvälisestä Business Management Institute -seminaarista Irlannista kuin Haagin hotellikoulun nettikurssiltakin. Usea golfjohtaja on tarttunut näihin eri koulutusmahdollisuuksiin, ja palaute varsinkin kansainvälisistä kursseista on ollut erittäin positiivista.

Lähde: FGMA, tiedotus

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje