23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
Ajankohtaista

Sophie Gustafsonille Skotlannin mestaruus, Jenni Kuosa 44:s

Jenni Kuosallla, Ursula Wikströmilla ja Hanna-Leena Salosella on kova työ Skotlannin kisan cutin tekemisessä.

Sophie Gustafson oli ylivoimainen Skotlannissa &copy Getty ImagesSolheim Cupissa edellisviikolla ahkeroinut Sophie Gustafson saavutti uransa 22:n voiton kansainvälisissä kisoissa oltuaan murskaavan ylivoimainen Skotlannissa. Eroa seuraaviin oli kolmen kierroksen kisassa viisi lyöntiä. Gustafson ansaitsi ykköstilastaan 30.000 euroa. Enimmäkseen LPGA Touria kiertävä ruotsalainen osallistuu myös alkavalla viikolla pidettäviin Itävallan mestaruuskisoihin jotka hän voitti viimekaudella. Sateen viivästyttämässä kisassa jatkopaikka aukeni lopulta kahdelle suomalaiselle. Jenni Kuosa hävisi Gustafsonille kolmella kierroksella 17 lyöntiä, Ursula Wikström 18. Riikka Hakkarainen ja Kaisa Ruuttila karsiutuivat lyönnillä, Hanna-Leena Salonen neljällä. ET:n Itävallan kisa on viimeinen täyden fieldin kisa ennen karsintoja joihin suomalaisista ovat joutumassa ainakin Ruuttila, Salonen ja Kuosa. Karsintojen välttäminen vaatisi kolmikolta sijoittumista kolmen joukkoon Itävallassa. Amatööripuolelta karsintoihin mukaan tulee ainakin Rosa Svahn.

Suomalaisilla vaikeaa Skotlannin avoimissa

Riikka Hakkaraisen kausi, ehkä urakin ET:lla lienee ohi &copy Getty Images Naisten Euroopan Tourin osakilpailu, Scottish Open jatkui suomalaisittain mollivoittoisesti. Jenni Kuosalla (+7) on paras, hänelläkin on yhdeksän reikää pelaamatta, cut-rajan selvittäminen vaatii siistiä sisääntuloa. Kierroksensa jo päättäneet suomalaiset; Riikka Hakkarainen, Ursula Wikström sekä Kaisa Ruuttila joutuvat jännittämään kohtaloaan aamupäivän ajan. Kisa päättyy poikkeuksellisesti jo lauantaina. Lähimpänä karsintarajaa kolmikosta on tällä hetkellä molemmilla kierroksilla tuloksen 77 (+6) pelannut Ursula Wikström. Tulos 154 (+12) oikeuttaa Wikströmin jakamaan tällä hetkellä sijaa 65, kun osalla pelaajista on vielä toinen kierros kesken. Hakkaraisen mahdollisuudet jatkoon ohenivat jo 80 (+9) lyönnin avauskierroksen myötä. Perjantaina Hakkarainen paransi tulostaan viisi lyöntiä, mutta yhteistulos 155 (+13) nosti espoolaisen sijalle 75 ja samalla karsintarajan väärälle puolelle. Samalle sijalle päätyi myös Kaisa Ruuttila. Hanna-Leena Salosen kierros on vielä kesken tilanteessa +15. Kierroksensa päättäneistä kilpailua johtaa Ruotsin Sofia Renell yhteistuloksellaan 140 (-2). Tilanne on jatkoon menijöidenkin suhteen kuitenkin vielä epävirallinen, jopa Salosella on teoriassa mahdollisuutensa. Riikka Hakkaraisen tunnelmat kierroksen jälkeen olivat melko lailla haikeat,sillä nyt käytävä kisa jää näillä näkymin 11 vuotta Euroopan kiertueella pelanneen Hakkaraisen viimeiseksi Euroopassa ja samalla Naisten Eurooppa Tourilla sekä Euroopassa. Edessä on vielä ensi viikolla Japanissa pelattava kutsukilpailu, mihin Hakkarainen lentää jo tulevana sunnuntaina. – Eihän tässä viimeisen kisassa nyt ihan näin pitänyt käydä. Eilinen esitys oli todella ala-arvoinen. Se taisi olla itse asiassa ainakin tuloksellisesti kauden huonoin. Kelit ovat olleet täällä tuttuun tapaan melko haastavat ja siinäkään arpa ei meidän ryhmää suosinut, sillä molempina päivinä jouduimme pelaamaan sateessa. Yksi kisa on kuitenkin vielä jäljellä, joten siellä parannetaan, lupaa Hakkarainen lopuksi. Myös Ursula Wikström oli kallella kypärin. – Eipä ollut helppoa ei. Peli oli vaikeaa, mutta niin olivat myös olosuhteet, tämänvuotista Skotlannin urakkaansa. Wikström osui perjantaina kilpailua isännöivän Cameron Housen väylille 13 kertaa. Lähestymislyönneissä Wikströmillä oli kuitenkin tarkkuutta, sillä ne löysivät viheriön peräti 15 kertaa. Putteriaaan Wikström käytti perjantaina 34 kertaa. ( Tämä tilasto ei voi pitää paikkaansa. toim. huom.) – Jatkoon pääsy on vielä epävarmaa, sillä nyt näyttää, että osa pelaajista päättää toisen kierroksensa vasta huomenna aamulla, totesi Wikström.

Suomalaisnaisilla vaisu avaus Skotlannissa

The Carrick Cameron Housen kentällä pelattiin torstaina varsin vetisissä ja sateisissa olosuhteissa Skotlannin mestaruuskisojen avauspäivää. Suomalaiset jäivät statistin osaan, Ursula Wikström ja Kaisa Ruuttila ovat parhaina sijaluvulla 53:s tuloksellaan 77, kahdeksan lyöntiä kärjestä. Hanna-Leena Salosen ja Jenni Kuosan tulos oli lyönnin heikompi, Riikka Hakkarainen (80) tarvitsee loistokierroksen selvitäkseen jatkoon. Kisaa johtaa Ranskan 21-vuotias Jade Schaeffer tuloksella 69. Mukana on muutama Solheim Cup pelaajakin, emäntämaan Catriona Matthew sai tuloksekseen 73, Gwladys Nocera 74 ja Laura Davies 75. Skotlannin kisa on käytännössä toiseksi viimeinen mahdollisuus Wikströmille (81:s) Kuosalle (133:s), Ruuttilalle (113:s) ja Saloselle (119:s) nousta 80:n ensimmäisen joukkoon ja saada ET:n kortti vuodelle 2008. Viimeinen kisa ennen karsintoja on vuorossa ensiviikolla. Minea Blomqvist on listan 50:s, Riikka Hakkarainen 61:s. Cameron Housen kisa on vain kolmen kierroksen mittainen, se päättyy lauantaina.