23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]

Rory McIlroy sai oppia Jack Nicklaukselta

Rory McIlroy tavoittelee ykköstiloja Jack Nicklauksen ajatukset mielessään © Getty Images

Rory McIlroy oli edelliskaudella ykkössensaatio nuorista pelaajista nousten maailmanlistalla jo 20-vuotiaana kymmenen joukkoon. Voittoja on edelleen tilillä vain yksi, nuorukainen on hakenut ”vaivaan” apuja mm. Bob Rotellalta. Edellisviikon PGA Tour-kisan yhteydessä McIlroy sai mahdollisuuden lounastaa Jack Nicklauksen kanssa. -Olin kieltämättä hieman hermostunut ennen tapaamista. Halusin kuulla hänen kokemuksistaan isojen kisojan voittamisesta. Nicklauksen sanoma oli jopa hivenen yllättävä. Hän painotti kärsivällisyyden merkitystä, pitää olla maltillinen ja odottaa muiden virheitä. Kun vielä luottaa itseensä voittoja kertyy. Nicklaus muistutti, että hän käytännössä saavutti suuremman osan isoista ykköstiloistaan muiden huipppujen epäonnistumisten myötä kuin omilla sankariteoillaan, McIlroy kertoi kansainväliselle medialle antamassaan haastattelussa Miamissa. Rory McIlroy sijoittui pelkästään kaudella 2009 yhteensä 12 kertaa kymmenen joukkoon, ainoaksi ykköstilaksi jäi siis Dubain kilpailun voitto. Edellisvuoden Mastersissa McIlroy pelasi viimeiset yhdeksän reikää tulokseen 30, kuusi alle, nousten 20:ksi. Mutta onko selkävammoista kärsinyt McIlroy valmis voittamaan majoreita vuonna 2010? Keskustelu Nicklauksen kanssa saattoi antaa ratkaiseviakin eväitä hyvien sijoitusten kääntämiseksi voitoiksi. USA:ssa pohjois-irlantilaisen kaksi ensimmäistä kisaa ovat olleet pettymyksiä, sijaluvut ovat 17:s ja 40:s. Jack Nicklaus on vetäytynyt kilpakentiltä. 70-vuotias Nicklaus näytti kuitenkin helmikuussa Champions Tourin Skins Gamesissa Tom Watson parinaan nuoremmille mallia voittamalla tapahtuman… Teemu Tyry