16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Tiger Woodsin ex-tyttöystävä nosti miljoonakanteen, joka on saamassa rumia piirteitä

Erica Herman ja Tiger Woods seurasivat Serena Williamsin ottelua US Open -turnauksessa elokuussa 2022 New Yorkissa. Kuva: Getty Images

Herman esittää Woodsia vastaan syytöksiä myös seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Tiger Woodsin ja hänen pitkäaikaisen tyttöystävänsä Erica Hermanin ero on kääntymässä sotkuiseksi. Pariskunta oli yhdessä vuodesta 2017 asti, ja Woodsin kuntouttaessa itseään vakavan auto-onnettomuutensa jälkeen viime vuonna, Herman tiettävästi keskittyi täysin Woodsin tukemiseen.

Silti loppuvuonna 2022 pariskunnan tiet erosivat. Likapyykiltä ei säästytty.

Herman jätti lokakuussa 2022 oikeuteen kanteen, jossa hän vaatii 30 miljoonan dollarin korvauksia. Keskiössä on suullinen sopimus, joka Hermanin mukaan takasi hänelle oikeuden asua Woodsin Floridan kodissa.

Kun nainen eron jälkeen palasi lyhyeltä lomareissulta asunnolle, joka Floridalle tyypilliseen tapaan sijaitsee vartioidulla alueella, häntä ei päästetty sisään.

Tämän jälkeen alueen vartijat kohtelivat kaltoin Hermanin omaisuutta ja esittivät räävittömiä arvuutteluja siitä, miten nainen oli saanut haltuunsa noin 40 000 dollarin käteisvarat, jotka hänellä oman kertoman mukaan asunnolla oli.

Kun oikeudessa lokakuussa kysyttiin, liittyykö syytöksiin seksuaalista hyväksikäyttöä tai häirintää, Herman vastasi kieltävästi. Tammikuussa 2023 oikeudelle jätetyissä uusissa syytöksissä Herman vastaa samaan kysymykseen kuitenkin myöntävästi. Tarkemmin syytöksiä ei yksilöidä.

Seksuaalinen häirintä tai hyväksikäyttö on kuitenkin avainroolissa sikäli, että Herman on allekirjoittanut Woodsin kanssa vaikenemissopimuksen jo seurustelusuhteen alussa. Hän haluaa kuitenkin oikeuden mitätöivän sopimuksen. Se on mahdollista, mikäli asiaan liittyy epäilyjä seksuaalisesta häirinnästä tai hyväksikäytöstä.

Woodsin puoli on pyrkinyt sovittelemaan asiaa. Sen mukaan Herman oli oikeutettu asumaan Woodsin asunnossa, kun suhde oli hengissä, mutta suhteen päätyttyä oli heidän mukaansa luonnollista, ettei naisella enää ollut pääsyä asunnolle. Hermanin mukaan suullinen sopimus oli voimassa, ja se takasi hänelle oikeuden asua asunnolla viedä viiden vuoden ajan. Herman perustaa kanteensa siihen, että suullisen sopimuksen rikkominen rikkoo Floridan vuokralakeja vastaan.

Jos asiaa alun perin onkin pyritty viemään eteenpäin sovittelun kautta, ei Herman enää ole halukas tähän, vaan hän vaatii asian viemistä oikeuden päätettäväksi.

Woods ei ole kommentoinut asiaa.

Herman, 39, työskenteli Woodsin, 47, omistamassa ravintolassa johtajana ennen suhdettaan golftähteen. Hän on vältellyt julkisuutta, eikä hän esimerkiksi ole lainkaan sosiaalisessa mediassa. Erilaisissa tapahtumissa pariskunta on kuitenkin nähty usein yhdessä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)

    Chip Greenside says:

    Jaa, että pitäisi saada asua vielä erottuaankin entisen miesystävän asunnossa. Kyllähän se, että ei enää saa, on jo 30:n miljoonan vahinko. Kyllä näitä ahneita näyttää maailmaan riittävän.

    Bryson says:

    Floridassa on kyllä paljon ns. Gated Communities” mut ei sitä mitenkään tyypilliseksi voi nimetä. Tigerin Jupiterin talo ei ole Gated Community. Niillä nurkilla käydessämme ajelimme sitä pikku tietä, minkä varrella se talo on. Ei mitään portteja edes hänen talolleen vievällä sisäänkäynnillä. Yleensä vain vieraat pysäytetään porteilla ja asukkaat ajavat suoraan sisään.