11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Tigerin tähtäimessä Grand Slam

Retief Goosen on noussut viimeisen 10 kuukauden aikana maailman golfeliittiin © Getty Images

Kohden Grand Slamia? <a href=Tiger Woodsin seuraava suuri haaste on US Open. &copy Getty Images">Tiger Woodsin uran seitsemäs Major-voitto tuli näennäisen vaivattomasti ilman viimeisten reikien suurta jännitettä. Woods astelee kauden toisen voittonsa jälkeen omilla luvuillaan niin World Rankingilla, rahalistalla kuin Major-voittojen määrässäkin nykypelaajista. Varsin luonnollista on sekin, että Mastersin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Woods ilmoitti tavoitteekseen kaikkien neljän Major-turnauksen voittamisen kaudella 2002. -Olen voittanut ne jo kertaalleen peräkkäin ( 2000-2001). Majorien voittaminen samana vuonna olisi taas hieman erilaista ja uutta, se on tavoitteeni kaudelle, Woods julisti Augustassa. Ammattilaisaikanaan Woods on voittanut kuudella yrittämällä kolmasti US Mastersin, muut kolme Majoria hän on pelannut yhteensä 15 kertaa ja voittanut niistä neljä. PGA:n kannua Tiger on heilutellut kahdesti, US Openin ja British Openin ykköstilaa hän on juhlinut molempia kerran. World Rankingilla Tiger karkasi entistä kauemmaksi haastajiltaan, joista lähimpänä on Phil Mickelson. Woods on ollut jo lähes kolme vuotta listan ykkösenä eikä todellista uhkaajaa tunnu ilmestyvän. Greg Normanin valtakausi kesti pisimmillään 96 viikkoa. WR:n kärkikymmenikössä ei suuria muutoksia tapahtunut. Irlannin Padraig Harrington nousi kolme sijaa ja on nyt yhdeksäs, ensimmäistä kertaa kymmenen joukossa urallaan. Harrington johti Mastersia ensimmäisen kierroksen aikana, piti paikkansa kärjen tuntumassa loppuun asti ja oli kuudes.

Vijay Singhin kantap&auml,&auml, kaipaa lepoa

Kantapää on kipeä ja kaipaa lepoa. Vijay Singh saa ehkä muutenkin tarvitsemaansa lepoa runsaan kilpailemisen jälkeen &copy Getty ImagesHienon alkukauden pelannut Vijay Singh vetäytyy ainakin kolmen viikon ajaksi kilpakentiltä. US Mastersissa seitsemänneksi sijoittuneen Singhin kantapäässä on tulehdus joka kaipaa aika-ajoin lepoa. Singh joutuu jättämään Intiassa järjestettävän kutsukilpailun väliin, koko tapahtuma siirrettiin hamaan tulevaisuuteen fijiläisen ilmoitettua poisjäännistään. -Valitettavaa, olin odottanut Intian matkaa kovasti. Kilpailun lisäksi meidän piti vaimoni kanssa tutustua Intiaan ja sen kulttuuriin, Singh valitteli julkilausumassaan. Vijay Singh sijoittui viimekaudella useammin kuin kukaan muu kilpailuissa kymmenen joukkoon. ET:lla hän onnistui voittamaan kahdesti, PGA Tourilla Singh katkaisi lähes kahden vuoden voitottoman jaksonsa vasta juuri ennen Mastersia. Tämänvuotisella rahalistalla hän on viidentenä yli 1,5 miljoonan taalan ansioillaan. Singh on pelannut PGA Tourilla 11 kilpailua, enemmän kuin useimmat kilpakumppaninsa.

Nick Faldo odottaa kutsua US Openiin

Kolahtaako Nick Faldon postiluukkuun kutsu US Openiin?  &copy Getty ImagesNick Faldo ei ole luovuttanut. 44-vuotias kuusinkertainen Major-voittaja sijoittui hienosti 14:ksi Mastersissa, eroa Tiger Woodsiin oli kuitenkin 11 lyöntiä. Faldon edellisestä ykköstilasta PGA Tourilla on aikaa jo yli viisi vuotta, englantilainen voitti Los Angeles Openin helmikuussa 1997. Viimeisen US Mastersin voiton (1996) jälkeen menestys on hiipunut, ja vain harva jaksaa uskoa mestarin paluuseen. Faldo itsekin on ollut lausunnoissaan hapuilevainen, välillä hän uskoo vahvasti uuteen nousuun, toisinaan taas päästelee suustaan kommentteja joissa tunnustaa olevansa liian kaukana kärjen takana. US Mastersin hieno esitys pidennetyllä kentällä valoi Faldoon uutta uskoa. Nyt hän toivoo saavansa erikoiskutsun kesäkuussa järjestettävään kilpailuun, jo aiemmin talvella kolminkertainen kisan ykkönen, jo 56-vuotias Senior Tourin kuningas Hale Irwin sai postin mukana tervetulotoivotuken Bethpagen kentällä New Yorkissa pidettävään kisaan. -Toivon että tämä näyttö vakuuttaa USGA:n päättäjät, uskon pystyväni vielä nykykuntoani parempaan suoritukseen mikäli pääsen mukaan, Faldo viestitti asiasta päättäville. US Open on ollut eurooppalaisille vaikea kilpailu. Tony Jacklin voitti vuonna 1970 seitsemän lyönnin erolla seuraavaan, tuon jälkeen ei voittopokaalia ole Atlantin yli Eurooppaan lennätettykään. Nick Faldon saldo kisasta on erinomainen, hän oli uusimassa voitosta 1988 jolloin Curtis Strange oli paras. 1990 Faldo oli kolmas, 1992 neljäs ja Pebble Beachin kisassa juhlavuonna 2000 seitsemäs.

Retief Goosen ET:n rahalistan k&auml,rjess&auml,

Lähes sadunomaista on ollut Retief Goosenin nopea nousu maailman golfhuipulle. US Mastersin kakkonen Retief Goosen on pelannut vakuuttavasti viimeisen 10 kuukauden aikana. Viimevuonna hän oli Augustasssa sijaluvulla 67:s, eikä suuria ennusmerkkejä läpimurrosta huipulle ollut näkyvissä. Goosen oli muutamaan voittoon pystynyt taitavaksi luonnehdittu rivimies, muttei missään nimessä suuri tähti. Jo kaksi kuukautta myöhemmin Goosen voitti uusinnassa Mark Brooksin ja vei US Openin pokaalin itselleen. Ensimmäisen Majorinsa jälkeen Goosen voitti myös Skotlannissa, Belgiassa ja marraskuussa World Cupin Japanissa yhdessä Ernie Elsin kanssa. ET:n rahalistan kuninkuus oli melkoinen yllätys. Kuluvalla kaudella Goosen murskasi vastustajansa Australiassa johtaen kolmen kierroksen jälkeen 13:lla lyönnillä!!!. Ykköstilat hän kuittasi myös kotimaastaan Etelä-Afrikasta sekä BellSouth Classicista Georgiasta. Toinen tila Tiger Woodsin vanavedessä Augustassa vakuutti viimeisetkin epäilijät. 32-vuotias Goosen nousi jo neljänneksi World Rankingilla, lähes 700.000 euron suuruinen palkintoshekki vei myöskin Euroopan rahalistan kärkeen. ET:lla Goosen on pelannut neljä lyöntipelikisaa, saldo on mahtava. Voitto, kaksi kakkostilaa sekä viides tila. Goosen on ilmoittanut pelaavansa enimmäkseen PGA Touria, ja hänen pysymisensä ET:n listan kärjessä vaatisikin huimaa menestystä Majoreissa sekä World Tourin kisoissa. Alkukausi on ollut mahtava, puheen kääntyessä US Openin Augustan jälkeen Goosen sysäsi paineet Woodsille. -Hän pelasi mahtavasti Masterissa, ja kun tiedämme miten vähän Tiger parhaimmillaan tekee virheitä, on hänen kukistamisensa todella vaikeaa. Muutaman vuoden kuluttua Woods nousee jopa ohi Jack Nicklauksen kaikkien aikojen merkittävimmäksi golfariksi, muotoili vaatimaton Goosen suitsutuksensa kukistajalleen. ET:n rahalistan kärkikolmikko on Goosen, Ernie Els sekä Jose-Maria Olazabal. Kukin näistä pelaa enimmäkseen PGA Touria ja on myös avannut voittotilinsä.

Euroopan Tourin rahalista

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje