[6][5]

Tiger Woods jyräsi seitsemänteen perättäiseen voittoon San Diegossa

Tiger Woods piti lopussa muut vaivatta takanaan Torrey Pinesissa © Getty Images

Torrey Pinesin kilpailu meni kuin käsikirjoituksen mukaan, alkupäivinä haastajat olivat otsikoissa ja tuloslistalla Tigerin edellä, lopussa mestari tuli ja korjasi potin. Tiger Woods joutui venymään tutulla kentällä melkoisesti ennenkuin viimeinenkin uhkaaja, Andrew Buckle kukistui. Viimeiseen päivään Woods lähti kaksi lyöntiä kärkeä jäljessä, kahden kierroksen jälkeen eroa oli peräti seitsemän lyöntiä tuolloin johtopaikkaa piti Brandt Snedeker. Viimeisellä kierroksella edellämainittujen lisäksi Woodsin edellä oli pitkään myös Jeff Quinney. Nämä kolme keltanokkaa ovat pelanneet yhteensä alle 40 PGA Tourin kisaa, kokemuksen ja kovuuden puute ratkaisuhetkillä käänsi kisan Tigerille. Woods paransi tulostaan kolmella South Coursella pelaamallaan kierroksella loppua kohden (72-69-66), vahvuutensa hän osoitti hyvällä lähipelillä, pelastamalla paréja loistavilla pitcheilä, bunkkerilyönneillä sekä puteilla 2-5 metrin matkoilta. Nuoret haastajat sortuivat yksi toisensa jälkeen pitkällä ja kapealla kentällä virheisiin jotka Woods vältti. -Teimme paljon työtä Hank Haneyn kanssa tauon aikana ja lyöntini toimi varsin hyvin. Alkupäivinä tuli huonojakin suorituksia mutta kokonaisuuteen olen tyytyväinen, Woods iloitsi heti kisan jälkeen antamassaan haastattelussa. Tigerille voitto oli seitsemäs perättäinen PGA Tourin kisoissa, vain Byron Nelson on 1940-luvulla yltänyt enempään ( 11 perättäistä). Kokonaisvoittojen määrä PGA Tourilla on jo 55, Woodsille viides ykköstila samassa kisassa on sekin uusi rajapyykki. Hän lentää alkuviikosta Dubaihin jossa puolustaa viimevuotista voittoaan. Tiger on sitoutunut kenttäprojektiensa vuoksi pelaamaan Dubaissa tulevina vuosina useamminkin, PGA Tourin seuraavasta kisastaan hän ei antanut vielä varmaa lupausta, oletettavasti mestari pelaa jo puolentoista viikon päästä Los Angelesissa, viimeistään reikäpelimestáruudessa helmikuun lopulla. Charles Howell III nousi toiseksi, hän pelasi samassa ryhmässä Tigerin kanssa ja ennen päätösreikää eroa oli vain kaksi lyöntiä. Howell otti kuitenkin kolme puttia lyötyään par-viitosen kahdella päälle, Woodsille jäi helppo tehtävä voittonsa varmistamiseksi. Howellille kakkostila oli jo uran kymmenes ja kauden toinen, voittoja on vain yksi joten hänen päällään alkaa pian leijua ikuisen kakkosen leima. Vijay Singh ei saanut peliin missään vaiheessa otetta, kauden avauskisan voittanut Singh oli 39:s. Phil Mickelsonin sijoitus oli 51:s, avauskisassa 45:s. Poikkeuksetta alkukaudesta loistavasti pelannut vasuri ei ole kertaakaan aloittanut vuottaan näin vaatimattomilla peleillä.