18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Torniossa kenttä kiinni tulvan takia, mutta pahimmalta ehkä vältytään

Tornio Golfin tulvavalleja vuodelta 2018.

Tornionjoen tulvatilanne on täyttänyt kotimaan uutiskatsaukset viimepäivinä. Tulvatilanne on poikkeuksellisen paha jopa paikallisella mittapuulla tarkasteltuna, ja tornionjokivarressa on sentään monenlaista nähty.

Vedenpinta on käynyt edellisen kerran yhtä korkealla 55 vuotta sitten. Yli äyräidensä tulviva vesi on puskenut jo tiensä kellareihin ja piharakennuksiin, ja monin paikoin kauppareissut hoidetaan nyt kanootilla tai suotuveneellä.

Myös Tornio Golfissa tulvaan on varauduttu. Kenttä avattiin lauantaina 20. toukokuuta, mutta se ehti olla auki vain muutaman päivän ennen kuin se suljettiin varotoimena. Pelkona nimittäin on, että vesi puskee jostain kohtaa tulvavallien yli tai läpi ja vyöryy golfkentälle.

Tornion kentälle rakennettiin tulvavalli jo vuonna 1991. Normivuosina se riitti, mutta vuoden 2018 ennätystulvien aikaan elettiin veitsen terällä. Sen jälkeen valleja on korotettu ja paranneltu.

Tämänhetkisen ennusteen mukaan tulva on saavuttanut huippunsa. Vesi pysyttelee korkealla vielä päivän–pari, jonka jälkeen sen pinta alkaa laskea. Siihen saakka Torniossa, myös golfkentällä, pidätellään hengitystä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje