27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Ruotsi Euroopan suurin golfmaa

Ruotsalaisten menestys kisakentillä on myös Euroopan eliiittiä. Kuvassa juhlitaan naisten MM-kultaa syksyllä 2008 © Getty Images

Ruotsalaisten

Ruotsin golfilla on ollut isoja haasteita viimeisten vuosien aikana. Jäsenmäärän kasvu on kääntynyt pieneen laskuun, pelikierrosten määrässä oli vuonna 2010 peräti kahdeksan prosenttia pudotusta edellisvuoteen. Kolme kenttää meni konkurssiin, alkaneen vuoden aikana maahan ei avata yhtään uutta kenttää.

Ruotsalaiset ovat äänestäneet vahvasti jaloillaan, ongalmaksi on muodostunut pelaajien hakuisuus sellaisiin seuroihin, joissa kausittaisen pelimaksun suorittaminen on valinnaista.Seurojen talous on ollut koetuksella, kun ruotsalaismalliin suoritettuja liittymismaksuja on tilitetty seuroista lähteneille.

Peräti 44.000 ruotsalaista ei uusinut jäsenyyttään kaudella 2010. Aiemmin jäseninä olleita palasi golfseuroihin noin 8.000, uusia harrastajia rekisteröitiin 23.000. Nettovähennys oli siis 13.000.

”Haaste joka on tiedostettu jo pitkään on se, että meidän täytyy paremmin huolehtia niistä pelaajista jotka jo ovat jäseninä jotta he olisivat mukana myös jatkossa, muistuttaa Jan Ekblom Ruotsin Golfliiton edustajana.

Ruotsalaisista golfia harrastaa seurojen jäseninä 5,7 prosenttia, joka on korkein luku Europassa. Islanti (5,0) on kakkosena.Iso-Britanniassa ja Irlannissa rekisteröityjen pelaajien määrä on vani 2,2 prosenttia. Näissä maissa tilastot kuitenkin johtavat muita enemmän harhaan, sillä esimerkiksi Englannissa lasketaan lajin harrastajia olevan 3-4 miljoonaa, rekisteröityjä pelaajia on kuitenkin reilusti alle miljoonan.

Suomessa golfinharrastajien määrä on kasvanut edelleen vuosittain, alkaneen kauden aikana saattaa jo rikkoontua 150.000 rekisteröidyn pelaajan määrä.

Teemu Tyry

Golf.se artikkeli aiheesta

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje