11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Talvimasennus helpottaa golfmessuilla

Mikko Korhonen (oik.) joutui tunnnustamaan Kalle Samoojan (kesk.) paremmakseen lähipelikisassa.

Golfmessuilla

Viikonloppuna pidettävien GoExpo-messujen golfosaston kuhina painottui kolmeen selkeään osa-alueeseen: mailojen fittaukseen, matkailuun ja lähipeliratoihin. Kun ovet perjantaina aukesivat, alkoi lyöntipaikoille syntyä jonoa, pelaajat ovat löytäneet nykytekniikan tarjoamat mahdollisuudet.

Mailakauppaa ei enää tehdä mutu-tiedon tai ulkonäön perusteella. Viisasten kivi löytyy sekä maahantuojien että golfliikkeiden osastoilta. Jälleenmyyjistä rangella omat osastonsa on sekä Golf Balancella sekä Peltomäki Golfilla.

”Analysaattori kertoo oikeastaan kaiken olennaisen: mailanpään ja pallon nopeuden, oikean varren jäykkyyden, pallon kierteet ja optimaalisen mailakulman,” kertoo Peltomäki Golfin Ville Rantala. Analyysi kestää noin 15 minuuttia ja perinteisesti viikonlopun aikana fittaukseen syntyy jonoa, mutta jonottaminen kannattaa. Tietokone on lahjomaton ja oman pelin ongelmat saattavat ratketa hetkessä.

”Keskimäärin suomalaisilla pelaajilla on mailoissaan liian jäykät varret,” arvioi Rantala.

Yksi alkavan kauden kiinnostavimmista draivereista on Taylor Maden R11 ja niitäkin pääsee kokeilemaan analysaattorien avulla. Merkki on uudistanut myös mailojensa graafisen ilmeen.

”Valkoinen väri saattaa tuntua rohkealta ratkaisulta, mutta siihen löytyy selkeä peruste. Lyöntipinta on musta, mailan lapa valkoinen ja ruoho vihreää. Nämä selkeät värikontrastit helpottavat tähtäämistä eikä valkoinen mailan lapa heijasta valoa samalla tavalla kuin musta ja kiiltävä pinta,” vakuuttelee Taylor Maden Pekka Palotie.

Valkoinen

Pedantille pelaajalle valkoinen väri saattaa tuoda pientä lisästressiä, kun siitä pitää puunata lika pois.

Taylor Madella kulkee juuri nyt tavallistakin vauhdikkaammin Martin Kaymerin noustua maailmanlistan kärkeen. Valkoista näkyy Toureilla varsni paljon ja tämä näkyy myös harrastajapelaajien kysynnässä.

”Tavaraa on jälleenmyyjillä hyllyillään, mutta meillä on suuri haaste saada sitä lisää. USA:ssa Taylor Maden markkinaosuus draivereissa on jopa 40 prosenttia”, Palotie kertoo markkinaosuudesta joka on varsin kova saavutus.

Liettua uusi tuttavuus

Viron ja Latviankin kentät ovat tulleet mennä vuosina suomalaisille tutuiksi, mutta nyt myös Liettua houkuttelee suomalaispelaajia vahvalla panostuksella. Valtteja on useita: halpuus, lyhyt matka, pari kuukautta pidempi pelikausi ja kentillä on tilaa. Liettuassa on viisi 18-reikäistä kenttää ja kaksi rakenteilla.

Ykköskohde on Le Meridien –hotellin yhteydessä oleva The VGolf Club.

Folke

”Kenttä on samaa tasoa kuin Kytäjä tai Vanajanlinna . Hotelli on taattua Meridien-laatua ja pakettimme on mielestäni houkutteleva, ” vakuuttelee Suomesta kotoisin oleva johtaja Folke Nyberg joka on aiemmin työskennellyt mm. Tukholmam parhaimpiin kenttiin kuuluvassa Kungsängenissa.

Kolmen yöpymisen ja kahden pelikierroksen kokonaisuus pitää sisällään myös aamiaiset, tuloillallisen sekä hotellin kuntosalin ja kylpylän palvelut. Paketin hinta – joka ei sisällä lentoja – on 230 euroa.

Vilnaan pääsee joko Finnairin suoralla lennolla tai Air Balticilla, jolloin välilasku on Riikassa.

”Lähellä on myös kaksi muuta 18-reikäistä klubia: European Centre Golf Club on 20 minuutin ja The Capitals Golf Club 40 minuutin ajomatkan päässä. Uskomme vahvasti siihen, että jo tulevan kauden aikana saamme Suomesta huomattavasti aiempaa enemmän golfturisteja, säestää Irma Urnikyte, VGolfin myyntipäällikkö.

Autorintamalla uutuuksia

Jarmo

Kahden erittäin lämpimän kesän myötä myös kenttien golfautot ovat olleet kovalla käytöllä ja sillekin rintamalle on tarjolla uutuksia. JT Tradingin edustama GoEzgo golfauto on rekisteröity tiekäyttöön, joten sillä voi porhaltaa monissa resorteissa myös kentältä mökille. Uudenkaupungin autotehtaalta tulee puolestaan sähkökäyttöinen Garia, joka taivaltaa yhdellä latauksella 50 kilometriä. Kentästä, säästä ja ajotyylistä riippuen lataus kestää 2-3 kierrosta päivässä.

”Tämä on ensimmäinen autotehtaan tuotantolinjalta tuleva golfauto ja siinä on auton tekniikkaa, joka tulee esiin ajo-ominaisuuksissa, ” kehaisee myyntiyhtiö Green Eaglen Jarmo Mononen.

Garia esiteltiin GoExpo –messuilla, eikä Suomen kentiltä löydy vielä yhtään vastaavaa autoa. Monosen mukaan lumien sulaessa alkaa varsinaisen myyntityö. Auton myyntihinta on selkeästi perinteistä golfautoa kovempi, mutta toisaalta valttina on ympäristöystävällisyys. Mielenkiintoista nähdä, millaisen painoarvon pelaajat näille asioille antavat.

Golfpisteen osastolla tapahtuu

MikkoGolfpisteen ja Golf Digestin osastolla on messukävijöille tarjolla lukuisia erilaisia kilpailuja, klinikoita ja huippuvieraita. Perjantaina mittaa toisistaan ottivat näytösottelussa Euroopan kiertueelle pelioikeuden lunastanut Mikko Korhonen ja Aasian kiertueella aloitteleva Kalle Samooja, jonka läpipelituntuma toi kaksintaistelusta voiton.

Lauantaina yleisö saa seurata maamme lupaavimman junioritähden Albert ”Hippu” Eckhardtin, Toni Karjalaisen ja Matilda Castrenin taidonnäytteitä kello 15.00 käynnistyvässä lähipelikisassa.

Lauantaina ohjelmassa on myös Mika Piltzin opetusklinikka klo 13.30.Jyry Peltomäki perehdyttää puttaamisen saloihin klo 16.30. Sen perään ohjelmassa pituuslyöjä Janos Uotilan show.

Sunnuntaina Piltz pitää klinikkaansa klo 12.00 ja Peltomäki klo 15.00. Uotila on vuorossa klo 13.30.

Jari Jokinen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje