25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Pulkkanen ja Voss korkeimmille korokkeille Vuosaaren FT-kisassa

Marika Voss voitti toisen kerran peräkkäin Finnish Tourilla

Marika Voss on nousemassa Suomen naisgolfin huipulle.Kaksi perättäistä voittoa Finnish Tourilla kertovat naisen kovasta syyskunnosta.

”Oli aika vaikeata tänään. Välillä ei osuttu väyliin, eikä edes koko lääniin. Jossain vaiheessa alkoi tuntua siltä, että olisimme Annikan (Nykänen) kanssa tasoissa ja piti ryhdistäytyä. Lopussa ehkä jopa jännitti hieman, kun oli pakko punnertaa asiallisia tuloksia. Lippujen paikat olivat tänään vaikeita ja putit eivät tuntuneet uppoavan. Viimeisellä griinillä oli noin viisimertinen birdieputti, mutta sain sen kahdella sisään. Ei ollut kummempi voittajafiilis viimeisellä viheriöllä. Jos voitan Finnish Tourin finaalin Nordcenterissä, lupaan tuulettaa riehakkaammin. Kahden kisan voittaminen putkeen ei jostain syystä tunnu ainakaan vielä kummoiselta. On kiva päästä vetämään uutta kisakenttää Nordcenteriin ja olisihan se mukava voittaa myös koko ranking”, pohtii Vuosaaren lopputunnelmiaan Marika Voss, jolla peli kieltämättä kulkee mukavasti.

Miesten puolella Tapio Pulkkanen oli lopussa Mikael Salmista terävämpi. Voittotulos -10 riitti kahden lyönnin voittoon.

”Kerran näinkin päin. Aika huikea fiilis tulla takaa ja voittaa. Ryhmässä oli hyvä meininki, eikä henkien taistoa ollut tänään havaittavissa. Keli oli vähän vetinen ja sumuinen sekä karheikot märkiä, mutta eivät ne peliä haitanneet. Griinit olivat myös kosteuden takia hieman aiempia päiviä hitaammat. Kisa ei ratkennut 7. väylän (par4) eagleen, jossa löin helmidraivin noin 40 metrin päähän griinistä ja laitoin wedgellä säkkiin. Se oli minulle kuitenkin erittäin tärkeä, sillä sain siitä hengen päälle. Alku oli ollut jonkin verran tahmea, mutta tuo onnistuminen nostatti spirittiä”, kuvailee Tapio Pulkkanen kierroksen ratkaisuhetkiä.

Parhaana amattilaisena suurimmat palkintorahat kuittasi Joonas Granberg, joka jakoi kolmatta sijaa tuloksessa -7.

Nikke Tyry


Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje