18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

PGA:n tähdet saivat salibandyoppia Ruskeasuolla

Tutkapari Heikki Vienola ja Jarmo Perttilä kieputtivat PGA:n puolustusta kotihallissaan.

Toni Karjalainen on hyvässä fyysisessä kunnossa, jalka kulkee ripeästi.Golfammattilaisten talveen kuuluu muutakin kuin lajiharjoittelua sisähallissa sekä kuntosalilla lihasten kasvattelua. Timo Rauhala on viimeisten vuosien aikana vetänyt virallisesti ja epävirallisesti huippujen harjoittelua ympäri vuoden, muitakin lajeja on ollut ohjelmassa. Golf Digestin Akatemian rehtori tuntee allekirjoittaneen fanaattisuuden salibandyyn, ja tästä oli enää lyhyt matka ensimmäiseen ”Golf Digest Challengeen”. -Hei, me haluamme nyt kyllä sen matsin teitä vastaan, kyllähän talvella pitää olla erilaisia happeningeja, Rauhala mietti joulun lähestyessä. Maanantaina PGA:n pelaajajäsenistä koottu ja muuutamalla pelaajalla vahvistettu joukkue kohtasi Ruskeasuon Arena-Centerissa SC Dalmacin ikämiehistä kootun joukkueen. Dalmac on hallitseva 40-ja 45-vuotiaiden SM-kultamitalisti Dalmacin riveissä kirmasivat mm. 90-luvulla maailman parhaaksikin salibandyn pelaajaksi äänestetty Esa Karjalainen sekä lajin suomalaisiin legendoihin kuuluvat Heikki Vienola ja Jarmo Pertttilä . Karjalainen asuu nykyään Suomessa, mutta on voittanut Ruotsia edustaen kaksi MM-kultaa. Kolmikko Karjalainen, Vienola&Perttilä on juhlinut SM-kultaa yhteensä 14 kertaa, joten vastus tiedettiin etukäteen kivikovaksi.

Pelin taso yll&#228,tti positiivisesti

Timo Rauhala teki PGA:n komeimman maalin loistavalla yksilösuorituksella.Ottelussa oli erittäin hyvä vauhti päällä ja pelin taso yllätti positiivisesti kokeneet vastustajat. -Golfammattilaisethan ovat oiken hyvässä kunnossa ja ymmärtävät myös tämän pelin päälle. Pelimiehiä selkeästi, suitsutti Jarmo Perttilä taiston jälkeen. PGA:n joukkue hankkiutui ensimmäisessä erässä jo kahden maalin johtoon luvuin 3-1. Toisessa ja kolmannessä erässä lajirutiini tuli esiin, epäonninen oma maali vei Dalmacin 5-4 johtoon, Esa Karjalaisen maailmankuulu rannelaukaus kasvatti hetiperään eron kahteen. Lopputulokseksi tuli 9-7. -Hieno peli, tällaisia on tärkeää järjestää, ne yhdistävät meitä proffia. Pitkän talven piristykseksi on hyvä saada oppia muiden alojen taitajilta. Salibandyssa olemme osallistuneet tällä tiimillä harrastajatason turnauksiin ja voittaneetkin niitä. -Meillä on hyvä henki porukassa ja nyt tammikuun aikana useimmat lähtevät ulkomaille treenaamaan. Haluamme kuitenkin viimeistään ensivuonna uusinnan, Roope Kakko purki joukkueen tuntoja. PGA:n pelaajat ovat ahkeroineet fyysisen kunnon kehittämiseksi jo vuosia, ja se näkyy myös salibandyssa. ”Jalkoja” on riittävästi, pallokin pysyi hyvin mukana. -Peli ratkesi lopulta legendojen osaamiseen ja rutiiniin. Dalmacilla oli ”käsiä” huomattavasti enemmän, Kakko antoi tunnustusta vastustajilleen. Pelin tuoksinassa Dalmacin riveissä huomioita tehneenä kiinnittyi huomio erityisesti Toni Karjalaisen ja Mikko Korhosen vankkaan osaamiseen puolustuslinjoilla. Karjalainen on saanut massaa lisää, tästä huolimatta otteet ovat ripeitä, nopeutta ja tilanneälyä löytyy. Tuomas Tuovinen on golfkentällä usein totista poikaa, salibandyssä hymy on herkemmässä.Roope Kakon energisyys näkyy vilkkaana liikkeenä myös salibandyssa, >Tuomas Tuovinen on maalin edessä melkoinen pelote fyysisyydellään, peliälykin on hyvällä tasolla. Valmentaja Timo Rauhala hyppäsi myös kentälle ja osoitti luonnollisen ”velmuutensa”. Taitavaa mailankäsittelyä ja hyvä into päällä. Rauhala kieputti myös PGA:n komeimman maalin. Pallonriisto, puolustaja täydellisesti ”kahville” ja maalin takaa luikerrellen pallo verkon perukoille. PGA ammattilaisten hankkimat vahvistukset kuitenkin mahdollistivat tasapäisen pelaamisen tähtiä vastaan. Mika ”Huuli” Sandell piti peräpään kasassa, Jani Andersson ja Tuomas Kiiskinen ylittivät keskialueen sellaista vauhtia, että konkarit olivat monasti askeleen kaksi perässä. Ottelun ainoa loukkaantuminen tapahtui pelin avauserässä. PGA:n vahvistus Harri ”Soppamies” Syrjänen sai oman pelaajan mailan silmäkulmansa tietämille. Pienen paikkailun jälkeen Syrjänen jatkoi pelejään, turvotus ja sininen väri jäivät kuitenkin kotiinviemisiksi.

Tuomas Kiiskinen ja Jarmo Perttil&#228, pelin palkitut

Ottelun parhaan pelaajan raadin muodostivat Minea Blomqvist sekä Stenna Westerlund. Peruspakki.Mikko Korhonen teki tasaisen varmaa työtä,virheetöntä peliä kuten omassa lajissaan.Blomqvist on pelannut juniorivuosinaan monta kautta salibandyä, Arena-Centerin tapahtumaa hän seurasi kuitenkin kentän laidalta.Poikaystävä Roope Kakko oli saanut kasattua lähes haluamansa dreamtiimin mukaan, vain edellispäivän kenraaliharjoituksissa loukkaantunut Jaakko Mäkitalo oli poissa. -Meillä oli paljonkin kriteerejä valinnoissa, tätä oli todella kiva seurata. Tuomas Kiiskinen oli PGA:n paras, Dalmacin tähdistöstä haluamme palkita Jarmo ”Japi” Perttilän, Minea julisti raadin tuloksen. -Tuomas Kiiskinen on aivan liigatasoa, kehui salibandymaajoukkueessakin pitkään pelannut Mika Sandell joukkuetoveriaan. Roope Kakko ja Minea Blomqvist suuntaavat jo tiistaina Floridan Orlandoon harjoittelemaan. Tukikohtana on Minean loppuvuodesta hankkima asunto. -Siellä treenataan melko pitkään. Minni käy välillä Australiassa pelaamassa ensimmäiset kisat, minä pistän palikoita kuntoon pelissä ja pelaan ehkä jonkun minitourin kisan. Mahdollista on sekin, että käyn karsimassa Nationwide Tourin tai PGA Tourin kisassa, Kakko kertoi. Myös useimmat muut PGA:n jäsenet jotka kiertävät Challenge Tourilla tai alemmilla tasoilla suuntaavat lämpimiin maihin. -Challenge Tourin ohjelmaa ei vielä ole julkistettu, se hieman vaikeuttaa etukäteissuunnittelua. Keväällä on kuitenkin tarkoitus olla kovassa iskussa, lupaa Roope Kakko lopuksi. Tuomas Kiiskinen oli Minea Blomqvistin ja Stenna Westerlundin valinta PGA:n joukkueen parhaaksi.Salibandyottelun perusteella tuli entistä vakuuttuneemmaksi siitä, että golfammattilaisten fyysinen suorituskyky kestää vertailun useimpien muiden taitolajien edustajien kanssa, jalka nousee ja mieli on virkeä kauden lähestyessä.

Golf Digest Challenge, faktat

PGA:n joukkue koki siis niukan tappion, mutta pelaajat voivat kävellä rinta kaarella, esitys oli hieno. Golf Digest Challenge nimen saanut haasteottelu pelattiin nyt ensimmäistä kertaa salibandyssa, jatkoa seuraa. PGA ammattilaisten kanssa on tarkoitus tehdä yhdessä muutakin kivaa, sellaistakin joka näkyy myös golfkentillä. Mikko Ilonen oli ulkomaan matkan johdosta estynyt osallistumaan, hänen mukanaolonsa on yksi tavoitteista seuraavilla kerroilla. Ottelun lopputulos: PGA-Dalmac 7-9 ( 3-1, 1-5, 3-3) PGA All Stars, kokoonpano ottelussa S.C Dalmacia vastaan PGA jäsenet: Roope Kakko, Tuomas Tuovinen, Toni Karjalainen, Mikko Korhonen, Ari Pasanen, Antti Ulvio, Markus Ervasti, Timo Rauhala, vahvistukset: Karri Kakko, Jani Andersson, Tuomas Kiiskinen, Mika Sandell, Harri Syrjänen, Mikael Tuulio Joukkueen paras pelaaja: Tuomas Kiiskinen Dalmac: joukkueen paras pelaaja:Jarmo Perttilä Markus Ervasti ja Antti Ulvio jaksoivat hymyillä vielä pelin jälkeenkin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)