[13][26]
Ajankohtaista

Retief Goosen Qatarin sankari

"Iceman", Retief Goosen pelasi kaksi viimeistä reikää kolme alle ja voitti Qatarin kilpailun © Getty Images

Euroopan Tourin kisa Qatarissa oli ennakkokaavailujen mukaan tasainen loppuun asti. Kaksi viimeistä päivää yhdessä pelanneet Retief Goosen, Nick O´Hern ja Richard Green pitivät vuoronperään johtopaikkaa, päätöskierroksella myös Ernie Els ja Stuart Appleby olivat jaetulla kärkipaikalla tai lyönnin päässä. Peli näytti kääntyvän Nick O´Hernille, kuusi kertaa kakkoseksi ET:lla sijoittuneelle vasurille. O´Hern antoi muille todella kovaa koulutusta lähipelin merkityksestä. Hän tuli mestarillisesti kahdella reikään varsin useasti griinin ulkopuolelta. 16:lla O´Hern teki birdien ja siirtyi kahden lyönnin johtoon Goosenista, Els oli jo tehnyt pohjatuloksen joka oli lyönnin aussia heikompi. Goosen teki birdien 17:lla ja viimeisellä, par-viitosella makoisan eaglen viheriön ulkopuolelta noin 20 metrin päästä. O´Hern ei voinut kuin nieleskellä harmitustaan. Hänen edellinenkin kakkostilansa ET:lta, kotikaupungissaan Perthissa tuli vastaavalla tavalla, silloin eaglen teki Kevin Stadler. Aússin saldo on upea top-ten sijoitusten osalta, seitsemän kakkostilaa, neljä kertaa kolmas ja yhteensä 35 kertaa sijoilla 2-10. Vain voitto puuttuu, vaikka Nick O´Hern nousee viikonlopun jälkeen taas maailmanlistalla 20:n ensimmäisen joukkoon. Goosenille ykköstila oli ensimmäinen ET:lla sitten joulukuun 2005, hän voitti syksyllä Kiinassa, mutta monta hyvää voittopaikkaa etelä-afrikkalainen on viimeaikoina antanut lipsua käsistään. Ernie Els oli kolmas, heikosti putannut Henrik Stenson jäi kuudenneksi. Alkavalla viikolla pelataan yksi kauden mielenkiiintoisimmista kisoista ET:lla, Dubaissa kohtaavat mm. Woods, Els, Garcia, Appleby ja Stenson. Mikko Ilosen paikka kilpailussa on kyseenalainen, hän oli sunnuntaina neljäs varamies.