21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Raju tulipalo tuhosi pahasti moninkertaisen major-kentän klubirakennuksen

Näkymä Oakland Hills Country Clubin klubirakennuksella oli torstaina lohduton. Kuva: Getty Images

Oakland Hills Country Clubin 100-vuotias klubirakennus paloi lähes maan tasalle.

Oakland Hills Country Clubin klubirakennus tuhoutui lähes maan tasalle torstaiaamuna paikallista aikaa Detroitin esikaupunkialueella Bloomfield Townshipissä syttyneessä tulipalossa.

Katon romahdettua tuli pääsi valloilleen tehden massiivista tuhoa. Tuntikausia kestäneessä palossa ei sattunut ihmisvahinkoja, eikä sen syttymissyystä ole toistaiseksi tietoa. Klubirakennus oli valmistunut vuonna 1922.

”Tämä on järkyttävä päivä Oakland Hillsille. Vaikka kukaan jäsenistämme tai henkilökunnasta ei loukkaantunut, olemme menettäneet ikonisen klubirakennuksemme. Se oli seurahistoriamme koti”, Oakland Hillsin puheenjohtaja Rick Palmer kertoi.

Oakland Hillsin South Course on toiminut 11 major-kilpailun eli kuuden U.S. Openin, kolmen PGA Championshipin ja kahden U.S. Senior Openin näyttämönä. Tämän lisäksi kentällä pelattiin vuoden 2004 Ryder Cup, jossa Bernhard Langerin luotsaama Euroopan joukkue ryöpytti Yhdysvaltoja pistein 18½−9½.

Kentän kaksivuotinen uudistustyö valmistui viime vuonna, ja Oakland Hillsille on myönnetty vuoden 2031 ja 2042 U.S. Women’s Openin isännyydet.

”Päällimmäisenä tulee mieleen seuran historia. Rakennuksia voidaan rakentaa uudelleen, mutta muistoesineet ovat korvaamattomia”, vuoden 1985 U.S. Openin voittaja Andy North sanoi.

Vaikka rakennuksesta ei pystytty paljon pelastamaan, palomiehet onnistuivat saamaan suojaan monia sisällä olleita tärkeitä esineitä.

Vuonna 1916 perustetun Oakland Hillsin ensimmäisenä head prona toimi 11-kertainen major-voittaja, legendaarinen Walter Hagen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje