16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Syksyn hauskin pelikokemus syntyy vasta auringonlaskun jälkeen

Valopallot reagoivat osumaan, jonka jälkeen niissä oleva led-valo syttyy. Mitä pimeämpi ilta, sitä paremmin pallo loistaa. Kuva: Juha Hakulinen

Valopallogolf on ollut Talin junioreiden päätöskilpailujen vetonaulana jo usean vuoden ajan.

Lyhenevät päivät ja tummenevat illat ovat monelle golfarille ikävä yhtälö. Työpäivän jälkeen täyden kierroksen pelaaminen on kilpajuoksua pimeyttä vastaan, ja yhdeksänreikäiset kierrokset alkavat olla ainoa järkevä tapa pelata.

Mutta jos on ripaus urheiluhenkeä, eivätkä tulostavoitteet ole ensimmäisenä mielessä, pelikautta voi pidentää kummasti, jos ottaa pelivälineeksi valopallon.

Valopallot ovat tätä nykyä led-tekniikalla toimivia palloja, jotka syttyvät iskusta. Osa palloista on välkkyviä ja osassa pallo hohtaa koko ajan. Takana ovat ne ajat, jolloin palloihin porattuihin reikiin pujotettiin fosforitikut hoihtoa tuomaan.

Talin junioreille valopallot ovat tuttuja, sillä junnujen kauden päätöskisa on pelattu valopalloilla jo useana vuonna. Olivia Kauppi, 16, laskeskelee, että hän on ollut valopallokisassa mukana ainakin kuutena vuonna, eikä tämä vuosi tehnyt poikkeusta.

”Onhan se hauskaa pelata sellaisella pallolla, joka hohtaa. Ja ne löytyvät paremmin heinikosta kuin tavalliset pallot. Ne ei lennä ihan yhtä hyvin kuin normaalit pallot, mutta siinä se haaste nimenomaan on, kun joutuu miettimään mailavalintoja normaalia tarkemmin”, Kauppi kertoo valopallopelaamiseen oleellisesti liittyvästä seikasta.

Kuten Kauppi sanoi, valopallojen lento-ominaisuudet ovat hieman normaaleja palloja heikommat. Kaupin arvion mukaan heidän käyttämänsä valopallot lentävät 10–20 metriä lyhyemmälle kuin tavalliset pallot.

”Talista lainatuissa palloissa oli tuo 10–20 metriä, mutta me ostettiin Golf Skysta omat pallot, niin niissä se oli vähän vähemmän, ehkä 10 metriä”, hän pohtii.

Valopallogolf on ollut Kaupin mielestä sen verran hauskaa, että he ovat käyneet pelaamassa sitä kavereiden kanssa iltahämärissä. Heillä on taskulamput mukana helpottamassa pelaamista. Etenkin viheriöillä taskulampuista on apua, että näkee reiän paremmin.

Junioreiden kauden päätöstapahtumissa hauskanpito on tärkeässä roolissa, ja valopallokisat ovat ehdottomasti hauskaa ajanvietettä. Kaupin hauskin valopallomuisto löytyy muutaman vuoden takaa.

”Meillä on ollut aina yksi tai kaksi tyttöryhmää mukana kisassa, ja sitten yhtenä vuonna me voitettiinkin, niin se on ollut kivointa. Ja olemme voittaneet sen jälkeen monta vuotta putkeen, mutta se eka voitto oli nimenomaan se hauskin voitto”, Kauppi muistelee.

Kaupin valopallokausi ei suinkaan päättynyt Talin junnupäättäjäisiin, vaan hänellä on suunnitelmia loppukauden varalle.

”Voi olla, että mennään äidin kanssa Taliin pelaamaan vielä tässä syksyn aikana”, golfia tasoituksella 25,3 pelaava Kauppi sanoo.

Talin lisäksi juniorit ympäri Suomea pääsevät pelaamaan valopallogolfia omissa päättäjäisissään, sillä Golfliitto on tarjonnut yhteistyökumppaninsa kanssa valopalloja seuroille junnujen päätöskisoihin. Joten jos näet loppukauden aikana hohtavia palloja ja iloisia junnuja kentillä, niin tiedät, mistä on kyse.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje