14.5.–21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][18]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Suzann Pettersen voitti kauden toisen Majorin lainaputterilla

Minea Blomqvist johti hetken aikaa viimevuotista LPGA Championshipia © Getty Images

Suzann Pettersen otti ilon irti voiton varmistuttua &copy Getty ImagesNorjassa juhlitaan ja nautitaan Suzann Pettersenin sunnuntaina saavuttamasta LPGA Championshipin ykköstilasta. 26-vuotias oslolainen nousi päätöspäivänä ohi pelikaverinsa, vasta 18-vuotiaan, Na On Minin. Pettersen sai yhteistuloksekseen 14 alle Bulle Rock Golf Coursella Marylandissa. Edellisesssä ryhmässä pelannut Karrie Webb hävisi lyönnin, Min kaksi. Voitto oli Pettersenin kauden ja uran toinen, hän nousee ensimmäistä kertaa myös maailmanlistalla kymmenen joukkoon. -En voi vielä ymmärtää tätä, kaksi ykköstilaa näin lyhyessä ajassa ja toinen on vielä Major. Sain putteriini erittäin hyvän tuntuman heti kisan alussa, se oli ratkaisevaa. Sunnuntaina pystyin pysymään rutiineissani ja löin ratkaisevat lyönnit aivan kuten olin toivonut, Pettersen hehkutti. Hyvän fiiliksen tuonut putteri kuului vielä tiistaina norjalaisen pro-am pelikaverille joka oma-aloitteisesti lainasi työkaluaan nähtyään Pettersenin tuskan oman putterinsa kanssa. -Aion pitää tämän, hän ei saa sitä takaisin, julisti Pettersen palkintojenjakotilaisuudessa. Karrie Webbille kakkostila oli toinen perättäinen LPGA Championshipissa, edellisvuonna hän hävisi uusinnan Se Ri Pakille. -Suzann alkaa vasta nyt lähestyä sitä tasoa jolle hän lyöntiensä puolesta kuuluu, kaikki menestykseen tarvittavat asiat ovat hänellä kasassa, Webb kehui kilpasisartaan. Lorena Ochoa jäi kuuden lyönnin päähän ja jaetulle kuudennelle sijalle, Annika Sörenstam oli 15:s. Pari kuukautta maailmanlistan kärjessä ollut Ochoa ei vieläkään ole voittanut Majoria, Sörenstamin kunto on kaukana ”normaalista” selän loukkaantumisen aiheuttaman tauon jälkeen. Michelle Wie hävisi voittajalle 35 lyöntiä, lähes yhdeksän lyöntiä kierrosta kohden. Pettersenin voitto on varmasti uusipiristysruiske myös golfharrastukselle Norjassa jossa nopean kasvun jälkeen on podettu kentillä pelaajakatoa, osakkeiden hinnat ovat laskeneet kovaa tahtia. Pettersenin ansioksi lasketaan suuri osa myös aiemman, vuosituhannnen vaihteeseen osuneen kasvun syistä.

Na On Min yll&#228,tysjohdossa kauden toisessa Majorissa

Na on Min. Yhden kierroksen tähti vai kauden toisen Majorin voittaja? &copy Getty ImagesKorean 18-vuotias Na On Min siirtyi LPGA Championshipin johtoon kolmannella kierrokselle pelattuaan päivän parhaan tuloksen 65. Min oli kierroksensa jälkeen erittäin tyytyväinen, syystäkin. -Olen ylpeä pelistäni, lön hyvin ja pääsin puttaamaan birdietä 16 kertaa. Vain kahdella viimeisellä reiällä jouduin taistelemaan tehdäkseni parít. Sunnuntaina olen varmasti erittäin hermostunut ja yöstä voi tulla vähäuninen, korealaisnuorukainen purki tuntojaan kierroksen jälkeen. MIkäli Min voittaa, hänestä tulee kaikkien aikojen nuorin Major-voittaja. Nabiscon ykkönen Morgan Pressel oli kahta kuukautta vaille 19 vuoden ikäinen , Na On Minilla on nyt ikää 18 vuotta ja seitsemän kuukautta. Hän on pelannut ammattilaisena vain viisi LPGA Tourin kisaa. Vaikka näistä ensimmäisessä sijoitus oli viides, Major-voitto tähtien nenän edestä olisi satumainen tapaus johon harva jaksaa vielä uskoa. Hän saa parikseen lyönnin päässä olevan Suzann Pettersenin joka johti alkukierroksella ja vielä 11:n eaglensa jälkeen. Avaustensa kanssa vaikeroinut norjalainen on ehdoton ennakkosuosikki korealaiseen nähden kokemuksensa johdosta. Kahden lyönnin päässä johtavasta pelaajasta ovat Karrie Webb (-8) ja Angela Park. Morgan Pressel (-7) sekä Lorena Ochoa (-5) saattavat hekin vielä hyvin sotkea kärkikuvioita. Michelle Wien taaperrus sai yhden luvun lisää. Viimeisenä tuloksella +3 jatkoon päässyt Wie pelasi lauantaina tuloksen 83. Sunnuntain kierros, jos hän sen pelaa, on luonteeltaan harjoitusta seuraavia taistoja varten. Wie on saanut kutsun myös heinäkuussa pidettävään PGA Tourin kilpailuun josta viimeisten kuukausien esitysten perusteella ei ole odotettavissa muuta kuin epätoivoista taistelua jumbosijaa vastaan. Valitettavasti 17-vuotiaan pelit ovat muodostumassa melkoiseksi farssiksi. Syksyllä käynnistyvä opiskelu Stanfordin yliopistossa on mielenkiintoinen etappi Wien elämässä.Poissuljettua ei liene sekään, että Wie jättää tuolloin golfin erittäin vähälle ja parsii ennen paluutaan kentille peliään kuntoon.

Suzann Pettersen k&#228,rkeen LPGA Championshipissa

Suzann Pettersen pelaa elämänsä ylivoimaisesti parasta kautta LPGA Tourilla &copy Getty ImagesNorjan Suzann Pettersen jatkaa hienoja pelejään LPGA Tourilla. Kauden toisessa Majorissa hän siirtyi perjantaina johtoon pelattuaan tuloksen 67. Yhteistulos kahdeksan alle antaa lyönnin etumatkan lauantain pelikaveriin Karrie Webbiin, Korean Birdie Kim (-6) on kolmantena yhdessä Brittany Lincicomen kanssa. Kisan voittoa tavoittelevat varmasti vielä ainakin mielessään myös Morgan Pressel, Paula Creamer ja Annika Sörenstam jotka ovat vain kolme lyöntiä norjalaisesta. Michelle Wie pääsi jatkoon, mutta ei tehnyt pelillään minkäänlaista vaikutusta. Yhteistulos 147 (+3) ei anna hänelle käytännön mahdollisuuksia terävimmän kärjen uhkaamiseen. Wie on pelannut urallaan 33 kertaa LPGA Tourilla, ja sijoittunut 13 kertaa kymmenen joukkoon. Pettersen johti kauden ensimmäistä Majoria Nabisco Championshipia kolmella lyönnillä vain neljä reikää ennen loppua mutta hyytyi toiseksi. Hän korjasi erheensä voittamalla seuraavalla viikolla Virginian kisan. Major-voitto viikonloppuna olisi kuitenkin osoitus lopullisesta murtautumisesta naisten golfeliittiin. Minea Blomqvistin toinen päivä käynnistyi yhtä heikosti kuin ensimmäinenkin joka tuotti tuloksen 83. Minea oli jo viiden reiän jälkeen kuusi yli, 13:n pelaamansa jälkeinen +14 enteili jopa 90 lyönnin ylitystä. Viimeisillä viidellä reiällä Blomqvist sai tuloksenteosta kiinni, pelasi ne kaksi alle, mutta jäi silti jaetulle viimeiselle sijalle yhteistuloksella +23. Jatkoonpääsy olisi vaatinut 20 lyöntiä paremman tuloksen. Maanantain US Open karsintaan Blomqvist lähtee varmasti sekavin tuntein, menestysodotuksia ei pitäisi olla.

Minea Blomqvistilla pohjakosketus LPGA Championshipin avausp&#228,iv&#228,n&#228,

Karrie Webb on avauspäivän jälkeen vain lyönnin kärjestä tuloksellaan 68 &copy Getty ImagesMinea Blomqvistin avauskierros lähti väärään suuntaan kentän kolmannella reiällä. Minea teki par-kolmosella triplabogeyn. Tuskaa lisäsivät seuraavien reikien vaikeudet, seitsemän jälkeen hän oli jo kuusi yli, ulosmeno vaati seitsemän ylimääräistä lyöntiä paríin verrattuna. Sisääntulokaan ei oikaissut syöksykierrettä, yhteistulos 83 on uran heikoin LPGA Tourilla ja se jätti hänet kolmen muun pelaajan kanssa viimeiselle sijalle 145:s. Blomqvist osui väyliin jopa varsin mainiosti, 11 kertaa 14:sta, viheriöosumia oli vain seitsemän, joten lähestymiset ovat olleet ongelmallisia. Viimevuonna Blomqvist oli vielä 65 reiän jälkeen kisaamassa LPGA Championshipin voitosta, nyt mahdollisuudet edes jatkopaikkaan menivät jo avauspäivänä. Perjantain urakka on luonteeltaan varmasti terapialuonteista ja valmistautumista maanantaiseen US Openin karsintaan. Kisan kärjessä on tuloksella 67 yllätyskolmikko Angela Park, Birdie Kim, Kim Saiki-Maloney. Karrie Webb sai tuloksekseen 68, Annika Sörenstam 70 ja Lorena Ochoa 71. Michelle Wien alku oli murheellinen, kuuden reiän jälkeen hän oli jo neljä yli. Tahti muuttui seuraavilla parempaan suuntaan, yhteistulos 73 antaa mahdollisuudet jopa kärjen uhkaamiseen. Toisaalta. Wie on pelannut pelkästään LPGA Tourilla viimeiset kymmenen kierrostaan (British Openista alkaen) yli parín, Bulle Rock Golf Clubilla hän osui vain viiteen väylään 14:sta joten peli ei tosiaankaan ole parhaassa tikissä. -Michellen ranne on vielä ongelma. Se vaatii aikaa vahvistuakseen. Hän pelaa käytännössä 80 prosentin teholla. 17-vuotiasta on kuitenkin varsin vaikea pitää poissa kilpailuista, puntaroi valmentajaguru David Leadbetter suojattinsa tilannnetta lehdistölle.

Minea Blomqvistilla n&#228,yt&#246,npaikka LPGA Championshipissa

Viikonloppuna punnitaan toista kauttaa LPGA Tourilla pelaavan Minea Blomqvistin osaamista ja venymiskykyä todenteolla. Alakanttiin sujuneen alkuvuoden viimeiset mittarit ennen kotimaan matkaa ovat kauden toinen Major sekä US Openin karsinnat maanantaina. Minea Blomqvist viihtyi viimevuonna mainiosti Bulle Rock Golf Clubilla Marylandissa jossa hän hätyytteli vahvasti kärkeä. Ensimmäistä kauttaan LPGA Touria pelannut Minni johti hetken aikaa kauden toista Majoria päätöspäivän alkureiíllä. Vielä 11:n jälkeen hän oli aivan kärjen tuntumassa, mutta väärän arvion ja mailavalinnan jälkeen 12:lla tullut tupla romahdutti mahdollisuudet. Viimeiset seitsemän reikää Blomqvist pelasi viisi yli, eroa kärkipariin Se Ri Pak ja Karrie Webb oli lopulta samaiset viisi lyöntiä. Blomqvist antoi toissaviikolla lopputilin caddielleen Andylle. Tulevan viikonlopun kisassa häntä avustaa toistamiseen loukkaantuneen Helen Alfredssonin vakiocaddie. Minea on kuitenkin tekemässä sopimusta uuden ehdokkaan kanssa joka astunee ruotuun seuraavissa kisoissa kesäkuun jälkipuoliskolla. -Seuraava viikonloppu ja maanantai ovat luonnollisesti hyvin tärkeitä. Aina on etua siitä jos on pelannut jonkun kentän aiemmin menestyksellä, niin tässäkin tapauksessa. Tosiasia on kuitenkin se, että en ole ollut viimeisissä kisoissa sellaisessa kunnossa kuin olin odottanut. LPGA Championshipissa ensimmäinen tavoite onkin päästä jatkoon, Blomqvist kertoi tiistaina. Jalat ovat siis tukevasti maassa ja odotukset varsin kohtuulliset. Heti kisan jälkeisenä maanantaina Blomqvist pelaa kahden kierroksen mittaisen US OPenin karsinnnan jonka hän viimevuonna selvitti. -Jos saan pelipaikan Openiin , jätän mahdollisesti juhannuksena pelattavan Rochesterin kisan väliin ja treenaan Suomessa pidempään, ensiviikolla kotimaahan lyhyen matkan tekevä Minea suunnittelee. Kisan suosikkeja ovat luonnollisesti Lorena Ochoa, Annika Sörenstam, Karrie Webb sekä viimevuotinen ykkönen Se Ri Pak. Kipeän ranteensa johdosta avauskierroksen 17:lla reiällä edelliskisan keskeyttänyt Michelle Wie ( siinä vaiheessa 14 yli parín…) on parantunut ja mukana. Vuonna 2005 Wie oli LPGA Championshipissa toinen, 2006 viides, joten odotukset menestykselle ovat perusteltuja. Yllättäjillekin saattaa olla taas tilaa, kenttä ei välttämättä jaa niin jyrkästi pelaajia jyviin ja akanoihin, odotettavissa on tasainen taisto. Viimevuonna peräti 28 pelaajaa oli tuloksissa 280-285. Urheilukanava näyttää kustakin neljästä kilpailupäivästä tunnin koosteet. Lähetysajat ovat: Pe 8.6 15.55-16.55 La 9.6. 9.45-10.45 Su10.6 16.15-17.15 Ma 11.6. 15.15-16.15

LPGA Tour

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje