[14][27]

Sundström ja Vuorenpää Finnish Tourin ykkösiä

FT:n rankingykkönen Thomas Sundström on Tahkon kisan kärjessä toisella kierroksella.

Finnish Tourin finaalssa kovan kirin ottanut Minna Vuorenpää (kesk.) otti kokonaisrankingin voiton. Kuva: Kai KilappaElina Nummenpää piti paikkansa kärjessä Finnish Tourin finaalin naisten sarjassa. Nokia River Golfia edustaja Nummenpää nousi eilen kärkipaikalle. Nummenpää pelasi kolme kierrostaan yhteistulokseen kolme alle parin ja viimeisen kierroksensa hän pelasi yksi alle parin. Hajurakoa nokialainen jätti toiseksi sijoittuneisiin Minna Vuorenpäähän ja Christine Blomqvistiin neljä lyöntiä. Vuorenpää otti aimo spurtin kisan viimeisellä kierroksella ja läiski lauantaina tulostaululle lukemat 69. Vuorenpään lauantain kierros oli kisan paras kierrostulos. Spurtti tuotti tulosta, sillä Aulangon Golfklubia edustava Vuorenpää voitti Finnish Tourin kokonaisrankinginkin. Eroa toiseksi sijoittuneeseen Christine Blomqvistiin jäi vaivaiset 4,50 pistettä. Rankingia ennen finaalia johtanut Anne Hakula jäi pisteissä kolmanneksi. Miesten rankingin voitti Thomas Sundström, joka voitti kauden avauskilpailun, sekä lauantaina päättyneen finaalin Tahkolla. Kahden voiton lisäksi Sundström kartutti pistetiliään kakkostilalla Ruuhikoskella ja kolmossijoilla Pickalasta ja Vuosaaresta. Juha-Pekka Peltomäki lähtee Tallinnaan lunastamaan Suomelle paikkaa World Cupista.Tahkon finaalissa Sundström jätti kakkoseksi Tuomas Pollarin. Pollari sijoittui kauden kokonaisrankingissa neljänneksi. Toisena miesten rankingissa oli Tapio Pulkkanen, joka karsiutui Tahkon finaalissa ensikierroksilla. Sundströmin ja Pulkkasen erotti liki 300 pistettä.Toni Karjalainen, pisterankingin kolmonen, sijoittui lopulta jaetulle 17. sijalle. Tahkon kisa oli harjoitusta Suomea ensi viikolla World Cup –karsinnoissa edustaville Karjalaiselle ja Juha-Pekka Peltomäelle. Peltomäki sijoittui kenraaliharjoituksessaan mainiosti jaetulle neljännelle sijalle, paljolti loistavan toisen kierroksensa tähden. Peltomäki pelasi perjantain kierroksensa tulokseen 68, joka oli kisan paras kierrostulos. Alun perin Suomea piti edustaa kaksikon Mikko IlonenRoope Kakko. European Tourin karsinnat, joihin kaksikko mitä todennäköisimmin joutuu, ovat kuitenkin päällekkäin Kiinassa pelattavan lokakuisen finaalin kanssa. World Cupin sääntöjen mukaan karsinnoista kisaan selvinneen parin pitää pelata myös finaalissa. Peltomäki-Karjalainen lähtevät siis hakemaan paikkaa Mission Hillsiin Virosta. Karsinnat käynnistyvät Tallinnan itäpuolella Pro-Amilla keskiviikkona. Ilari Ceder

Finnish Tourin finaalissa tilanne auki kuin ladon ovet

Toni Karjalainen on kolmantena kokonaisrankingissa, mutta voitto mennee Thomas Sundströmille.Miesten sarjassa finaalia johtaa eilisen tapaan Thomas Sundström. Sundström pelasi perjantaina kierroksensa Tahkolla lyönnin huonommin kuin ensimmäisen kierroksensa. Sundström pelasi perjantaina kierroksena 71 lyönnillä. Lyönnin päässä Sundströmistä vaanii Tuomas Pollari, joka pelasi perjantaina kierroksensa pariin. Parhaana amatöörinä miesten sarjassa on kolmatta sijaa jakava Helsingin Golfklubin Thomas Hutton. Hutton pelasi perjantaina päivän parhaan kierroksen, 68. Saman tuloksen pelasi myös Juha-Pekka Peltomäki, joka jakaa niinikään kolmatta sijaa. Naisten sarjassa piikkipaikalle nousi Elina Nummenpää, joka jätti toiselle sijalle eilen johtaneen Christine Blomqvistin. Virvikiä edustava Blomqvist on vain lyönnin päässä Nummenpäästä. Kolmantena oleva Marika Voss on johtajasta jo viiden lyönnin päässä. Miesten rankingissa toisena oleva Tapio Pulkkanen karsiutui Tahkolla. Rankingissa kolmannella sijalla majaileva Toni Karjalainen jakaa kahden kierroksen jälkeen sijaa 25. Lopun Tahkon kisasta pitäisi olla rankingia johtavalle Sundströmille laskettelua listauksen voittoon. Voitto on käsien ulottuvilla, vaikkei Tahkolta kirkkainta mitalia kotiin viemisiksi tulisikaan. Naisten rankingia johtaa Anne Hakula, joka ei ole viikonloppuna Tahkolla mukana. Toisena rankingissa on Minna Vuorenpää, joka on Tahkon kisassa kahden kierroksen jälkeen jaetulla neljännellä sijalla. Kolmantena rankingissa on toiseksi Tahkolla perjantaina pudonnut Christine Blomqvist. Ilari Ceder

Finnish Tourin finaaliturnaus k&#228,ynniss&#228, Tahkolla

Finnish Tourin kauden seitsemäs ja viimeinen osakilpailu on meneillään Tahkolla. Tällä hetkellä pelataan toista kierrosta, ja naisten sarjassa Nokian Elina Nummenpää (par) on ohittanut lyönnillä kisaa avauspäivän jälkeen tuloksella 70 (-2) johtaneen Porvoon Christine Blomqvistin. Kärkikaksikon takana, tuloksessa +3, on neljä pelaajaa: Espoon Annika Nykänen, Kuopion Marika Voss, Salon Satu Harju sekä Hämeenlinnan Minna Vuorenpää. Naiset ovat pelanneet toisesta kierroksestaan 5-9 reikää. Miesten kisa käynnistyi torstaina tuloksen 70 (-2) pelanneiden Thomas Sundströmin, Erik Stenmanin ja Tuomas Pollarin tahdissa. Kun miesten kärkipää on edennyt toista kierrostaan 4-9 reikää, on Sundström saanut johtopaikalla seuraa amatööri Christoffer Juslinista ja Tommi Laitosta. Kärkitrio on tuloksessa -2. Neljännen sijan jakavat, tuloksellaan -1, Pollari, Jani Perttilä sekä Jarno Hovila. Kiertueen viimeisen turnauksen myötä selviää myös kauden 2009 lopulliset rankingsijoitukset. Miesten rankingiä johtaa Sundström, ennen Tapio Pulkkasta ja Toni Karjalaista. Pulkkanen epäonnistui pahasti Tahkon kisan avauskierroksella (81) ja hän (+7) on parhaillaan 36:ntena. Karjalaisen sijoitus on 15:s (+2). Naisten pistetilaston ykkönen on Anne Hakula, joka ei ole mukana Tahkon kisassa. Vuorenpää on toisena ja Blomqvist kolmantena. Marko Kuivasaari