23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]

Ruuttilalla tuskainen viimeinen kierros

Kaverukset Stenna Westerlund, Sohvi Härkönen ja Kaisa Ruuttila hakevat menestystä Etelä-Afrikasta. (Kuva www.kaisaruuttila.fi)

Rebecca Hudson avasi kautensa voitolla. &copy Getty ImagesKaisa Ruuttila lähti viimeiseen kilpailupäivään Etelä-Afrikan kiertueella hyvistä asemista sijalta 15. Viimeinen päivä ei kuitenkaan sujunut ollenkaan suunnitellusti, tulos 80 pudotti Kaisan sijalle 30, joka kuitenkin oli suomalaiskolmikon paras sijoitus. Sohvi Härkönen pelasi tasaiset kierrokset (75-75-74, +8) ja oli 33. Stenna Westerlundin kierrokset olivat 78-75-75 (+12) ja sijaluku 43. Kilpailukausi on kuitenkin avattu ja ensi viikolla pelataan jo toinen osakilpailu Durbanissa. Kilpailun voitti ensimmäisellä uusintareiällä etukäteenkin suurimmaksi ennakkosuosikiksi nimetty Englannin Rebecca Hudson. Hudsonin kierrokset olivat 71-66-67 (-12). Kakkoseksi jäi Anna Temple. SM

Kaisa Ruuttila pelasi 69 Etel&#228,-Afrikan kiertueella

Kaisa Ruuttila paranteli asemiaan Afrikan kiertueen kilpailussa Etelä-Afrikassa. Viime vuoden voittaja Ruuttila pelasi toisen kierroksen tulokseen 69 ja nousti tuloslistalla sijalle 15. Kärjessä mennään kuitenkin kovaa. Kolmikko Gina Switala (Etelä-Afrikka), Marianne Skarpnord (Norja) ja Rebecca Hudson (Englanti) johtaa ennen päätöspäivää tuloksella seitsemän alle parin. Amatööri 18-vuotias Switala pelasi torstaina kisan parhaan tuloksen 66. 18-vuotias Asleigh Simon pelaa naisten Euroopan kiertueella ja kuuluu Etelä-Afrikan golflupauksiin.  &copy Getty Images Eniten huomiota sai kuitenkin toinen paikallistähti Asleigh Simon, joka pelasi myös loistavan kierroksen 67. Simon on voittanut edellisvuosina useamman Afrikan Tourin kilpailun ja on edelleen ennakkossuosikki voittajaksi. Hän on vain lyönnin päässä johtavasta kolmikosta. Suomalaisista Stenna Westerlundin ja Sohvi Härkösen peli takkuilee. Kummatkin pelasivat toisella kierroksella 75. LG

Suomalaisneidoilla vaisu alku Etel&#228,-Afrikassa

Puolustava mestari Kaisa Ruuttila avasi suomalaisista parhaiten Etelä-Afrikan talvikiertueen ensimmäisessä osakilpailussa Johannesburgissa. Ruuttila pelasi tuloksen 74, kaksi yli parin ja jakaa sijaa 25. Sohvi Härkösen tulos oli 75 (+3), joka tuotti sijan 32. Kolmas suomalaispelaaja Stenna Westerlund ei onnistunut, tulos 78 (+6) jättää hänet kauas kärjestä sijalle 43. Kärkituloksen 68 (-4) pelasi kaksi pelaajaa; isäntämaan Morgana Robbertze sekä varsin eksoottisesta golfmaasta Ugandasta tuleva Nora Kagonyera. Ennakkosuosikeista Etelä-Afrikan 18-vuotias Ashley Simon käänsi kehnosti alkaneen kierroksensa takaysin viidellä perättäisellä birdiellään tulokseen 71 (-1), ja on hyvin kuvassa mukana. Samassa tuloksessa on kilpailun etukäteen kovin nimi, viime kaudella Euroopan Tourin rahalistalla sijalle 15. päätynyt Englannin Rebecca Hudson.

Suomalaisnaisilla kauden avaus Etel&#228,-Afrikassa

Edellä mainitulla kolmikolla, sekä Hanna-Leena Salosella, joka on ilmoittautunut kiertueen kahteen jälkimmäiseen kilpailuun, on hyvät mahdollisuudet saada menestystä heti alkukaudesta. Afikan Tourilla pelaa pääasiassa etelä-afrikkalaisia, Pohjoismaista kisoihin osallistuu useita Ruotsin SAS Masters Touria (ent. Telia Tour) pelaavia naisia. Kovia nimiä saapuu mm. Espanjasta ja Ruotsista. Suomalaisittain Afikan Tourin historia on mukavaa luettavaa. Vuonna 2002 Riikka Hakkarainen voitti Telcom Ladies Classicin. Kaksi vuotta myöhemmin Minea Blomqvist voitti neljästä osakilpailusta kaksi ja vei kiertueen order of meritin nimiinsä. Muutaman välivuoden jälkeen viime vuonna nähtiin taas suomalainen ykkösenä, kun Kaisa Ruuttila voitti WPGA Masterisin. Hanna-Leena Salonen oli samassa kilpailussa jaetulla kolmennella sijalla. Kiertue järjestettiin ensimmäisen kerran jo 1989, mutta vasta vuodesta 2001 lähtien se on ollut palkintopotiltaan sekä pelaajalistaltaan kansainvälisesti huomioitava kiertue. Neljän kilpailun putki on hyvä startti kauteen, etenkin nuorille ja tuoreille ammattilaisille, joille positiiviset kokemukset ovat alkuvuodesta ehdottoman tärkeitä. Ruuttilalla, Westerlundilla, Härkösellä ja Salosella on edessään haasteellinen kausi. Kukaan nelikosta ei onnistunut saamaan täyttä pelioikeutta naisten Euroopan kiertueelle (LET), jossa Ursula Wikström on tällä kaudella ainoa suomalainen. Ruuttila pääsee kategoriallaan joihinkin LET:n kilpailuihin. Pääasiassa nelikko kiertää kuitenkin SAS Masters Tourin kilpailuja. Siellä kukin heistä on jo menestynytkin mukavasti.