27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Ramstein on Aki Kuivaniemen uusi tehopari

Suomessa ja Pohjoismaissa myydään vuosittain jopa sata miljoonaa teetä. Valtaosa näistä tulee Kiinasta. Osa painettuna firmojen nimillä ja logoilla.

Uusi painotekniikka mahdollistaa nykyään myös varsin pienien määrien edullisen painamisen, tästä malliesimerkkinä on Suomeen toukokuussa rantautunut TeeJet painokone, joka on saanut omistajansa Aki Kuivaniemen heavymusiikkiharrastuksen johdosta lempinimen” Ramstein”.

Laitteen hankintahinta oli noin 60.000 euroa, investoinnin kuolettamiseksi hän on laskenut myyvänsä tulevina vuosina useita miljoonia teetä paitsi Suomeen, myös muihin Pohjoismaihin. Koneen kapasiteetti päivää kohden on 50.000 teetä.

Kuivaniemen esitellessä tuotantoprosessia jossa pitkien sarjojen lisäksi kone sylkee kaksipuolipainatuksella esimerksi yksityishenkilön nimellä ja sloganilla varustettuja tiitikkuja jotka pakataan ympäristöystävälliseen pussukkaan, avautuu aivan uusien mahdollisuuksien satumaa.

-Ympäristöystävällisyys ja vihreät arvot tulevat myös golfiin varsin kovaa vauhtia, vahvemmin kuin monet uskovatkaan. Siksi uskon tuotteittemme suosion räjähdysmäiseen kasvuun. Yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt voivat omalla toiminnallaan viestiä arvoistaan. Kauppa käy jo nyt erittäin hyvin. Kun tietoisuus tästä mahdollisuudesta lisääntyy eteen saattaa tulla toisen koneen hankinta, uskoo Kuivaniemi jolla on sopimuksen kautta edustusoikeut Pohjoismaihin kymmeneksi vuodeksi.

Kun teestä puhutaan, aiheekssi tulee usein niiden kalleus. Hintahaarukka on melkoinen. Ekoteet ovat painatuksella hankittuna luonnollisesti hintahaarukan yläpäästä, mutta kokonaisedullisuus on sana jota Kuivaniemi painottaa vahvasti.

-Minähän oikeastaan pilaan nämä markkinat. Meidän tuotteemme kestää huomattavasti normaaliteetä paremmin. Yksi tavoitteistamme on se, että voimme osoittaa, että Suomessakin osataan, ei tarvitse lähteä Kiiinaan katsomaan työn tekemistä. Tämäkin laite työllistää ketjussa ihmisiä kotimaassa. Ei mitään kiinalaisia vastaan, mutta näkisin positiivisena kehityssuuntana sen, että kykenemme Suomessa jalostamaan eurooppalaisen tuotteen edelleenmyytäväksi kotimarkkinoille sekä muihin Pohjoismaihin.

Golf Coat on ottanut vihreät arvot, ympäristöystävällisyyden vahvasti markkinointiinsa mukaan. BioGolf teet tulevat Itävallasta, ne on valmistetty vehnä-ja maissitärkkelyksestä joka maatuu luontoon jäädessään muutamassa viikossa. Kuivaniemen maahantuoma Dixon Earth Ekopallo on niinikään 100% kierrätettävissä, samoin kierrätysmateriaaleista valmistetut greenihaarukat sekä merkkausnastat.

Kuivaniemi siirtyi golfalalle vuosituhannen vaihteen jälkeen ja hän on totisesti tuonut vauhtia ja uusia tuotteita golfmarkkinoille kovaa vauhtia. Birdiepallo, Golfsprayt ja Golf Coach-simulaattorit ovat esimerkkejä tuotteista jotka Kuivaniemi on onnistuneesti saanut kotimaan markkinoille.

Vihreän vallankumouksen tapahtumiseen teemarkkinoilla on helppo uskoa, pallojen osalta matkaa on vielä taitettavana, isojen brändien kanssa painiminen on vaativa rasti.

Minni Blomqvist sai omat teet ja pallot

Kuivaniemi on saanut painettavat ekoteet useimpien golfvälinemyymälöiden tarjontaan, myös liikelahjafirmat ovat ymmärtäneet tuotteen potentiaalin. Kuivaniemen valtteihin kuuluu myös se, että mies on väsymätön työmyyrä joka kiertää ympäri Suomea ja tekee usein toimitusaikojen suhteen mahdottomasta mahdollisen.

-Ramstein on kova kaveri, sen kanssa on kiva työskennellä. Minni Blomqvist soitti perjantaina ja kysyi mahdollisuutta saada Titleist-palloihinsa painatuksen sekä lisäksi BioGolf teet . Palloihin painatimme hänen haluamiaan Minni-hahmoja, teet painettiin kaksipuolisesti. Sydämen kuvia sekä Roopen ja Elmerin nimet, erilaisia variaatioita. Uskon, että Minni on tavallistakin paremmalla tuulella avauslyöntejä LPGA Tourilla tiiatessaan, Kuivaniemi uskoo.

Golfpiste on testannut viikon verran BioGolf teen toimivuutta usean henkilön voimin. Arvoasanaksi voi huoletta antaa kiitettävä+. Tee kestää normaalia paremmin, mutta kyllä senkin lyömällä kahteen osaan saa.

Golf Coat, BioGolf tees

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje