11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Peli voitetaan tai hävitään korvien välissä

Pelaajat käyttävät valtavan määrän energiaa ja aikaa hioakseen lyöntejään. Pelin mentaali puoli jää usein vähälle huomiolle. Tai oikeastaan siihen kiinnittävät huomiota pelikaverit kuunnellessaan ärräpäitä epäonnistuneiden suoritusten jälkeen.

Naisten maajoukkuepelaaja Sanna Nuutinen opiskelee urheilupsykologiaa Fort Worthissa Teksasissa ja pelaa yliopistonsa joukkueessa.

”Varsin yleinen – ja virheellinen – käsitys on, että vahva psyyke joko tulee äidinmaidosta tai sitten ei. Näitä henkimaailman asioita voi harjoitella, mutta se vaatii pitkäjänteistä ja määrätietoista työtä”, sanoo Nuutinen.

”Erityisesti pitäisi kiinnittää huomiota itselleen puhumiseen, harva on siinä kiltti. Jos joku muu puhuisi sinulle samalla tavalla kuin itseäsi soimaat, todennäköisesti pahoittaisit mielesi.”

Sanna Nuutinen antaa tuoreessa lehdessä muutamia vinkkejä henkisen vahvuuden kehittämiseksi. Hän kertoo myös, millaista yliopistogolf USA:ssa on.

Suurimmalla osalla pelaajista on myös joitakin yksittäisiä tilanteita, joita he pelkäävät jo etukäteen. Näitä ovat esimerkiksi bunkkerit tai veden yli lyöminen. Maailman johtavat golfpsykologit, jotka työskentelevät huippuammattilaisten kanssa, antavat lehdessä vinkkejä, miten tällaisista tilanteista selvitään.

Miesten maajoukkueeseen kuuluva Toni Hakula opiskelee myös Teksasissa ja saa syksyllä seurakseen pikkusiskonsa Annen, joka hänkin on maajoukkuepelaaja. Hakulat kertovat tulevaisuuden odotuksistaan ja haaveistaan.

Lisäksi Adam Scott esittelee, miten hän kahden vuoden tiukalla harjoittelulla paransi lähipeliään, jonka koki pelinsä heikoimmaksi osa-alueeksi. Ja kaikki loksahti kohdalleen Augustassa: nyt Scott on major-voittaja.

Lehden matkajutuissa pelataan Thaimaassa Chiang Maissa, Hampurissa ja lumoudutaan links-kenttiin Edinburghissa.

Digilehdessä paljon lisämateriaalia

Golf Digest on vuoden alusta lähtien ilmestynyt myös digilehtenä osoitteessa digi.golfdigest.fi. Digilehdessä on paljon lisämateriaalia: enemmän opetusjuttuja ja videoita niihin, lisää artikkeleja ja lehden juttuja täydentäviä videohaastatteluja.

Golf Digestin kestotilaaja pääsee lukemaan digilehteä tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella uusimmilla selaimilla (esim. Safari, Chrome, Firefox ja Internet Explorer 9+). Digilehti vaatii kirjautumisen eli tilauksen yhteydessä annetun sähköpostiosoitteen ja laskussa tai lehden takakannessa osoitetietojen yhteydessä olevan tilaajanumeron (josta jätetään kirjaimet pois).

App Storesta voi myös ladata digilehden applikaation tai ostaa yksittäisiä lehden numeroita. Applikaation avulla lehden voi ladata laitteelle, videoiden katselu vaatii nettiyhteyden.

Loppuvuoden lehdet ja Piltzin opetusdvd vain 19,90

Mikäli et ole vielä lehden tilaaja, loppuvuoden lehdet (3 numeroa) saa kesätarjouksena hintaan 19,90 euroa ja tilaukseen kuuluu Mika Piltzin erinomainen opetus-dvd.

The Open digiextra perjantaina

Perjantaina ilmestyy Golf Digestin British Openia käsittelevä digiextra. Mikko Ilonen ja muut maailmantähdet kertovat ennakkotunnelmiaan, Muirfieldin kenttä esitellään väylä väylältä ja perehdytään golfin kotimaahan Skotlantiin.

Jari Jokinen

Golf Digest kesäkampanja!

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje