[11][17]

Phil Mickelsonille ylivoimainen voitto Pebble Beachissa

Jokohan väylät löytyisivät riittävällä tarkkuudella? Phil Mickelson on ollut varsin kuutamolla peliensä kanssa jo kesäkuusta © Getty Images

<a href=Phil Mickelson oli ylivoimainen ykkönen Pebble Beachissa jo kolmannen kerran &copy Getty Images">Phil Mickelsonilla ei ollut viidennen reiän tuplabogeyta lukuunottamatta ongelmia Pebble Beachin kisan päätöspäivänä. Hän lähti viimeiselle kierrokselle samasta tulokseta Kevin Sutherlandin, maailmanlistalla 234:na olevan konkarin kanssa. Mickelson otti tahtipuikon käsiinsä jo alusta, mutta viidennellä hän erehtyi lyömään rautakuutosella avauksensa viheriön taakse ja oikealle pöpelikköön paikkaan josta palloa ei löytynyt. Johto meni hetkeksi aikaa tuplabogeyn vuoksi, mutta Mickelson teki kuudella seuraavalla reiällä neljä birdietä ja peli oli voittotaistelun osalta ohi. -Kauden alku on ollut tuskaista. Löin heti ensimmäisestä kisasta alkaen hyvin draiverilla, raudat eivät toimineet.Kun sain ne kuntoon, puttasin onnettomasti Arizonan kisassa. Olen tehnyt paljon týötä varsinkin uloslyöntieni eteen, ja uskon olevani loppuikäni parempi draivaaja kuin aiemmin, Mickelson mietti jo ennen kisaa. Pebble Beachin Linksilla oli sunnuntaina leppoisat olosuhteet ja maailman paras vasuri pääsi laskettelemaan helppoon voittoon ilman uhkaajia. Hän teki neljällä viimeisellä reiällä vielä kolme birdietä ja kasvatti eron toiseksi yltäneeseen Kevin Sutherlandiin peräti viiteen lyöntiin. Ensimmäistä kauttaa PGA Tourilla pelaava John Mallinger oli kolmas. Mickelsonilla kävi kelien osalta tuuri. Kun kisaa pelataan kolmella eri kentällä, pääsi hän kiertämään ensimmmäisen kerran Pebble Beachia monista muista huipuista poiketen perjantaina jolloin keskiarvo oli kaikkein paras (71,66) kelistä johtuen. Torstaina tuo sama luku oli 74,98 ja lauantaina kisaa siihen asti Mickelsonin kanssa johtaneen Jim Furykin kohtaloksi peräti 76,18. Kärkikymmenikköön itsensä hilasivat mm. Davis Love III, Jim Furyk ja Corey Pavin. Vijay Singh oli 11:s, Tiger Woods piti väliviikkoa kisoista. Pro-am muodossa pelatussa kisassa 25 parasta paria jatkoivat vielä sunnuntainakin oman sarjansa välienselvittelyä. Tom Watson kävi näyttämässä taitojaan kentällä jossa hän on voittanut kolmasti &copy Getty Images57-vuotias Tom Watson äityi loistavaan suoritukseen. Poikansa kanssa joukkueen muodostanut Watson oli varsinaisessa kisassa upeasti 19:s . Hän oli voittanut Pebble Beachin kisan 1976 ja 1977, lisäksi ehkä ikimuistoisimman Majorinsa ( US Open) samalla areenalla 1982. Viimeisten vuosien aikana Watson on pelannut PGA Tourilla vain 1-3 kilpailua, lähinnä British Openin ja Mastersin. Nyt tullut top-20 sijoitus jäänee miehen uran viimeiseksi. Jack Nicklaus pisti 1998 Mastersissa vielä paremmaksi. Hän hätyytteli kärkeä tosissaan ja sijoittui 58-vuotiaana kauden ensimmäisessä Majorissa kuudenneksi. Siiinä on ennätys joka on vaikea jopa Tigerin rikottavaksi. PGA Tourin seuraava kisa pelataan alkavalla viikolla Los Angelesin perinteikkäällä Riviera Country Clubilla.

Phil Mickelson l&#246,yt&#228,m&#228,ss&#228, virett&#228,?

Pebble Beachin kilpailuun mahtuu kolmen kentän johdosta peräti 180 pelaajaa, kullakin on vielä alkupäivinä amatööri parinaan. Tiger puuttuu, mutta osanottajalista on muuten varsin kova, Jim Furyk, Vijay Singh ja Phil MIckelson ennakkoon kovimmat tähdet. Mickelson aloitti tähdistä pirteimmin, hän pääsi pelaamaan tuulisena päivänä kauimpana Tyynestä Valtamerestä sijaitsevaa Poppy Hillsia. Mickelson teki kierroksellaan viisi birdietä ja eaglen, tuloksella 65 hän jakaa kärkitilaa kahden muun pelaajan kanssa. -En olisi kauden alkaessa uskonut, että vireen löytäminen kestää näin pitkään. Jokaisessa kisaviikossa on ollut kuitenkin myös hyvää ja olen mennyt eteenpäin, Mickelson viittasi uransa heikoimpaan alkukauteen, jonka huipentumana oli karsiutuminen edellisviikolla Arizonassa. Mickelson on totuuden nimissä ollut melkoisen hukassa kesäkuisen US Openin jälkeen. Hän ei ole sijoittunut kertaakaan kymmenen joukkoon, Ryder Cup kruunasi surkeuden, yksi tasapeli ja neljä tappiota. Ei ole syytä epäillä etteikö Mickelson kykenisi viemään viikonlopun kisaa ylivoimaisestikin nimiinsä, potentiaalia on kun palaset osuvat kohdalleen. Hän on voittanut Pebble Beachissa kahdesti, viimeksi vuonna 2005. Jim Furyk pelasi Spyglassin kentällä 67, Vijay Singh samalla areenalla 73.