11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][29]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Tässäkö LIVin seuraava kaappaus?

Huhut ovat viemässä Adrian Meronkia vahvasti LIV-kiertueelle. Kuva: Getty Images

Vuoden pelaajaksi DP World Tourilla valittu Adrian Meronk on livahtamassa sauditaustaiselle kiertueelle.

Adrian Meronk on tekemässä pikapuoliin Yhdysvaltain kiertueella kyseenalaista historiaa. Nimittäin puolalainen saatetaan asettaa ensi viikon perjantaina jenkkitourilla kilpailukieltoon, vaikka hän ei ole pelannut vielä ainuttakaan turnausta PGA Tourilla kiertueen jäsenenä.

Mediatietojen mukaan Meronk, 30, olisi allekirjoittanut sopimuksen LIV Golfin kanssa liittymisestä Saudi-Arabian rahoittamalle kiertueelle. PGA Tourilla on voimassa sääntö, jonka mukaan se sulkee LIVillä kilpailleet jäsenensä omien turnaustensa ulkopuolelle.

Pitkänhuiskean pelaajan oli alun perin määrä osallistua tällä viikolla San Diegossa käytävään PGA Tourin kilpailuun, mutta hän vetäytyi Farmers Insurance Openin avauskierrokselta sairastumisen vuoksi. Tämä käynnisti huhumyllyn.

Pian Times ja Sports Illustrated uutisoivat, että Meronk liittyy ensi viikolla LIV-kiertueelle, jonka kausi 2024 starttaa perjantaina 2. helmikuuta Meksikossa alkavalla kilpailulla.

Meronkin kausi DPWT:llä on käynnistynyt mainiosti, sillä koossa on kolme peräkkäistä top 10 -sijoitusta. Viime viikolla tuli kiertueen Rolex-sarjaan kuuluvassa Dubai Desert Classicissa toinen sija, mikä nosti hänet maailmanlistalla ennätyksellisesti 39:nneksi.

Meronk lensi Dubaista alkuviikolla San Diegoon. Hän heräsi Golf Digestin Evin Priestin mukaan hotellihuoneessaan sairaana, mutta Meronkin tiimi ei ollut suostunut kommentoimaan LIV-spekulaatioita millään tavalla.

Samaan joukkueeseen Samoojan kanssa?

Times ja Sport Illustrated kertoivat myöhemmin illalla, että Meronk olisi liittymässä Martin Kaymerin LIVillä kipparoimaan Cleeks-joukkueeseen. Aiemmin on arvioitu, että karsinnoista paikan kiertueelle saanut Kalle Samooja olisi niin ikään yksi tämän joukkueen jäsenistä.

Edelliskausi oli Meronkin osalta täysosuma. Hän voitti DP World Tourilla kolme turnausta ja tuli valituksi kollegoidensa äänestyksessä Vuoden pelaajaksi. Meronk oli kauden kokonaiskisassa neljäs, ja lunasti PGA Tourille kortin, jolla on pääsy myös kiertueen ison potin Signature-kilpailuihin.

Hänen odotettiin oikeutetusti olevan Euroopan joukkueen kapteeni Luke Donaldin villi kortti -listalla syksyn Ryder Cupissa, mutta valinta ei osunut kohdalle.

Pelaajat taisivat näpäyttää Donaldia äänestämällä Meronkin Vuoden pelaajaksi ennen Race to Dubai -rankingin voittanutta Rory McIlroyta. Oliko nyt Meronkin itsensä vuoro olla viimeinen näpäyttäjä karistaessaan yllätyssiirrollaan DP World Tourin pölyt jaloistaan?

Lue seuraavaksi: DPWT:n pelaajat näpäyttivät Ryder Cup -kapteenia äänestämällä Adrian Meronkin vuoden pelaajaksi

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)