9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

The Dubliner Challenge Haastrupin heiniä, Karjalainen paras suomalainen

Toni Karjalaisen alkuvuosi on ollut varsin takkuinen.

Toni Karjalainen oli Göteborgissa paras suomalainen. Haastrup ratkaisi pelin edukseen tehtyään sunnuntaina neljä birdietä Hill´sin kentän ulosmenossa. Lyönnillä hävinnyt Belgian Benjamin Miarka teki kaksi birdietä loppuun eikä päässyt hiillostamaan Haastrupia sen koommin kierroksen edetessä. Haastrup pelasi viimeisen kierroksensa 68 lyönnillä päätyen lopputulokseen seitsemän alle par’in. Isäntämaan Gustav Andersson hävisi tanskalaiselle neljä lyöntiä ollen kolmas. 22 400 euron palkintosumma nosti Haastrupin kiertueen ansiolistalla sijalle 17, kun kauden päätteeksi Challenge Tourin 20 parasta saavat suoran paikan ensi kaudeksi Euroopan Tourille. ”Asetin kauden alussa tavoitteekseni olla listan 80. parhaan joukossa, mutta nyt top-20 on tähtäimeni”, Haastrup sanoi. Viimeiselle kierrokselle jaetulta kuudennelta tilalta lähtenyt Toni Karjalainen (+3) pelasi eilen 74 ja putosi lopputuloksissa sijalle T20. Muut suomalaiset: T28. Thomas Sundström, +5 T34. Tuomas Tuovinen, +6 Marko Kuivasaari (8.9.2008)

Harris ja Haastrup johtavat joukkoja G&#246,teborgissa, Karjalainen hyviss&#228, asemissa

Thomas Sundström hakee menestystä Challenge Tourilta. &copy Getty Images Karjalainen pystyi perjantaina parantamaan tulostaan eilisestä kaksi lyöntiä ja kohenteli päivän päätteeksi sijoitustaan roppakaupalla. Matkaa kärkeen lappeenrantalaisella on kilpailun puolivälissä neljä lyöntiä. Tasapainoisella kierroksellaan Karjalainen teki kuusi birdietä, mutta varmasti jotain jäi Tonille hampaankoloon 15. reiän tuplabogeystä. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa tuleville ratkaisukierroksile. Myös Thomas Sundström nosti perjantaina osakkeitaan pelaamalla Hills’in haasteellisen kentän par’issa. Sijalta 17 Sundströmilla on kuuden joukkoon matkaa vain kaksi lyöntiä. Kolmas jatkopaikan lunastanut suomalainen oli Tuomas Tuovinen (+5), joka löytyy sijalta T40. Muista suomalaisista Panu Kylliäinen (+9) sekä Joachim Altonen (+20) eivät selvittäneet cut’ia. Kilpailun kärjessä ovat Englannin 22-vuotias Rob Harris sekä 24-vuotias tanskalainen Mark Haastrup tuloksellaan -4. Heidän lisäkseen vain kolmantena oleva isäntämaan Erik Algulin (-3) ja neljättä sijaa jakavat Argentiinan Pablo Del Grosso (-2) sekä Saksan Benjamin Miarka ovat tällä hetkellä kokonaistilanteessa alle par’in. Mainittakoon, että Saksan kokenut Tino Schuster koki toisella kierroksella melkoisen romahduksen, oltuaan kolmen reiän jälkeen kierrostaan jo kymmenen yli par’in. 85 lyönnin kierroksellaan Schuster lunasti luonnollisesti itselleen paraatipaikan laulukuorossa. Marko Kuivasaari (5.9.2008)

Suomalaisilla vaisu avaus Challenge Tourilla

Thomas Sundström hakee menestystä Challenge Tourilta. &copy Getty Images Komeaksi kehuttu Hills Golf otti luulot pois Challenge Tourin pelaajilta, sillä vain 10 pelaajaa alitti parin. Parhaiten aloitti Englannin Rob Harris pelaten kolme alle parin 68. Suomalaisia on mukana viisi, näistä Tuomas Tuovinen, Toni Karjalainen ja Thomas Sundström jakavat 26:tta sijaa tuloksella 73 (+2). Panu Kylliäisen tulos oli 76 (+5) ja varsin epätasaiset ysit (47+35!) pelanneen Joachim Altosen 82 (+11). Hills Golfin etuysi vaikuttaa erittäin haastavalta, sillä mm. Ruotsin Daniel Lindgren käytti siihen peräti 50 lyöntiä! Takaysin Lindgren pelasikin sitten paineitta hienosti 33 lyönnillä. Karjalaisella on suomalaisista eniten pelissä. Sijoitus kympin sakkiin toisi paikan ensi viikon rahakkaaseen Kiinan CT kisaan. Kymmenenteen sijaan on tällä hetkellä matkaa vain kolme lyöntiä joten kaikki on mahdollista. -SM-

Annika S&#246,renstam t&#228,hditt&#228,&#228, Tanskan LET kisaa

Annika Sörenstam huudattaa tanskalaisyleisöä Simons Golf Klubbilla &copy Getty ImagesAnnika Sörenstam pelaa viimeisen kilpailunsa Euroopan maaperällä viikonloppuna Tanskassa. 88 kertaa ympäri maailman voittanut Sörenstam on melkoinen yllästysvieras kisassa, hän ei ole koskaan aiemmin pelannut ammattilaisena naapurimaassaan. -Iben Tinning puhui minulle asiasta jo viimevuonna Dubain kisan aikana, hänen ansiotaan tämä osallistuminen on, Sörenstam siirsi kunniaa Solheim Cupissakin esiintyneelle Tinningille. Aikatauluun Nykredit Masters sopi Sörenstamille mainiosti, LPGA Tourilla on taukoa. Maailmanlistan nykyinen kakkonen on käytännössä jäähyväiskiertueellaan, Euroopassa hän pelasi kauden mittaan myös Ranskassa, Englannissa sekä kotimaassaan Ruotsissa. LPGA Tourilla riittää vielä varmasti haasteita. Annika Sörenstam haluaa lähteä arvolleen sopivasti, menestyen myös viimeisissä taistoissa. USA:n lisäksi Tourilla on kisoja vielä myös Kiinassa, Koreassa, Japanissa ja Meksikossa. Kauden päättää Tour Championships jossa voittaja kuittaa miljoona taalaa. Kohden uusia korkeuksia! Rory McIlroy on sunnuntain takaa-ajettu &copy Getty ImagesRahan takia Sörenstam ei ole Tanskassa, mutta selvästikin hän haluaa olla monessa paikassa esillä, ura golfin parissa kentänsuunnittelijana ja muissa busineksissa on vasta alkumetreillään. Osoituksena tästä on sekin, että Sörenstam osallistuu myös Kiinassa 200.000 euron kokonaispotin kisaan myöhemmin syksyllä. Tanskassa hän on emäntämaan pelaajien ohella suosikki. Kun kierroksia on vain kolme ja kenttä Sörenstamille tuntematon, mutta erittäin arvostettu ( Simons Golf Klubb), ei menestys tule pelkästään vanhoilla meriiteillä. Suomalaisista ovat mukana Talissa loistanut Ursula Wikström, Kaisa Ruuttila sekä viimevuotisessa Tanskan kisassa 15:ksi sijoittunut Hanna-Leena Salonen. Voittoa puolustaa Englannin Lisa Hall Sörenstamin ura päättyy joulukuun puolivälissä Dubaissa pelattavaan kisaan.

Toni Karjalainen suomalaistoivona G&#246,teborgissa

Göteborgissa pelataan kuluvalla kaudella paitsi CT:n kilpailu, myös naisten ET:n kisa jossa palkintosumma on 60.000 euroa suurempi. Toni Karjalainen, Joachim Altonen, Thomas Sundström ja Tuomas Tuovinen ovat suomalaisedustajat. Suurimmat toiveet, jossain määrin paineetkin kohdistuvat Karjalaiseen, joka ei ole saanut peliään kulkemaan toivotulla tavalla. Karjalainen on rahalistalla vasta 116:s. Konrasti on suuri kun muistetaan, että hän oli tulokaskaudellaan 2005 heti listan 20: ja pörhälsi suoraan seuraavaksi kaudeksi ET:lle jossa visiitti jäi vuoden mittaiseksi. CT:lla rahalistan sijoitukset ovat olleet 20:s, 59:s, 67:s ja nyt siis 116:s. Mieli tekee Karjalaisellekin ET:lle, mutta näillä esityksillä karsinnoissa saattaa tulla eteen myös se tilanne, että kunnon kategoria kakkostourillekin pitäisi varmistaa. Otteita on leimannut ailahtelevaisuus, tavallistakin enemmän. Potentiaalia on varmasti, tästä oivana esimerkkinä johtopaikka Itävallan kilpailussa avauskierroksen jälkeen tuloksella 63. Ruotsin kisassa on luonnollisesti paljon skandinaaveja mukana, palkintopotissa on minimimäärää euroja, 140.000. Toni Karjalainen on ilmoittautunut myös Kiinan 500.000 euron kisaan mukaan. Nykyinen kategoria ei riitä, sijoittumalla kymmenen joukkoon kovasti kehutulla uudenkarhealla Hillsin kentällä paikka aukeaisi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje