18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Scott Strange viimeisen kierroksen sankari Kiinan avoimissa

Mikko Ilonen on sijoittunut kaikilla kolmella osallistumiskerralla Kiinan avoimissa 30:n joukkoonKuva Petri Timonen

<b>Scott Strange otti voittoposeeraukseen mukaan paikallisen caddiensä</b>”>Viimeisen kierroksen tulos 68 nosti 32-vuotiaan <b>Scott Strangen</b> viidenneltä sijalta Kiinan avointen voittoon Peking CPD International-kentällä sunnuntaina. Ykköstila oli ET uran toinen, viimevuonna Strange voitti Walesissa, lisäksi vuosilta jolloin hän pelasi pelkästään Aasian Touria on kaksi voittoa. Rahaa Strange saa voitostaan 275.000 euroa, luonnnollisesti sijaluku World Rankingilla parantuu reilusti nykyisestä (123:s). Ennen viikonloppua Strangen edellä oli 11 hänen maanmiestään, parhaimpana <b>Geoff Ogilvy</b> (4:s) <ausseilla on= Kun ET:n kauden 2009 kisoista on pelattu 18, ykköstiloja on mennyt 12:een eri maahan seuraavasti: Australia 3 USA 2 Espanja 2 Pohjois-Irlanti 2 Tanska 2 Chile 1 Argentiina 1 Uusi-Seelanti 1 Taiwan 1 Thaimaa 1 Etelä-Afrikka 1 Englanti Gonzalo Fernandez-Castano taas kakkonen<b>Gonzalo Fernandez -Castano on yksi neljästä espanjalaisesta WR:n sadan listalla<b> &copy Getty Images”>Espanjalla on lukuisasti nuoria, lupaavia pelaajia Euroopan Tourilla. <b>Gonzalo Fernandez – Castano</b> on yksi heistä, madridilainen on aiemmin ollut varsinainen on-off mies, nyt hän pelasi itsensä toisen kerran peräkkäin kisan kakkoseksi. World Rankingilla Fernandez-Castano on Pekingin kisan jälkeen noin 60:s, tie isoihin kisoihin on tahdin jatkuessa samanlaisena pian auki. Kilpailua puolivälissä johtanut Korean <b>Ho-Sung Choi</b> putosi viikonloppuna 16:ksi. ET:n seuraava kisa pelataan Choin kotimaassa Koreassa Jejun saarella. Mukana on myös Kiinassa karsiutunut <b><a href=Mikko Ilonen, kilpailun suurimpia suosikkeja ovat viskimerkki Ballantinesin nimikkokisassa Henrik Stenson, Lee Westwood, Ernie Els, Fred Couples ja Colin Montgomerie. Antti Ahokas oli sunnuntaina kisan osallistujalistalla ensimmäinen varamies. Oletettavaa, ei kuitenkaan varmaa on se, että hän mahtuisi mukaan omalla kohdallaaan kauden suurimpaan kisaan. Ahokas ei kuitenkaan lähde pitkälle matkalle joka sisältää sen riskin, ettei pelipaikkaa aukenisikaan. -Olen tilannetta seuraillut torstaista asti ja maanantain välisenä yönä vielä kello kahteen. Suuntaan Barcelonan kautta Ballenaan harjoittelemaan viideksi päiväksi, sieltä takaisin PGA de Catalunya kentälle pelaamaan Espanjan avoimiiin, Ahokas kertoi maanantaina aamupäivällä suunnitelmistaan. Koreassa palkintorahaa on jaossa 2,1 miljoonaa euroa, kuluvan vuoden aikana palkintopotiltaan suurin kisa johon Antti ET:lla on päässyt osallistumaan on 1,1 miljoonan potin tarjonnut Jobu Open, joten ratkaisu oli varmasti haastava ja monisäikeinen. Kauden mittaan Ahokkaan kisakalenteriin ei tule osumaan kovin montaa samankokoista tai suurempaa kilpailua jollei kategoria re-rangingissa parane.

Mikko Ilosella ly&#246,nti liikaa Pekingiss&#228,

<b>Ho Sung Choi johtaa kahdella lyönnillä Kiinan avoimia</b> &copy Getty Images”>Eurooppalaiset pitivät otetta kärkipaikoista myös perjantaina aamupäivällä Volvo China Openissa. Irlanni kokenut konkari <b>Paul McInley</b> teki tuloksen 67 joka jäi päivän parhaaksi. McInleyn edelle ehti yhteistuloksissa päivän mittaan kolme pelaajaa. <b><a href=Mikko Ilonen aloitti toisen kierroksen kahdella birdiellä, ensimmäisellä yhdeksiköllä korttiin merkattiin myös kaksi bogeyta. Sisääntulossa Ilonen onnistui tekemään päivän kolmannen birdiensä saaden kierrostulokseksi 71. Tilastojen valossa peli oli vankkaa, 11 väyläosumaa 14:sta mahdollisesta, 13 kertaa hän pääsi puttaamaan birdietä. Perjantain tuloslistalla Ilonen oli päivän 11:ksi paras. Kun Ilonen lopetti kierroksensa, oli sijaluku 100:s. Iltapäivän edetessä sijaluku parani, mutta edelle jäi lopulta 73 pelaajaa, lyöntejä oli yksi liikaa. Kärjessä on Korean Ho Sung Choi (-6) 12 lyöntiä Mikkoa paremmalla yhteistuloksella. Choi lienee Euroopan Tourilla ennätysmies, tuskin koskaan aiemmin kisaa on puolivälissä johtanut vasta 26-vuotiaana lajin aloittanut pelaaja! Choi siirtyi jo kaksi vuotta aloittamisensa jälkeen ammattilaiseksi, nyt hän on pelannut golfia kahdeksan vuotta. Korealaisen voittoon on hyvin vaikea, lähes mahdotonta uskoa. Näytöt ovat kovin kevyet, koko uralla viidessä Aasian Tourin kisassa paras sijoitus on toistaiseksi 35:s. Toista sijaa (-4) jakavat Markus Brier sekä Chaphai Nirat Karsiutuminen oli Iloselle kolmas perättäinen, lisäksi Singaporessa Mikko töhri British Openin karsinnnoissa avauspäivän johdon (65-77). Tuloksista huolimatta Mikko Ilonen uskoo, että menestykseen on hyvät edellytykset jo seuraavissa kisoissa -Toinen kierros oli varsin mallikasta pelaamista, varsinkin avaukset toimivat ja pääsin parempiin birdiepaikkoihin. Tällaisen pelin kun vie seuraaville kisaviikoille ja pitää ajatuksen kohdillaan niin pitäisi tulostakin kolista viimeisiä viikkoja paremmin, Ilonen summasi kisan tapahtumat. Avauspäivänäkin Ilosen lyönti oli varsin kelvollista, pari huonoa lähestymistä ja tehoton lähipeli pudottivat hänet tuloslistan jälkipäähän. Mikko missasi viheriön oikealla lyöntimäärällä seitsemän kertaa, näistä vain yhden kerran hän onnistui tekemään parín. Seuraava kilpailu käynnistyy jo alkavan viikon torstaina Koreassa, Jejun Saarella jossa pelataan Euroopan Touriin kuuluva Ballantines Championships. Ilosen kilpailuohjelmaan on tullut muutos. Aasian Tourin kisa Thaimaassa huhti-toukokuun vaihteessa on peruuntunut, tämän johdosta Ilonen harkitsee osallistumista Italian avoimiiin mestaruuskilpailuihin (7-10.5).

Markus Brier puttaili k&#228,rkipaikalle Kiinan avoimissa

<b>Markus Brier (oik.) johtaa Kiinassa tuloksella 67, <a href=Mikko Ilonen löi 11 kertaa enemmän.Kuva Seve Trophysta. &copy Getty Images”>Itävallan tarkkalyöntinen Markus Brier oli avauskierroksen jälkeen erittäin tyytyväinen tulokseensa 67, vain viisi pelaajaa 155:sta alitti 70 lyönin rajan. -Löin tarkkoja lähestymisiä ja putterini oli tulikuumana, se on yleensä vahva yhdistelmä. Laitoin tärkeitä parutteja sisään silloin kun tarvittiin, 26 puttia kierroksellaan tehnyt Brier iloitsi. Nimekkäät ja kokeneet pelaajat miehittivät muitakin kärkisijoja. Nick Dougherty (68) jakaa toista sijaa, Simon Dyson (69) on neljäntenä. Kärkikymmenikössä on myös kolme thaimaalaista, näiden joukossa Thongchai Jaidee (70). Mikko Ilonen aloitti iltapäiväkierroksensa birdiellä, mutta sitten alkoi ropista omaan päätyyn. Ulosmenon jälkeen hän oli jo neljä yli parín. Ilonen ei ollut torstain jälkeen pettynyt lyömiseensä, enemmänkin yllättynyt tuloksestaan 78. -Löin palloa pääsääntöisesti oikein hyvin, varsinkin avauksia. En vaan kyennyt hyödyntämään niitä, lähestymiset jäivät hieman liian kauas. Kierroksen aikana tuli kaksi heikkoa lähestymistä, muuten peli oli varsin kelvollista. Esitykseen nähden 78 lyöntiä oli todella paljon, pallo ei pomppinut kaikkein onnekkaimmalla tavalla, Ilonen summaili päiväänsä. Viheriöosumia oikealla lyöntimäärällä kertyi 11, putteja lopulta 33, viimeisellä viheriöllä tuli päivän ainoa kolmeputtinen. -Ei peli puttiin kaatunut, hieman lähemmäksi pitää kuitenkin perjantaina päästä jotta jatkoonpääsy varmistuisi. Se vaatinee alle parín pelaamista jonka ei pitäisi olla mitenkään ylivoimaista. Pääsen pelaamaan aamusta jolloin voi olla hieman koleampaa, mutta myös tyynempää tuulen osalta, Mikko ennakoi. Kisan nimekkäin pelaaja Colin Montgomerie sai tuloksekseen 73 jolla on 35:s Perjantain kierros käynnistyy Ilosen osalta kello 7.30 paikallista aikaa, ( 2.30 Suomessa). Ilosen nimekkäistä pelikavereista Gonzalo Fernandez-Castano on tuloksessa 71, Stephen Dodd löi palloa 74 kertaa.

Mikko Ilonen tavoittelee menestyst&#228, Pekingiss&#228,

Euroopan Tour jatkuu Mastersin jälkeen vielä kahdella Aasian kisalla ennen Tourin siirtymistä kesäkaudeksi Euroopppaan. Kiina isännöi uusitussa ET:n kisaohjelmassa vuonna 2009 peräti viittä lyöntipelikisaa, näiden lisäksi myös World Cupia. USA poislukien määrä on suurin yksittäisistä maista. Mikko Ilonen on väläytellyt osaamistaan neljässä viimeisessä kisasaan, mutta kokonaisuutena tulokset ovat olleet alle odotusten. Australian Johnnie Walker Classicissa hän pelasi paríin verrattuna uransa toiseksi parhaan kierroksen (65, -7), muut kolme olivat vaisuja. Indonesiassa sekä Phuketissa ( Aasian Tour) Ilonen karsiutui. British Openin karsinnat olivat kaksijakoiset, ensimmäisen kierroksen jälkeen lahtelainen johti tuloksella 65 (-6), toisena päivänä putteri lakkasi toimimasta, viimeisen reiän veteenlyönnnin myötä paikka Openissa jäi kolmen lyönnin päähän, tulos oli 77. Huhtikuun alun Ilonen on viettänyt Suomessa harjoitellen. Pekingin lento viivästyi päivällä pienen sairastelun johdosta, Kiinan pääkaupunkiin Ilonen ehti valmentajansa Timo Rauhalan kanssa tiistaina aamupäivällä. Kenttä on viimevuodesta tuttu Beijing CBD International jolla Ilonen oli 24:s. Kilpailu on kuulunut ET:n ohjelmistoon viisi kertaa, Ilonen on ollut kolmella osallistumiskerrallaan tasaisen varmasti 28:s, 23:s ja 24:s. Kuluvalta kaudelta puuttuu vielä top-ten sijoitus, sellaista Ilonen lähtee tavoittelemaan torstaina iltapäivällä paikallista aikaa klo 12.30 yhdessä itselleen erittäin tutun parivaljakon Stephen Dodd -Gonzalo Fernandez Castanon kanssa. Ilosella on Aasiassa pelatuista kisoista kaksi top-ten sijoitusta, Indonesian avointen voitto sekä Malesian seitsemäs tila, molemmat alkuvuodelta 2007. Dodd voitti China Openin 2005, Fernandez-Castano on voittanut Kiinassa BMW Asian Openin 2006. Colin Montgomerie kisan tähti<b>Mastersiin osallistujia ei Kiinaan ole lentänyt, osallistujakatras on kuitenkin tasokas sekoitus ET:n ja Aasian Tourin vakiokalustoa. <b>Colin Montgomerie</b> pelasi huhtikuun alussa 500:n ET:n kilpailunsa sijoittuen 31:ksi. Skotti on vakuutellut panostustaan menestyksen eteen, mutta kokonaisuus ei ole toiminut viimeisen vajaan vuoden aikana. Ranskassa hän oli kesäkuun lopulla kakkonen, edellinen, uran 32:s voitto on heinäkuulta 2007. Palkintosummaltaan (2,2 milj. euroa) Kiinan avoimet on avoimista kisoista alkukauden rahakkain. Mikko Ilosella on ET:n voittajakategoria kauden 2009 loppuun. Ykköstila vuoden jossain kisassa toisi saman edun kauden 2011 loppuun, minimitavoite 115:n joukkoon sijoittuminen riittävän kategorian sekin. Ennen Aasian kiertuetta Ilonen on rahalistan 138:s (45.993 euroa), <b>Antti Ahokas</b> 238:s. Ahokas oli ilmoittautunut Kiinan kilpailuun, mutta jäi kategoriallaan niukasti ulos.  <span class=

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje