14.5.–21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][18]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Steve Stricker vahvin golfmaratonissa PGA Tourilla

Zach Johnsonin edellisestä voitosta ei ole kuin kaksi kuukautta PGA Tourilla, mutta sen jälkeen top-10 sijoituksia ei ole kuin yksi. Tuleeko tällä viikolla lsiää? © Getty Images

Steve Stricker on PGA Tourin paras scramblaaja. Rei´illä, joilla Stricker ei osu griiniin oikealla lyöntimäärällä, hän tekee silti parin tai paremman lähes 80 prosentissa tapauksista.  &copy Getty ImagesJohn Deere Classicissa pelattiin sunnuntaina 36 reikää, koska perjantain kierros jäi rankkasateiden takia väliin. Steve Stricker teki kisan toisella kierroksella lauantaina uuden kenttäennätyksen 61. Kolmannen kierroksensa Stricker pelasi vain kolme alle parin, mutta neljännen kierroksensa sunnuntai-iltana hän pelasi seitsemän alle parin. Zach Johnsonin loppukierroksen kolmen birdien putki ei riittänyt kiriin, vaan Johnson sai tyytyä kakkossijaan kolme lyöntiä Strickerille hävinneenä. Kakkossijaa jakoivat myös Brandt Snedecker ja Brett Quigley. Suurin uhka Strickerille oli samassa ryhmässä pelannut Tim Petrovic, joka oli viimeiselle reiälle tultaessa kaksi lyöntiä Strickerista jäljessä. Petrovic löi kuitenkin lähestymisensä viimeisellä reiällä veteen ja menetti tuplabogin myötä mahdollisuutensa voittoon. Päivän seikkailusta John Deere Classicissa vastasi kisaa ensimmäisen kierroksen jälkeen johtanut Lee Janzen. Viimeisen kierroksen 17. väylän griinibunkkerissa Janzen ei katsonut lyöntinsä perään ja hukkasi pallonsa. Kahden tuomarin voimin pallo viimein löytyi bunkkerin lipan alta, josta Janzen droppasi pallonsa takaisin esteeseen. Toisen bubkkerilyöntinsä Janzen löi varmanlaisesti ulos bunkkerista, mutta 10 metriä griinin yli. Janzen pääsi vasta kahdella chipillä korotetulle griinille. Kaksi puttia ja korttiin triplabogi. Voittomahdollisuudet olivat käytännössä menneet jo kahteen aikaisempaan bogiin, mutta seikkailu 17. väylällä tiputti Janzenin 14 sijaa. Lopullinen sijoitus jaettu 23:s. Voitto oli Strickerille kauden toinen. Voitosta saamillaan pisteillä yhdysvaltalainen nousi FedEx Cupin toiseksi, Tiger Woodsin jälkeen. Rahalistallakin Stricker on toisena, puolisen miljoonaa taalaa Tigerin perässä. Kahden kierroksen jälkeen kisaa johtanut Daron Stiles pelasi kaksi viimeistä kierrostaan yksi alle parin ja tipahti tuloslistalla jaetulle yhdeksännelle sijalle. Parhaat eurooppalaiset olivat Daniel Chopra ja Greg Owen, jotka jakoivat yhdeksättä sijaa. Kymmenen parhaan joukkoon sijoittuminen oli englantilaiselle Owenille kauden ensimmäinen. Strickerilla, kuten Kenny Perrylla ja monella muullakin oli edessään sunnuntai-iltana pitkä matka Turnberryyn pelaamaan British Openiin. John Deere Classicin viiden parhaan joukosta pelaaja, jolla ei vielä pelioikeutta kauden kolmanteen majoriin ei ollut, sai sellaisen. Sunnuntaina pelioikeuden British Openiin sai myös Brett Quigley, joka ei kuitenkaan aio osallistua majoriin. Hän osallistuu sen sijaan ystävänsä vaimon muistotilaisuuteen Milwaukeessa.

Darron Stiles k&#228,rjess&#228, John Deere Classicissa

Steve Stricker osui lauantaina yhtä väylää lukuunottamatta kaikkiin muihin.  &copy Getty ImagesEnsimmäisen kierroksen jälkeen johdossa ollut Lee Janzen pelasi toisen kierroksensa yksi alle parin ja tipahti tuloslistalla viidenneksi. Ensimmäisen kierroksen jälkeen johtoa jakanut Darron Stiles pelasi toisen lauantaina kuusi alle parin ja otti johtopaikan kolmella lyönnillä. Janzen teki kierroksellaan neljä birdietä ja kolme bogia. Matkaa kärkeen on viisi lyöntiä. – Pelasin tänään ihan hyvin. Kaikki ihmettelevät, miksei voi pelata kahta 64 lyönnin kierrosta peräkkäin. Se on vaikeaa, Janzen sanoi. Kisassa on toisena Steve Stricker, joka löi lauantaina taululle parhaan kierrostuloksen, 61. Stricker nousi tuloslistalla yli 70 sijaa hujauksessa. Kenttäennätyksen tehnyt Stricker teki kierroksellan yhden bogin, yhden eaglen ja yhdeksän birdietä. Hän tarvitsi takayhdeksiköllä vain yhdeksn puttia, kaikkiaan Stricker puttasi kierroksellaan 22 kertaa. – Tämä oli yksi niistä kierroksista, kun kaikki palaset loksahtavat paikoilleen. Kun sain tietää, ettemme pelaisi perjantaina, aloin harjoitella putterini kanssa, Stricker kertoi ennätyskierroksensa jälkeen. Stiles on onnistunut tällä kaudella pääsemään viikonlopun kierroksille vain kerran. Tuosta kisasta hän ansaitsi kauden ainoat ansionsa, reilut 30 000 taalaa. Stiles on pelannut kisoja PGA Tourilla vuodesta 2005. Samanaikaisesti hän on pelannut Nationwide Tourin kisoja. Stiles on sijoittunut urallaan vain kahdesti kymmenen parhaan joukkoon yli sadassa pelaamassaan PGA Tourin kilpailussa. Molemmat sattuivat vuodelle 2005. Edellisvuoden voittaja Kenny Perry on kisassa jaetulla 24. sijalla, seitsemän lyöntiä kärjestä jääneenä. Paras eurooppalainen on englantilainen Greg Owen, joka on jaetulla 10. sijalla. Sunnuntaina John Deere Classicissa pelataan 36 reikää, sillä kierros perjantaina jäi sateen vuoksi pelaamatta.

Sade lykk&#228,si toista kierrosta PGA Tourilla

Vaikka sade iltapäivällä lakkasikin, niin osa väylistä oli niin märkiä, ettei pelaaminen ollut mahdollista perjantaina.  &copy Getty ImagesMikäli kisassa päästään lauantaina pelaamaan perjantain kierros, on sunnuntaina edessä 36 reikää. Osalle pelaajista kalenterissa pukkaa päälle British Open, jonne on lennettävä alkuviikosta. Mielellään jo maanantaina. Esimerkiksi Kenny Perrylle sunnuntain kaksi kierrosta merkitsee rankkaa rupeamaa. Jos hän siis selvittää cutin. -Toivottavasti olen maanantaina tarpeeksi väsynyt, jotta voin nukkua siinä, mihin pääni painan, Perry kertoi perjantaina. Kisaa johtaa siis edelleen Lee Janzen.

Kokenut Lee Janzen johtaa John Deere Classicia

Lee Janzenin mielestä itseluottamus on bägin tärkein maila. Itseluottamuksen puuttesta 45-vuotiasta Janzenia ei ainakaan voi syyttää.  &copy Getty ImagesLee Janzen näytti nuoremmilleen mallia John Deere Classicin avauskierroksella torstaina. Hän johtaa kisaa yhdessä Darron Stillesin kanssa lyönnillä. He ovat tuloksessa seitsemän alle parin. Janzen teki kierroksellaan kahdeksan bidietä ja yhden bogin. Hämmästyttävällä tarkkuudella hän osui kaikkiin väyliin ja 14 griiniin. Janzen tarvitsi putteriaan avauskierroksella vain 25 kertaa. Kierroksen ainoan boginsa Janzen teki viimeisellä reiällä. Major-voittojen valossa Janzen on koko viikonlopun pelaajakatraan kokenein pelaaja. Hän on voittanut U.S. Openin kahdesti. Edellinen voitto Janzenilla on vuoden 1998 U.S. Openista. Kymmenen parhaankin joukkoon 45-vuotias Janzen on sijoittunut vain kaksi kertaa viimeisen kolmen vuoden aikana. Janzen kuitenkin uskoo omiin voittomahdollisuuksiinsa. Viimeiset vuodet ovat menneet svingiremontissa, kun Janzen vaihtoi valmentajaa Butch HarmonistaMike Benderiin. – En ole koskaan joutunut taistelemaan niin kuin viime vuosina. Olen joutunut muuttamaan svingistäni paljon viimeisten vuosien aikana, Janzen sanoi. Kisan ennakkosuosikki Kenny Perry pelasi ensimmäisen kierroksensa kolme alle parin ja jakaa sijaa 24. Perry osui kierroksellaan kaikkiin viheriöihin, mutta 34 puttia veivät birdie-mahdollisuudet. Kierroksellan Perry teki kuusi birdietä ja kolme bogia. Toinen kisan ennakkosuosikki Zach Johnson pelasi torstain kierroksensa kaksi alle parin ja on sijalla 42.

Kuka hiirist&#228, hypp&#228,&#228, p&#246,yd&#228,lle, kun iso kissa on poissa?

Otsikolla ei vähätellä PGA Tour pelaajia, vaan annetaan realistinen kuva kiertueen tästä päivästä. Kun Tiger Woods ei ole mukana viikonlopun kisassa, aukeaa pakka täysin. Jos Tigerin nimi löytyy lopulliselta lähtölistalta, aletaan puhua mahdollisista yllättäjistä. Näitä yllättäjiä ovat sellaiset nimet kuin Kenny Perry, Paul Casey, Zach Johnson ja Anthony Kim. Tällä viikolla PGA Tourilla pelataan John Deere Classicia. Perinteikäs kisa on niitä keskikesän pienimpiä kisoja PGA Tourin kalenterissa. Rahaa on jaossa 4 300 000 talaa. Viime viikonloppuisessa AT&T Nationalissa rahaa oli kasattu kassaan 6 000 000 dollaria. John Deere Classic on viimeinen hetki sparraukselle ennen ensi viikolla pelattavaa British Openia. Vuonna 2005 Sean O´Hair sai hyvää pontta John Deere Classicista. Hän voitti kisan ja pelasi seuraavalla viikolla British Openissa loistavasti. O´Hair oli lopulta jaetulla 15. sijalla kauden kolmannessa majorissa. O´Hairin tulokaskausi PGA Tourilla palkittiin Rookie Of The Year -tunnustuksella. Juuri majoreiden valossa kisan kokenein pelaaja on kiertuejyrä Lee Janzen, jolla on vyöllään kaksi major-voittoa U.S. Openista. Major-voittajien vähäisyys ehkä kuvaa parhaiten kisan vaikeaa paikkaa kiertueen kalenterissa. Ennen British Openia osa pelaajista haluaa rauhassa harjoitella, tai ainakin siirtyä lähemmäs ensi viikon kisapaikkaa. Osittain siitä syystä European Tourin kisassa onkin tällä viikolla todella vahva miehitys. Myös John Deere Classicista on vielä tarjolla viime hetken paikka British Openiin. Mutta takaisin tämän viikkoiseen kisaan. Kisan voitti viime vuonna Kenny Perry, joka on ollut loistovireessä pidemmän aikaa. Maailmanlistan nelosen ja PGA Tourin rahalistan kakkosen veikkaaminen voittajaksi ei olisi aivan tyhmä veto. Toinen tällä kaudella hyvässä vireessä ollut pelaaja on Zach Johnson, jolla on kaksi voittoa tammikuun jälkeen. Perry ja Johnson ovat molemmat viikonlopun kisassa kärkikahinoissa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje