25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Stanford uransa toiseen voittoon Bell Micro LPGA Classicissa, Blomqvist sijalle T40

Minni ja Andy ovat taas tositoimissa. Talin herkässä kiitospuheessaan Minni kehui aidosti myös caddietaan ja kiitteli sitä, että tämä kestää hänen temperamenttista luonnettaan.

Angela Stanfordin reilu johto oli kuivua kokoon Alabaman LPGA-turnauksessa. &copy Getty Images Kahdeksatta kautta LPGA Tourilla pelaavan Angela Stanfordin neljän lyönnin johto hupeni sunnuntaina yhteen lyöntiin, mutta se riitti tuomaan teksasilaiselle uran toisen voittonsa kiertueella. 1,4 miljoonan dollarin kisassa Stanford tienasi 210 000 dollaria ja sai tour-ystäviltään Kirsty McPhersonilta ja Brittany Lincicomelta raikkaan samppanjasuihkun päälleen. Stanford (-11) lähti päätöspäivään neljän lyönnin johtoasemassa pelattuaan toisen ja kolmannen kierroksensa 67 lyönnillä. Finaalikierroksen kakkosella syntynyt tuplabogey kavensi johdon kahteen lyöntiin. Toiseksi sijoittunut Kiinan Shanshan Feng (-10) tuli takaa vahvasti pelaten sunnuntaina 68. Tämä johti siihen, että Stanfordin oli tehtävä viimeisellä reiällä vähintään par välttääkseen uusinnan. Hän kuitenkin upotti hieman yli metrin pituisen par-puttinsa sisään ja saavutti ensimmäisen voittonsa kiertueella sitten vuoden 2003 ShopRite LPGA Classicin. Kim Hall (-8) oli kolmas, Hee Young Parkin, Danielle Downeyn ja Stanfordin kanssa finaalikierroksella pelanneen Kathrine Hullin jaettua neljännen sijan yhteistuloksellaan -7. Minea Blomqvist pelasi tasaisen kisan, mutta ei saanut itsestään parasta irti turnauksen missään vaiheessa. Kierrokset 73-73-74-73 antoivat lopputuloksen 293 (+5), jolla heltisi jaettu 40:s sija. Blomqvist ansaitsi palkintorahaa viikonlopun peleistään 7000 dollaria. Marko Kuivasaari (15.9.2008)

Davies otti toisena vuotena per&#228,tt&#228,in voiton It&#228,v&#228,llan LET-turnauksessa, Ruuttila 24:s

Laura Davies oli viime vuoden tapaan ykkönen naisten Euroopan Tourin kisassa, Itävallassa. &copy Getty Images Laura Davies pelasi Fohrenwaldin kentällä kierrokset 71-67-67 ja 68, voittaen nyt ensimmäisen kerran sitten viime tammikuun, jolloin hän hoiteli kotiin New South Wales Openin Australiassa. ”Rakastan voittamista ja voittamisen takia tätä teenkin”, Davies sanoi haastattelussa. Englantilaisten kaksoisvoiton varmistanut Lisa Hall hävisi Daviesille kolme lyöntiä, ja kolmanneksi sijoittunut, hole-in onen tehnyt Italian Diana Luna yhden lyönnin lisää. Luna palkittiin hole-in onestaan 1200-kuutioisella moottoripyörällä. Kaisa Ruuttilalle olisi tänään suonut vahvan kierroksen, mutta samanlaista iskukykyä ei suomalainen enää löytänyt sunnuntaina kuin turnauksen kahtena ensimmäisenä päivänä. Kuudella ensimmäisellä reiällä pari bogeytä ja yhden tuplan tehnyt Ruuttila ryhdistäytyi jatkossa pelaten loput väylät kaksi alle ja koko kierroksen 73 lyönnillä. Kaisan lopullinen sijoitus Itävallan kisassa oli T24. Marko Kuivasaari (14.9.2008)

Stanford vuorostaan LPGA-kisan johtoon, Blomqvist sijalla T44

Angela Stanfordilla on mukavantuntuinen johto Alabamassa. &copy Getty Images Kahdeksatta vuotta Yhdysvaltain naisten kiertueella pelaava Angela Stanford (-12) on ollut urallaan aiemmin kahdesti vastaavassa tilanteessa eli johtanut turnausta ennen finaalikierrosta. Edellisen kerran näin oli kaksi vuotta sitten Canadian Women’s Openissa, jolloin Stanford sijoittui toiseksi. Samana vuonna hän oli jaetulla kakkostilalla Franklin American Mortgage Championshipissä, oltuaan johdossa 54 reiän jälkeen. Stanfordin ainoa kiertuevoitto on viiden vuoden takaa ShopRite LPGA Classicista. Muutamia viikkoja sitten Canadian Women’s Openin voittanut Kathrine Hull on toisena, neljä lyöntiä Stanfordia jäljessä. Australialainen päätti kierroksensa eilen harmillisesti tuplabogeyhyn, päästäen samalla johtonaisen pienelle karkumatkalle. Angela Park ja Shanshan Feng (-6) jakavat Magnolia Groven kentällä pelattavan kilpailun kolmannen sijan. Minea Blomqvist (+4) ei ole löytänyt Alabamassa peliinsä kaivattua irtonaisuutta. Eilinen 74 (38+36) lyönnin kierros sisälsi kolmen birdien lisäksi kolme bogeytä ja yhden tuplabogeyn. Kaikki birdiet syntyivät takaysille. Suomalaisen sijoitus on nyt T44, mutta paineettomassa tilassa rennolla pelillä voisi Blomqvistin 30:n joukkoon nouseminen olla vielä ihan realistista. Marko Kuivasaari (14.9.2008) Davies nousi ryminällä Zackrissonin seuraksi Itävallan turnauksen paalupaikalle, Ruuttila nitkahti reilusti alaspäin Englannin Laura Davies tuli lauantain kierroksensa sisääntulon sellaisella voimalla, että kahden kierroksen jälkeen kisaa yksin johtanut Emma Zackrisson sai tehdä konkarille tilaa UNIQA Ladies Openin kärjessä. Viimevuotista voittoaan puolustava Davies taituroi seitsemällä viimeisellä reiällä viisi birdietä, ollen ruotsalaisen kanssa nyt tilanteessa -11. ”Minulla on sunnuntaina saumani. On hienoa tulla huomenna kentälle pelaamaan voitosta. Kolmen viimeisen viikon aikana pelissäni on tapahtunut iso muutos ja luottamus on palaamassa takaisin”, Davies sanaili lehdistötilaisuudessa. Saksalainen kiertuetulokas Denise-Charlotte Becker on kolmantena, kaksi lyöntiä kärkikaksikkoa jäljessä. Anne-Lise Caudal, Lisa Hall ja Diana Luna ovat kahdeksan alle jakaen neljännen sijan. Kaisa Ruuttilalle ei kolmas kierros liiemmin hymyillyt. Griiniosumat vähenivät perjantaisesta tuntuvasti ja puttejakin tuli muutama enemmän kuin edellisinä pelipäivinä. 75 lyönnin kierros sisälsi peräti seitsemän bogeytä. Vammalalainen on Wiener Neustadtissa pelattavassa kilpailussa nyt sijalla T25, kolme lyöntiä kymmenen kärjestä. Muut suomalaiset putosivat jatkokierroksilta kahden rundin jälkeen. Marko Kuivasaari (13.9.2008)

Kerr kiipesi keulille Alabamassa, Blomqvist p&#228,&#228,si jatkokierroksille

Kokenut Christie Kerr on vahvassa iskussa. &copy Getty Images Bell Micro LPGA Classicin cut-rajaksi muodostui lopulta 148 lyöntiä (+4), näin jäljellä olevat 75 pelaajaa jakavat kilpailun palkintosumman 1,4 miljoonaa dollaria. Kaksi viikkoa sitten Safeway Classicin voittanut Cristie Kerr on kahden lyönnin johdossa ennen Angela Stanfordia. Seitsemän birdietä ja yhden bogeyn tehnyt Kerr pelasi eilen kauden 26. kierroksensa alle 70 lyönnillä. Bell Micro LPGA Classic on vuoden 20:s turnaus Kerrille, ainuttakaan kertaa hän ei ole jäänyt cut-rajan huonommalle puolelle. Tilanteessa -9 olevan Kerrin 36 reiän tulos on toistaiseksi kauden ennätys. Toisena oleva Angela Stanford mielii luonnollisesti myös voittoa Mobilen kisassa, sillä hänen edellisestä ykköstilastaan LPGA Tourilla on kulunut jo viisi vuotta. Tällä kaudella Stanford on sijoittunut neljästi kymmenen parhaan joukkoon. Kolmantena RTJ Golf Trail, Magnolia Groven kentällä pelattavassa turnauksessa on Australian Michelle Ellis, jolla on kolmen lyönnin takaa-ajomatka kurottavanaan Cristie Kerriin. Ellisin kauden paras sijoitus on jaettu 19:s LPGA State Farm Classicissa. Minea Blomqvist pelasi eilen avauskierroksensa tavoin 73. Kierros käynnistyi bogeyllä, mutta etuysin kolme birdietä antoivat lupauksen pirteästä rundista. Birdietön sisääntulo kahdella bogeyllä piti Minnin scoren lopulta lyönnin verran plussan puolella. Tuloksellaan 146 (+2) Blomqvist on kahden kierroksen jälkeen sijalla T40. Marko Kuivasaari (13.9.2008)

Ruuttila hienosti nelj&#228,nten&#228, It&#228,v&#228,llan LET-turnauksessa

Suomi on saamassa Kaisa Ruuttilasta menestyvän pelaajan Euroopan kentille. Kaisa Ruuttilan upea 68 lyönnin kierros nosti suomalaisen Itävällan Wiener Neustadtissa pelattavassa naisten Euroopan Tourin kilpailussa jaetulle neljännelle sijalle, kun turnausta on pelattu kaksi kierrosta. UNIQA Ladies Golf Openin johdossa on nyt Ruotsin Emma Zackrisson kahden lyönnin erolla avauskierroksen jälkeen johtaneeseen Karen Lunniin. Kaisa Ruuttila oli perjantaina mainiossa lyönnissä tehden kierroksellaan seitsemän birdietä. Tulos 68 nosti hänet reilusti kohti kärkeä ja suomalainen jakaa kilpailun puolivälissä neljännen sijan yhdessä Veronica Zorzin, Lisa Holm Sörensenin, Diana Lunan, Lisa Hallin, Denise-Charlotte Beckerin sekä Laura Daviesin kanssa. Ruuttila on esiintynyt edukseen LET:lla jo jonkun aikaa ja on hiljalleen lunastamassa paikkaansa kiertueen runkopelaajien joukossa. Tästä on Kaisan hyvä jatkaa kohti turnauksen kolmatta kierrosta. 29-vuotias Zackrisson (-10), joka otti uransa ensimmäisen voiton naisten Euroopan Tourilla Espanjassa viime huhtikuussa, sanoi eilisen 67 lyönnin kierroksen takana olleen rennon asenteen. ”Olen erittäin rentoutunut ja nautin pelaamisesta. Kiva, että tänään kulki yhtä hyvin kuin torstaina. Peli kulki omalla painollaan, eikä mitään erityistä edes tapahtunut”, Zackrisson selitti lehdistölle vaivatonta pelivirettään. Ensimmäisen kierroksen jälkeen johdossa ollut Australian Karen Lunn (-8) on toisena ja Saksan Anja Monke (-7) kolmantena. Muut suomalaiset Hanna-Leena Salonen 148 (+4), Jenni Kuosa 149 (+5) sekä Helsingin turnauksen jälkeen pelituntumansa kadottanut Ursula Wikström 152 (+8) eivät selvinneet Itävallan turnauksen jatkokierroksille. Marko Kuivasaari (13.9.2008)

Rawson ja Feng Bell Micro LPGA Classicin k&#228,rjess&#228,, Blomqvist pelasi 73

Anna Rawson aloitti Alabamassa pelattavan LPGA-turnauksen hyvin. &copy Getty Images Australialainen Rawson pääsi turnaukseen mukaan varapaikalta, Natalie Gulbsin vetäydyttyä kisasta viime hetkellä. Kauden kymmenes startti toi Rawsonille parhaan avauskierroksen (67) hänen tähän saakka kiertueella pelaamissaan kilpailuissa. Toinen rookie, Shanshan Feng, pelasi niin ikään 67 jakaen johtopaikan Rawsonin kanssa. Feng pelasi väylät 15-18 upeasti viisi alle, sisältäen 16:lla tehdyn eaglen. Feng on LPGA Tourin ainoa kiinalaispelaaja. Nicole Castrale, Angela Park, Michelle Ellis sekä Irene Cho jakavat kolmannen sijan tuloksellaan 68. Minea Blomqvistin paluu Yhdysvaltoihin sujui hieman tunnustellen. Jopa 39 lyöntiä vaatinut ulosmeno korjaantui sisääntulon kolmella birdiellä, vaikka 18:lle syntynyt bogey jäikin hieman kismittämään. Blomqvist osui torstain kierroksellaan yhdeksään väylään ja 12:teen griiniin. Putteja suomalaiselle kertyi 29. Tuloksella 73 (+1) irtoaa tässä vaiheessa jaettu 51. tila. Marko Kuivasaari (12.9.2008)

Lunn aloitti ter&#228,vimmin It&#228,vallassa, Ruuttila hyvin kuvassa mukana

Lunn teki 66 lyönnin kierroksellaan kolme birdietä sekä ulosmenossa että sisääntulossa ja sanoi nousujohteisen tuloskunnon olleen parantuneen puttipelin ansiota. Kaisa Ruuttila esiintyi edukseen Itävallan turnauksen ensimmäisellä kierroksella. ”Olen pelannut viimeisimmät viikot hyvin, mutta tuloksista sitä vain ei ole voinut havaita”, australiailainen sanoi lehdistötilaisuudessa. Jaetulle 10. tilalle Finnair Mastersissa sijoittunut Lunn on mieltynyt Fohrenwaldin kentän griineihin. ”Minulla on hyvä fiilis pelata näillä griineillä, vaikka en kovin pitkiä putteja tänään upottanutkaan. Viime viikonloppunakin lyöntini kulki hyvin Tanskassa, mutta siellä puttasin todella surkeasti. Lyönti toimi tänään yhtä hyvin kuin se on toiminut jo jonkin aikaa. Nyt vain putosi kymmenkunta puttia kierroksella pois.” Lunnin takana on totutun tasaista, sillä Anja Monke, Emma Zackrisson, Vicky Thomas ja Denise-Charlotte Becker ovat lyönnin jäljessä. Vammalan Kaisa Ruuttila pelasi 70, ja on avauspäivän jälkeen jaetulla 19. tilalla. Ruuttilan kierroksen paras hetki osui rei’ille 6-9, joilla hän teki neljä peräkkäistä birdietä. Muut suomalaiset: T79. Hanna-Leena Salonen, 74 T97. Jenni Kuosa, 76 T114. Ursula Wikström, 78 Marko Kuivasaari (11.9.2008)

Minea Blomqvist palaa LPGA:lle, nelj&#228, suomalaista pelaa LET:lla

LPGA jatkuu kahden viikon tauon jälkeen Alabamassa. Bell Micro LPGA Classic kerää kokoon joukon kärkipelaajia. Mm. Paula Creamer, Suzann Pettersen, Yani Tseng ja Cristie Kerr ovat mukana rahalistan kymmenen parhaan joukosta. Kyseinen kilpailu järjestetään ensimmäistä kertaa. Samalla Robert Trent Jones Golf Trail Magnolia Grove -kentällä pelattiin viime vuonna LPGA Tournament of Champions, jonka Creamer voitti ylivoimaisesti. Minea Blomqvist oli LPGA -kiertueen edellisessä kisassa, elokuussa jaetulla 24. sijalla. Sen jälkeen hän tuli kotimaahan, häikäisi, ja täytti suomalaisten toiveet voittamalla Euroopan kiertueen kisan Talissa. Minea löi palloa kohtalaisen hyvin koko Talin viikonlopun ajan, mutta ennen kaikkea vakuutti puttipelillään ja päättäväisyydellään. Voitto antoi Minnille taatusti lisää itseluottamusta, ja jos hyvä lähipelivire on pysynyt ennallaan, voidaan Jenkeistäkin odottaa hyvää sijoitusta. Toki vastuskin on selvästi kovempaa kuin Suomessa, jossa Minea oli selvästi vastustajiaan korkeammalla maailmanlistalla. Minea pelaa parasta ammattilaiskauttaan. Hän on tienannut LPGA:lla jo lähes 400 000 dollaria ja on noussut LPGA:n rahalistalla sijalle 41. ja maailmanlistalla sijalle 57. LPGA:lla Minnillä on tältä kaudelta kolme top10-sijoitusta, joista edellinen on huhtikuulta. Wikström kavereineen Itävallassa Naisten Euroopan kiertue jatkuu Itävallassa, jossa pelataan 250 000 euron UNIQA Ladies Golf Open. Suosikeiden joukossa on mm. viime vuoden ykkönen Laura Davies, joka hakee uransa 70. ammattilaisvoittoa! Mukana on myös neljä suomalaista. Kaisa Ruuttila ei ole vielä täyttänyt omia tai muiden odotuksia pelitason suhteen. Kotikisassa Talissa hän karsiutui selvästi. Suomen ”kakkosnainen” Ursula Wikström pelaa hyvää kautta Euroopan kiertueella. Talin kakkosija nosti Unskin LET:n rahalistalla sijalle 25. Tuloja on tältä kaudelta reilut 61 000 euroa. Wikström ei aio lähteä LPGA:n karsintoihin tänä syksynä ja paikka LET:llä on takuuvarma, joten loppukauden hän pelaa vain hyvistä sijoituksista. ”Olen tyytyväinen kauteen, mutta vielä ei ole kaikki tavoitteet saavutettu”, Unski sanoi salaperäisesti alkuviikosta Golf Digestin haastattelussa. Kaisa Ruuttila (116.) ja Hanna-Leena Salonen (137.) tarvitsevat kipeästi hyviä sijoituksia noustakseen rankingissa. Kauden lopussa listan 80 parasta saa suoran pelioikeuden ensi vuodelle, muut joutuvat tammikuun karsintoihin. Itävallan kisan neljäs suomalainen on Jenni Kuosa joka pelasi tiistaina Ahvenanmaalla Ålandsbanken pro-amissa hienon kierrostuloksen 68 ja voitti ammattilaisten sarjan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje