18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Scott nousi maailmanlistan kärkeen

World Ranking on nyt Adam Scottin komennossa. Kuva: © Getty Images

Adam Scott saavutti sunnuntaina jotain ainutlaatuista, vaikka ei edes kilpaillut päättyneen viikon turnauksissa. Hän nousee virallisesti maanantaina päivitettävän maailmanlistan ykköseksi ensimmäistä kertaa urallaan.

”Toivottavasti säilytän asemani jonkun aikaa”, Scott sanoi, kun asiaa ennakoitiin toissa viikonloppuna Players Championshipin yhteydessä. ”En ole paljon ajatellut tätä asiaa. Päähuomio on prosessissa, jonka myötä yritän kehittää peliäni koko ajan parempaan suuntaan. Voitot ja menestys puhuvat paljon puolestaan, kun on kysymys rankingeista.”

Scott, 33, on kautta aikain 17. pelaaja, joka nousee World Rankingin valtaistuimelle. Tähän on australialaisista hänen lisäkseen pystynyt vain Greg Norman, joka menetti valtikkansa Tiger Woodsille vuonna 1998.

Adam Scott ei ole voittanut tällä kaudella vielä yhtään turnausta; paras sijoitus on Arnold Palmer Invitationalin kolmas tila. Scottilla, Henrik Stensonilla, Bubba Watsonilla ja Matt Kucharilla oli kaikilla mahdollisuus nousta rankingin ykköseksi Players Championshipissä, mutta heistä yksikään ei sijoittunut kisassa kymmenen joukkoon.

Woods on ollut maailmanlistan kärjessä hurjat 683 viikkoa, mukaan lukien 60 edellistä. Hän kävi selkäleikkauksessa maaliskuun lopussa, eikä ole pystynyt pelaamaan sen jälkeen. Joidenkin arvioiden mukaan paluu ajoittuisi heinäkuulle, mutta Woods ei ole vielä vahvistanut paluunsa ajankohtaa.

Kun Tiger on jälleen kehissä, Scott saattaa huomata, että maailmanlistan kärkipaikka ei ole välttämättä yhtä helppo säilyttää kuin saavuttaa.

Lähde: PGA Tour

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje