11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Tarinagolfin kentällä revitelty moottorikelkoilla – Toimitusjohtaja: ”Seuraavasta tapauksesta teemme rikosilmoituksen”

Tarinaharjulla kelkkareitti on merkitty selkeästi, eikä siltä voi vahingossa poiketa kentän puolelle. Kuva: Tarinagolf

Moottorikelkkailijat aiheuttivat kentällä jo toisen kerran tuhoa muutaman vuoden sisällä.

Siilinjärvellä sijaitseva Tarinagolfin kenttä on joutunut jälleen kelkkaharrastajien aiheuttaman tuhon kohteeksi. Moottorikelkkailijat olivat aiemmin tällä viikolla poistuneet merkityltä reitiltä golfkentän puolelle, josta on seurannut vahinkoa griineille, väylille ja lyöntipaikoille.

”Kentällä ei ole pelkästään ajeltu, vaan kunnolla revitelty maan pintaa myöden. Seuraavasta tapauksesta teemme rikosilmoituksen, ja sen jälkeen kelkkareitti suljetaan”, Tarinagolfin toimitusjohtaja Osmo Ruuska kertoi.

Kameravalvontaa lisäävän kenttäyhtiön toimitusjohtaja kertoo, että kelkkailureitin sulkemiseen tarvitaan maanomistajan lupa.

”Jos maanomistajalle aiheutuu tuhoja sekä liiketoiminnalle vahinkoa, on tällainen toimenpide mahdollinen.”

Samanlaista vahinkoa aiheutettiin muutama vuosi sitten Uusi Tarina -kentällä, jolla kelkkailijat poikkesivat samaan tapaan viralliselta reitiltä ajelemaan hyppyreistä.

Tuoreimmassa tapauksessa ”kohteena” oli Vanha Tarina. Kelkkailijat olivat tulleet keskiviikkona normaalia luvallista kelkkareittiä pitkin, josta sitten poikkesivat kentän puolelle. Ruuska muistutti, että kenttien ruohopinta on talviaikaan erityisen vahingonherkkä kaikenlaisesta tallaamisesta puhumattakaan raskaista moottoriajoneuvoista.

”Tästä syystä myös kaikki golfkentän hiihtoladut kulkevat huoltoteillä ja reuna-alueilla.”

Taringolfin kenttien läpi kulkee Kuopiosta Maaningalle yksi seudun käytetyimmistä moottorikelkkareiteistä.”Olemme olleet yhteydessä asiasta myös Pohjois-Savon Moottorikelkkailijat ry:n johtoon”, Ruuska sanoi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje