[11][17]

Suomen PGA:n mestari on Thomas Sundström

Markus Ervastilla on mukavia muistoja Kytäjän viime vuoden kisasta. (Kuva Antti Luukkonen)

Tuore PGA:n mestari Thomas Sundström Russian Openissa vuonna 2006.Thomas Sundström pelasi launataina Kytäjän South East -kentällä tuloksen 72 ja voitti mestaruuden lyönnin erolla. Sundströmin yhteistulos oli yksi alle parin. Toista sijaa kisassa jakoivat Tuomas Tuovinen ja Markus Ervasti. He jäivät Sundströmille yhden lyönnin. Päivän parhaasta tuloksesta vastasi Jomi Suhonen, joka pelasi tuloksen 69, hän nousi jaetulle neljännelle sijalle. Kytäjällä pelatuista mestaruuskisoista oli tarjolla kaksi paikkaa elokuussa pelattavaan Challege Tourin kisaan Vanajanlinnassa. Seniorisarjan voitti Markku Louhio kahdella lyönnillä ennen Jouni Lainetta. Louhion yhteistulos kolmelta päivältä oli 15 yli parin. Ilari Ceder

Reik&#228,pelin suomenmestarit ratkottu

Janne Kaske voitti reikäpelin pronssia. Kuva Juha Törmälä.Jonas Haglund kukisti loppuottelussa Jarno Hovilanensimmäisellä uusintareiällä. Prossia voitti Janne Kaske, joka voitti ottelunsa Mark Suursalua vastaan 5/4. -Pelasimme todella tiukan ottelun Jarno Hovilan kanssa ja olin suurimman osan alkumatkasta pahasti tappiolla. Vaikka tilanne näytti synkältä ja olin neljä reikää perässä, päätin vielä taistella. Lopun tulin todella lujaa ja tein birdien, eaglen, birdien ja birdien – olin ensimmäistä kertaa ottelussa johdossa ennen viimeistä reikää, kertasi finaalikierroksen tapahtumia ahvenanmaalainen Haglund. Naisia oli 16 kokoontunut ratkomaan paremmuuttaan Takkulaan. Loppuottelussa kohtasivat Minna Vuorenpää ja Linda Henriksson. Vuorenpää voitti ottelun lopulta ensimmäisen uusintareiän eaglellaan. – Onnistuin tasaamaan ottelun viimeisen reiän hallitulla birdiellä. Olin jo henkisesti väsähtämässä mutta tuo birdie herätti minut ja päätin laittaa kaikki peliin. Niinpä löin uusintareiällä kolme kisan parasta lyöntiäni. Hieno kisa, kertoi Vuorenpää finaalin jälkeen. Ilari Ceder

Tuomas Tuovinen otti komennon haltuunsa Kyt&#228,j&#228,ll&#228,

Tuomas Tuovinen oli omassa luokassaan Kytäjän kisan avauskierroksella. (Kuva Antti Luukkonen)Tuomas Tuovinen oli ainoa pelaaja avauspäivänä joka selvitti South Eastin kentän alle parín. Päivän mittaan Tuovisen korttiin merkittiin viisi birdietä ja yksi bogey. – Oli ihan raikas hyvä kierros. Kenttä on mainiossa kunnossa, pieni tuulenvire auttoi, ei tullut liian kuuma kiertäessä. Peli on taas suvantovaiheen jälkeen paremmassa kunnossa, tästä on hyvä jatkaa seuraaville kierroksille, Tuovinen puntaroi perjantaina aamulla. Kahden seuraavan kierroksen aikana selviää kuka voittaa PGA:n mestaruuden, myös kisan kakkonen saa varman paikan elokuiseen Challenge Tourin kisaan Vanajanlinnaan. Tuovinen aloitti kautensa lupaavasti kahdeksannella tilalla Tanskassa, tämän jälkeen tulokset eivät ole olleet toivottuja. – Odotukset ovat olleet korkealla ja kun menestys jäi tulematta, pientä turhautumista on ollut havaittavissa. Pari ”napsua” parempaa peliä sain torstaina jo aikaan, Tuovinen jatkoi. Hänen edellisestä voitostaan on aikaa kolme vuotta, ET kaudella 2006 Tuovinen voitti Meri-Teijon Finnish Tour-kilpailun. – Kytäjän jälkeen on vuorossa osallani Pickalan FT-kilpailu, Turussa järjestettävä iso SAS Masters Tourin Gant Open ja elokuussa jatkuu taas Ecco Tour Saksan osakilpailulla. Mukavaa tietysti on jos menestystä tulisi ja pääsisin SK-Golf Challengeen Vanajanlinnaan. PGA:n mestaruuskisoissa jaetaan palkintorahaa 10.000 euroa, voittajan osuus tästä on 2500. 50-vuotiaiden sarjaa Kytäjällä johtaa Timo Ervasti (74), takavuosien suurpelaaja Markku Louhio (78) on neljän lyönnin päässä.

Markus Ervasti puolustaa PGA:n mestaruutta Kyt&#228,j&#228,ll&#228,

PGA:n mestaruuskisa on viimeisten vuosien aikana pelattu Kytäjällä jossa voittoihin ovat yltäneet yllätysnimet Ville Karhu, Panu Kylliäinen, Pasi Purhonen sekä Markus Ervasti. Uusille sankareille on tilaa nytkin, sillä Mikko Ilonen pelaa samanaikaisesti ET:lla Saksassa, kuusi pelaajaa on puolestaan mukana CT:n kisassa Ruotsissa. Kytäjän kisan suurimpia suosikkeja ovat Janne Mommo, Tuomas Tuovinen, Markus Ervasti, Thomas Sundström sekä ensimmäistä kauttaan ammattilaisena pelaava Tuomas Pollari.