26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Tähtien finaali Pariisissa

Sakari Rautanen, Juuso Ilkka, Panu Palomäki ja Ben Sundholm pitivät Suomen lippua korkealla Peugeot RCZ-Cupin avajaistilaisuudessa.

Sakari Rautanen & Kimmo Kemppi ja Juuso Ilkka & Panu Palomäki viihtyivät paremmin kuin hyvin Peugeot RCZ-Cupin finaalissa Pariisissa.

Suomen merkittävimmän scramblena pelattavan kilpailun, Peugeot RCZ Cupin finaalit voittajaparit matkustivat kansainväliseen finaaliin Pariisiin jossa oli mukana 152 pelaajaa, 76 paria 11 eri maasta.

Kisa käytiin Saint-Cloud Golf Coursella Pariisissa, kentällä jonka neljänneltä väylältä avautuu näköala Eiffel-tornille. Kilpailu pelattiin yhden kierroksen mittaisena yhteislähdöllä.

Vaikkei voittoa tullutkaan, kokonaispanosta voidaan pitää hienona. Kimmo Kemppi & Sakari Rautanen olivat hienosti seitsemänsiä tasoituksettomassa sarjasssa (-3), Juuso Ilkka ja Panu Palomäki lyönnin heikommalla tuloksella jakamassa yhdeksättä tilaa.

”Kenttää voisi luonnehtia historialtaan ja hengeltään Pariisin Taliksi. Se on lähellä kaupungin keskustaa, täysin yksityinen ja klubitalo huokuu historiaa. Kentällä on suuret korkeuserot, paljon sokkolyöntejä ja vanhoja puita”, kertoo Juuso Ilkka, joka oli samalla kentällä pidetyssä finaalissa myös edellisvuonna.

Molemmat suomalaisparit lähtivät kisaan hakemaan voittoa joka meni Italiaan, muut mitalisijat jäivät Ranskaan.

Kimmo Kemppi ja Sakari Rautanen jäivät scr-sarjan voittajille viisi lyöntiä.

Kimmo Kemppi matkasi Pariisiin muun ryhmän jäljessä osallistuttuaan Mid-Tourin päätöskilpailuun Pickalassa.

”Kisakenttä ei ollut mitenkään erityisen vaikea tai pitkä. Sokkolyöntien ja korkeuserojen vuoksi harjoituskierroksen pelaaminen olisi muuttanut oleellisesti pelin luonnetta”, Kemppi mietti.

Kemppi ja hänen parinsa Sakari Rautanen tutustuivat toisiinsa vasta Kytäjällä pelaamansa alkukilpailun aikana. He voittivat samalla South Eeastin kentällä VIP-sarjan finaalin ja tapasivat kolmannen kerran Pariisissa.

”Valmistautuminen kisaan olisi voinut olla parempikin, siviilikiireet sen kuitenkin nyt estivät. Kapteeni Kempin varassa enimmäkseen mentiin, minä tuin sen minkä kykenin, mutta oma panokseni oli korkeintaan tyydyttävä”, Rautanen jakoi todistukset finaalin jälkeen.

Sakari Rautanen, Juuso Ilkka, Panu Palomäki ja Ben Sundholm pitivät Suomen lippua korkealla Peugeot RCZ-Cupin avajaistilaisuudessa.

Panu Palomäki odotti itseltään ja Juuso Ilkalta vahvempaa panosta kuin mitä he pystyivät esittämään.

”Ikävä kyllä hyvää flow:ta ei löytynyt meiltä kuin muutamilta shampanja-teltan jälkeisiltä väyliltä. Ehkä odotukset upean Suomen finaalin jälkeen olivat liiankin korkealla. Yhdessä sarjassa otimme kyllä ykköstilan. Tervetulokokkareissa Suomen tiimi otti suvereenisti lavan haltuun, itseluottamuksen puutteesta ei jäänyt menestys uupumaan”, Palomäki vannotti.

Järjestelyt toimivat

Suomen joukkueen isäntinä toimivat Peugeotia maahantuovan Maan Auton Ben Sundholm, joka huolehti myös kotimaissa pelattavista osakilpailuista, sekä toimitusjohtaja Vesa Tikka.

”Kotimaan kiertue on upeasti järjestetty, samoin tämä Pariisin trippi. Meistä pidettiin huolta kuin huippu-urheilijoista ja vipeistä. Coctail-tilaisuus käynnisti karkelot ja tutustutti meidät Peugeotin ihmisiin ja muihin kilpailijoihin. Kierroksen aikana tarjolla oli ranskalaistyyliin viini-,juusto-, ja shampanjastingejä. Palkintojenjako illallinen oli luonnollisesti tyylikäs. Varsin hyvältä tuntui myös pelin jälkeen saamamme hieronta. Ainoa miinus mielestäni oli se, että 152 pelaajan mahduttaminen kentälle samanaikaisesti on lähes mahdoton tehtävä. Startit myöhästyivät ja kierros kesti,” Juuso Ilkka puntaroi.

Paris International viehätti

Peugeotin suomalaisryhmä käytti kolmipäiväisen matkansa Pariiisissa tehokkaasti. Jo tulopäivänä pelattiin Golf de Feucherolles, varsinaisen kisan jälkeen Paris International joka isännöi paria viikkoa myöhemmin naisten Euroopan Tourin kisaa.

”Ensimmäinen oli valitettavasti törkeän huonossa kunnossa omistajan vaihdoksen jälkeen.Jack Nicklauksen suunnittelema Paris International puolestaan oli mahtava paikka. Kenttä muodostuu kahdesta erilaisesta ysistä. Lay-out on varsin amerikkalainen ja haasteita löytyy varsinkin takatiiltä. Voisin hyvinkin jatkossa suunnata golfmatkalle Pariisin pohjoispuolelle. Silloin ottaisin pelikentiksi tämän sekä Apremontin”, Ilkka summasi.

Kansainvälinen Peugeot RCZ-Cupin finaali pelattiin nyt ensimmäisen kerran. Sitä ovat edeltäneet amatööreille suunnatut kansainväliset Peugeot Challenge Cup (1985-2009) sekä Peugeotin nimissä pelatut ET:n kisat ( Peugeot French Open 1984-1998, Trophee Lancome 1999-2003).

Historia Peugeotinja golfin välillä on pitkä, sillä Jean-Pierre Peugeot perusti Ranskan Prunevelleen Euroopan ensimmäisen osakekentän jo vuonna 1929.

”RCZ-Cup oli Suomessa onnistunut tapahtumakokonaisuus ja jatkamme sitä myös kaudella 2012 entistä parempana”, lupasivat Vesa Tikka ja Ben Sundholm matkalta palattuaan.

Ranska ja nimenomaan Pariiisi tulevat olemaan golfarien keskuudessa tavallista suuremmassa suosiossa myös syksyllä 2018 Paris National-kentällä pelattavan Ryder Cupin johdosta.

Peugeot RCZ Cup maailmanfinaali

Tunnelmia Peugeot RCZ Cupin kansainvälisestä finaalista Pariisista syyskuulta 2011.

Finalisteilta nousi myös peukku ylös.

”Minulle ja Panulle tästä on muodostunut jo lähes perinne. Perheeseen syntyy alkuvuodesta toinen lapsi, joten pelit osaltani saattavat jäädä hieman vähemmälle, mutta karsimaan lähdemme varmasti. Jollei sääntöjä muuteta, tavoite on päästä kolmannen kerran peräkkäin kansainväliseen finaaliin”, Juuso Ilkka hehkutti lopuksi.

Teemu Tyry

RCZ CUP, kansainvälisen finaalin tulokset

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje