[11][17]
Ajankohtaista

Richard S. Johnson piti tähdet takanaan Milwaukeessa

Richard S. Johnson johtaaa Milwaukeessa tuloksella 63 © Getty Images

Kauden toinen ruotsalaisvoittaja näytti muille kaapinpaikan Milwaukeessa &copy Getty ImagesRuotsin Richard S. Johnson saavutti ensimmäisen, ja melkoisen yllättävän voiton PGA Tourilla sunnuntaina Milwaukeessa. Brown Deer Park Coursella pelattiin kärjen osalta kaikki neljä kierrosta tasaisesti alle parín. Johnson johti avauskierroksen ja toisen kierroksen jälkeen, viimeiselle hän joutui takaa-ajajaksi. Taisto oli hurjaa ja ruotsaisen kiri ”hannuhanhimainen”. 13 viimeistä reikää seitsemän alle, näistä neljä viimeistä kolmella birdiellä itseään ilahduttaen. Yhteistulos 16 alle jätti Ken Duken lyönnin päähän. 31-vuotias Johnson on aiemmin voittanut yhden ET:n kisan Australiassa, PGA Tourilla hän on joutunut hakemaan paikkaansa monasti karsintojenkin kautta vaikka vuosi 2006 tuotti 1,5 miljoonaa taalaa. Milwaukeesta Johnson kuittasi voitosta lähes samanverran (720.000 taalaa) kuin mitä Ian Poulter sai kakkostilastaan Openissa. Johnsonista tuli kauden toinen ruotsalaisvoittaja, Daniel Chopra voitti tammikuussa Mercedes Championshipin. Euroopan Tourilla saldo näyttää vielä nollaa koko ruotsalaisosastolla, joten valtameren takana voittaneet ovat kuluvan kauden aikana ainoita lajissaan. Milwaukeen kisan kärkikymmenikköön mahtui lopulta paljon ansioituneita pelaajia kuten Chad Campbell, Chris Riley, Troy Matteson ja Kenny Perry joka oli kuudes. Perry on kahdeksassa viimeisessä kisassaan voittanut kolmasti, ollut kerran uusinnan jälkeen toinen ja kahdesti kuudes. Ji Young Oh voittoon, Michelle Wie unohti allekirjoittaa tuloskorttinsa LPGA Tourilla voittotaisto 1,7 miljoonan dollarin kisassa Sprinfieldissa käytiin aasialaispelaajien kesken. Taiwanin sensaatio, LPGA:n mestaruuden voittanut ja kahdesti kakkoseksi jätetty Yani Tseng näytti purjehtivan ykköseksi. Toisin kävi, viimeisen reiän bogey pakotti hänet uusintaan jossa Korean Ji Young Oh oli parempi saavuttaen ensimmäisen voittonsa ja 255.000 dollaria. Hän tuplasi kauden ansionsa ja nousi rahalistalla myös niin korkealle, että paikka kauden päätöskisassa Tour Championshipissa alkaa olla lähellä. Michelle Wie tuli diskatuksi varsin turhan oloisesti jo toisen kerran lyhyellä ammattilaisurallaan &copy Getty ImagesKisan merkittäviin tapaus oli kuitenkin Michelle Wien diskaus. Tämä oli perua perjantailta jolloin WIe oli pelannut 65, uransa parhaan LPGA Tourilla. Hän oli epähuomiossa jättänyt korttien jättöpaikalla paperinsa täyttämättä ja poistunut narujen väärälle puolelle. Toimitsija oli juossut WIen perään ja tämä palasi allekirjoittamaan kortin. Asia tuli ilmi vasta myöhemmin, ja Wie ehti lähteä kolmannelle kierrokselle ennenkuin häntä kuultiin tästä vakavasta synnistä. Wie kertoi totuuden ja tuli diskatuksi. Tosiaankin siitä syystä, että hän oli poistunut tuloskorttien palautuspisteestä epähuomiossa korttiinsa nimeä laittamatta. Tässä vaiheessa kisaa Wie oli kisan kakkonen. Vaikka säännöt ovat yleisesti ottaen perusteltuja, toivoisi tämäntyyppisten diskausten loppuvan, ainakin vähenevän tavalla tai toisella. Nyt synti vaikutti niin pieneltä, että rangistus oli kohtuuton. Wie diskattiin myös ensimmäisessä ammattilaisena pelaamassaan kisassa syksyllä 2006. Samsung World Championshipissa Wie oli epähuomiossa dropannut lähemmmäksi kuin missä pallo pelaamattomassa paikassa oli. Tarkkasilmäinen katsoja raportoi tilanteesa joka katsottiin TV nauhalta. Tuomio oli selkeä, Wie oli tullut hivenen lähemmäksi, järjesteäjillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin diskaus. Vastaavanlainen korttikämmi tulee mieleen Euroopan Tourilta jossa muutama vuosi sitten tuore Open voittaja Padraig Harrington teki avauspäivänä kenttäennätyksen. Hänen pelikaverinsa Michael Campbell suttasi korttiin kaksi kertaa oman puumerkkinsä, Harrington ei tätä huomannut ja kuvitteli nimensä olevan oikeassa paikassa. Erhe huomattiin vasta paria päivää myöhemmin kun ennätyskorttia vietiin ikuistettavaksi klubitalon seinälle,neljännen kierroksen käynistyessä. Harrington johti kisaa viidellä lyönnillä ja oli rangella valmistautumassa kierrokseensa kun toimitsija tuli kertomaan että irlantilainen tuli diskatuksi kilpailusta. Aivan oma tarinansa sitten on sekin kun Jesper Parnevik ja uransa jo lopettanut Mark Roe täyttivät Openin kolmannella kierroksella epähuomiossa molemmat omat korttinsa. Tuloksena diskaus kun allekirjoitukset olivat väärissä ruuduissa. Varsinkin Roen puolesta tilanne oli harmittava. Hän oli pelannut niin hyvin, että päätöspäivänä pelikaverina olisi ollut itse Tiger Woods.

Nick Flanagan nousi Richard S. Johnsonin rinnalle Milwaukeessa

Nick Flanaganista on yleisesti veikkailtu seuraavaa Australian superpelaajaa &copy Getty ImagesMilwaukeessa pelataan huipputasaista kisaa Brown Deere Park Golf Coursen kentällä. Perjantain tähti oli tuloksen 63 pelannut aussi Nick Flanagan jolle voittaminen on tuttua amatööriajoilta sekä viimevuonna Nationwide Tourilta jolla hän oli kolme kertaa ykkönen. Kortti PGA Tourille tuli selviönä, menestys ei seurannut, Flanagan on ennen Milwaukeen kisaa Fedex Cup-pisteissä vasta 165:s. Ruotsin Richard S.Johnson on samalla kymmenen alle tuloksella lauantaina Flanaganin kirittäjä. PGA Tourin kuumin pelaaja Kenny Perry joka on voittanut kolme viimeisestä kisastaan, on viiden lyönnin päässä sijaluvulla 27:s. Voittoputken jatkaminen vaatii loppukirin alkamista jo lauantaina. Takaisin otsikoihin myös menestystensä ansiosta? Michelle Wie on 12 alle kahden kierroksen jälkeen Illinoisissa &copy Getty ImagesLPGA Tourilla katseet kohdistuvat tiukasti Michelle Wiehin, joka pelasi perjantaina omaa Tourin ennätystään sivuten 65. 18-vuotias Wie on jakamassa kakkostilaa, edellä on vain Christina Kim lyönnin paremmalla tuloksella. Wie on vain kerran aiemmin ollut kahden kierroksen jälkeen toisena, vuoden 2006 Evian Mastersissa hän sijoittui lopulta kakkoseksi. Kisa on erittäin tasainen, pienikin herpaantuminen pudottaa nopeasti kärkitaistosta. Wien salaisuus kahtena ensimmäisenä päivänä ovat olleet eaglet par-nelosilla. Avauskierroksella hän upotti 91 metrin matkalta, toisena päiväna pallo löysi kuopan 77 metrin päästä. Mikäli Wie onnistuisi voittamaan, olisi se melkoinen onnenpotku koko LPGA Tourille jolle olisi elintärkeää saada Paula Creamerin lisäksi toinenkin vahva haastaja Lorena Ochoalle ja muille ulkomaalaistähdille.

Richard S. Johnson k&#228,rkkyy voittoa Milwaukeessa

Richard S. Johnson on melkoinen kummajainen golfhuipulla. Yleisen käsityksen mukaan hänen pallonlyömisensä on vain kansallista tasoa, Johnson kuitenkin sinnittelee isoilla Toureilla. Vasta 15-vuotiaana golfin aloittanut Johnson voitti ET:n kisan Australiassa 2002 ja pääsi karsintojen kautta PGA Tourille jossa on siitä asti pelannut vaihtelevalla menestyksellä. Paras sijoitus on toinen, useimpina vuosina ruotsalainen on saanut taistella kovasti työpaikkansa uusimiseksi. Parhaimmillaan hän on ollut World Rankingilla 102:s, nykyinen sijoitus on vaatimattomasti 612:s. Se ei estänyt Johnsonia tekemästä huippukierrosta Brown Deer Park Golf Coursella rautaseiskallaaan. Tämä oli kauden 18:s ässä PGA Tourilla, mutta hämmästyttävästi tässä kisassa ensimmäinen sitten Tiger Woodsin osuman vuonna 1996. Se, onko Johnsonista kisan voittajaksi on suurempi kysymysmerkki, haastajia on tasaisessa kilpailussa erittäin paljon. Kolmasti viidessä viimeisessä kisassaan voittanut Kenny Perry on neljä lyöntiä jäljessä tuloksella 67, sijaluku on 17:s. Illinoisissa pelattavassa LPGA Tourin kisassa on kova tulostaso, lämmin ilma ja kohtuullisen helppo kenttä. Sata pelaajaa kiersi avauspäivänä alle parín tai paríin. Christina Kim jolla on urallaan kaksi voittoa johtaa tuloksella 63. Sponsorin villin kortin saanut Michelle Wie esiintyi myös edukseen, 67 lyöntiä ja kymmenes sija. Wie ei ole kahteen vuoteen sjoittunut täyden fieldin kisassa sijalukua 46:s paremmin LPGA Tourilla. Nyt odotukset ovat korkealla. Vertailun vuoksi, ennen käsittämätöntä romahdustaan hän oli vuonna 20006 kolmessa ensimmäisessä majorissa kolmas, viides ja kolmas, Evian Mastersissa vielä jaettu toinen. Alamäki alkoi British Openista vuonna 2006.Jo vuonna 2003, vain 13-vuotiaana hän oli käsittämättömästi Nabisco Championshipisssa yhdeksäs, seuraanva vuonna miesten PGA Tourin kisassa 14-vuotias Wie karsiutui kotiosavaltiossaan Hawaijilla vain yhdellä lyönnillä. Michelle Wie kärkkyy kärkisijoja Illinoiissa, Sergio Garcia British Openissa &copy Getty Images