11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Rauhala ja Palminen opastavat nauttimaan pelistä

Timo Rauhala jakaa oppejaan huippujen lisäksi myös amatööreille.

Timo

Timo Rauhala järjestää keskiviikkona 6.4 OtavaMedian Pasilan tiloissa sijaitsevassa auditoriossa ( Maistraatinportti 1) luento-ja keskustelutilaisuuden, joka toimii lähtölaukauksena kesäkaudella 2011 Kytäjällä järjestettävälle amatöörien valmennukselle.

Vieraanaan hänellä on vastikään toisen golfkirjansa, ”Lisää Buddhaa peliin” julkaissut Seppo Palminen, jonka esikoisteos ”Buddha pelaa golfia” nousi nopeasti maamme luetuimmaksi golfkirjaksi. Seppo

”Seppo on golffanaatikko jonka kanssa syntyy aina antoisia keskusteluja pelaamiseen ja elämänfilosofioihin liittyen. Minä pidän golfvalmennuksesta oman alustukseni, sitten on Sepon vuoro. Tämän jälkeen ohjelma jatkuu keskusteluilla. Palmista lainatakseni pyrimme laajentamaan omaa ja paikallaolijoiden näköalaa golfiin, urheiluun ja elämään yleisesti,” Rauhala kertoo. ” Tämä on myös startti säännölliselle toiminnalle, jossa järjestän erilaisia valmennustilaisuuksia golfareille. Avaamme heille kilpapelaajien harjoittelua ja lajin vaatimuksia. Näistä on mahdollista hakea malleja siihen, mitä amatöörit voivat soveltaa huippujen mallituksista omaan harjoitteluunsa . Luomme ihmisille ns. mahdollisuuksien maailman, jonka kautta voi kehittyä kohti omaa potentiaalista huippuaan”, hän maalailee. ”Ensimmäinen tilaisuus on suunnattu kaikille golfista kiinnostuneille – erityisesti omasta harjoittelusta ja kehittymisestään kiinnostuneille, junnujen vanhemmille, seurojen aktiivisille toimijoille. Valmentajalta voi kysyä kaikkea sellaista, mikä mieltä on askarruttanut. Siitä syntyy varmasti hyvää keskustelua erilaisiin aiheisiin liittyen,” Rauhala ennakoi Paikallaolijoilla on etunosto-oikeus ilmoittautua Rauhalan kesän valmennussessioille jotka lanseerataan tilaisuuden aikana. Golfpiste ja Golf Digest ovat toiminnan kummeja sekä yhteistyökumppaneita. Timo Rauhala tulee kevään aikana toimimaan myös Golfpisteessä vierailevana kirjoittana ja asiantuntijana. TIMO RAUHALAN ja SEPPO PALMISEN luento- ja keskustelutilaisuus ”Startti hyvään kauteen”: Paikka: OtavaMedia, Maistraatinportti 1, Länsi-Pasila ( Maisa-Auditorio) Aika: Keskiviikko 6.4. klo 18.00-20.00 Ilmoittautumiset : teemu.tyry@golfpiste.com Hinta, sisältäen kahvin ja pullan sekä Flow-urheilujuomapullon : 10 euroa, Golf Digestin tilaajat ja perheenjäsenet 5 euroa Kansainvälisiä kontakteja

Timo Rauhalalla riittää kiireitä, vaikka ns. henkilökohtaisten valmennettavien määrä on pudonnut kahteen. Mikko Ilonen ja Albert ”Hippu” Eckardt ovat omissa sarjoissaan maamme kirkkaimmat tähdet ja Rauhalan valmennettavat.

” Tämän lisäksi teen valmennuspäiviä ja leirejä Masuunin talliin kuuluville pelaajille, sekä valmentajille ja fysioterapeuteille itse luomaani Peilikoulutusta”, Rauhala kertoo.

Miehen sydän sykkii valmennukselle. Mikko Ilosen kanssa Euroopan Touria kiertäessään hän on rakentanut laajan verkoston alan osaajista joiden kanssa on vuorovaikutuksessa.

”Mikon ja monien maailmanhuippujen managerina toimivan Johan Elliotin kanssa teen yhteistyötä konsultaatiopohjalta. Mietimme tapauskohtaisesti mistä menestys muodostuu tai jää tulematta, sekä sitä, mitä kunkin pelaajan pitäisi eri vaiheissaan tehdä uransa eteen”, hän jatkaa.

Rauhala ei salaa toivettaan siitä, että hän haluaisi tehdä ensisijaisesti golfvalmennusta. Hänen puheissaan vilahtelevat nimet Aaron Baddeley, Marcel Siem ja Barry Lane joiden kanssa on ollut suoraan tai mutkan kautta juttusilla valmennuskuvioista.Pidempiaikaisia uusia valmennussuhteita ei kuitenkaan ole vielä ulkomaalaispelaajien kanssa syntynyt.

”Golfvalmennuksen saralla olen vahva. Pitää pystyä selvittämään tilanne ja ottaa vastuu kokonaisuudesta. Siitä tulee usein holistinen tilanne kun asiat nivotaan yhteen. Mikon ja Hipun kanssa olen siinä roolissa. Valmennusta ei voi kuitenkaan hoitaa yksi henkilö. Minulla on apunani mm. Matti Lindholm fysiopuolelta, sekä fysiikkavalmennukseen erikoistunut Markku Siivonen”.

Sovellettua valmennusta amatööreille Timo Rauhala valmentaa tulevankin kesän aikana Kytäjllä, jossa panostetaan harjoitteluun liittyvien puitteiden parantamiseen entisestään.

”Teen erimittaisia valmennussessioita tilauksen mukaan edellämainittujen lisäksi mm. seurojen edustus-ja junioriryhmille.

Golf

Rauhala toimi vuosina 2007-2008 harrastelijoista kootun Golf Digestin Akatemian vetäjänä.

”Se oli hieno projekti jollaisia olisi hyvä saada lisää. Kysyntää on varmasti kun ns. mahdollisuuksien maailma avataan halukkaille sopivalla tavalla. Suomessa on suuri joukko amatöörejä , jotka haluaavat selvittää todenteolla potentiaalinsa rajat”, Rauhala määrittelee.

Seppo Palminen, Buddha, kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje